08 Şubat 2013, Cuma 08:30:22

'BU KARARI GÖZDEN GEÇİRİN'

ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu, hükümetin Boeing 787 Dreamliner yolcu uçaklarında kullanılan batarya modellerine onay vermesi kararını tekrar gözden geçirmesi gerektiğini bildirdi. Kurul bataryanın yangın durumunda patlayabileceği uyarısında bulundu...
  • http://www.airporthaber.com/kose-yazilari/b787-dreamliner-ruya-mi-kabus-mu.html
  • bu is yuasa'ya patladi. saft avuclarini ovusturuyordur. zaten piyasayi domine ediyorlardi. artik tamamen tekel olurlar.

Kurulun Genel Başkanı Deborah Hersman, ABD Federal Havacılık Dairesi'nin onay kararının ardından bataryanın Boeing'in güvenlik testinden geçemediğini hatırlatarak, uçakta çıkacak herhangi bir yangın durumunda bataryanın patlayabileceği uyarısında bulundu.

Test sonucuna göre bataryadaki 8 hücreden birinin kısa devre yapabileceğine değinen Hersman, bu nedenle hükümetin kararını tekrar gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.


Japon havayolu şirketi All Nippon'a ait Boeing 787 tipi uçağın 16 Ocak'ta bir iç hat seferi sırasında bataryasındaki aşırı ısınma nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kalması ve Japan Airlines'a ait bir Boeing 787'nin bataryasının da Boston'daki Logan Uluslararası Havaalanı'nda park halindeyken alev alması üzerine dünyada yaklaşık 50 Boeing 787 Dreamliner uçağının seferleri durdurulmuştu.

ABD Federal Havacılık Dairesi de ülkedeki havayolu şirketlerine, bataryalarındaki teknik arızadan kaynaklanan yangın riski giderilene kadar Boeing 787 Dreamliner uçaklarının seferlerinin durdurulması talimatı vermişti.

'BU KARARI GÖZDEN GEÇİRİN'

Yorumlar

rüya ~ 11 yıl önce
http://www.airporthaber.com/kose-yazilari/b787-dreamliner-ruya-mi-kabus-mu.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
787 ~ 11 yıl önce
bu is yuasa'ya patladi. saft avuclarini ovusturuyordur. zaten piyasayi domine ediyorlardi. artik tamamen tekel olurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000