18 Ocak 2011, Salı 08:01:04

"BU İNSANLIK AYIBIDIR"

Uluslararası Barış Parkları Vakfı, Uluslararası Direktörü Emin Çakmak: İran'da düşen uçakta 77 kişinin ölümü insanlık ayıbıdır.
  • ''Uygar'' Batı dünyası bu ambargo işini her zaman yapmaktadır,kendi emperyalist amaçlarına erişmek için,yıllarca iran a,ırak a,türkiye ye,kıbrıs a.Ta ki kendi dümen suyunda gidecek bir yönetim oluşturuncaya kadar. ''Uygar'' avrupanın profiline bir bakın. Kaç tane krallık var? İngiltere dahil bütün kuzey avrupa,ispanya. İtalyanın ortasında vatikan. Bizim milletimiz de DEMOKRASİ adına bu avrupa ile bütünleşmeye,kendi laik ve gerçekten demokratik Atatürk Cumhuriyeti'ne sırtını dönmeye uğraşıyor.
  • Bence bu kazada kimse ölmemiştir, ambargoyu koyanlar tarafından öldürülmüştür. Ambargo devlete uygulanır, millete değil. Yani insanların can güvencesini tehlikeye atan ve bu denli önemli olan bir konuda ambargo uygulamanın hiç bir geçerli sebebi yoktur ve bu uygulamayı yapan ve ya kabul eden her kes bu insanların ölümünde pay sahibidir. Bir an önce bu sorunun çözülmesi ve benzeri ölümlerin engellenmesi lazım.
  • İHO dünya üstünde güç sahibi olan sözde liberal gerçekte dikta rejimine sahip kapitalist ülkelerin,göz koydukları ve haklarına aleni olarak tecavüz edecekleri ülkeleri yıpratmak amacı ile çalışmalar ve karalamalar yürütmesi amacı ile organize edilmiş bir yardakçı kuruluştur..
Merkezi ABD"de bulunan Uluslararası Barış Parkları Vakfı (International Peace Garden) Uluslararası Direktörü Emin Çakmak, İran"ın Urumiye kentinde düşen İran Havayolları"na ait uçakta 77 kişinin ölümünün bir insanlık ayıbı olduğunu belirterek “İran sivil havacılığına karşı uygulanan yedek parça ambargosu ile sivil halkın ölümüne seyirci kalınmaktadır” dedi.

Boeing 727 tipi İran Air uçağının yedek parça olmayışı nedeniyle teknik arıza yaparak düştüğünü belirten Emin Çakmak, sivil yolcu taşıyan uçakların satışına ve mevcut uçakların yedek parçalarının satışına izin verilmeyerek her yıl yüzlerce İran vatandaşı benzeri uçak kazalarında hayatını kaybettiğini bildirerek “İran"ın sivil halkının ölümüne yol açan böyle ambargoya son verilmelidir” şeklinde konuştu.

Uluslararası Barış Parkları Vakfı olarak barış ve kardeşliği geliştirmek dünyanın önemli başkentlerinde barış bahçeleri oluşturduklarını anlatan Emin Çakmak, yeri geldiğinde insan haklarını ileri sürenlerin ortadan kaybolduğunu belirterek “ “Bu ayıp Birleşmiş Milletlerin Daimi Temsilci Meclisi ve üyesi olup, ambargoya destek veren ülkelerin ayıbıdır” dedi.

Uluslararası Barış Parkları Vakfı (International Peace Garden) Uluslararası Direktörü Emin Çakmak İran"ın Urumiye kentindeki uçak kazası ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Her yıl olduğu gibi bu yılın ilk haftasında Üzücü ve elim bir uçak kazası ile, 77 dünya vatandaşını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadık. Bu sahne İran da her yıl yaşanıyor ve yaşamaya devam edilecektir.

Ne zamana kadar mı?
Birleşmiş Milletlerin İran"daki sivil halka zarar veren yaptırımlar devam ettiği sürece masum insanlar , bu elim kazalarda ölmeye devam edecektir.
Urumiye"de düşen Boeing 727 tipi İran Havayolları"na ait uçakta ikisi çocuk olmak üzere 77 yolcu hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden dünya vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına metanet ve sabır diliyorum. İran"ın başı sağ olsun.

Bu acı durum ise BM daimi temsilciler üyelerinin İran"a uyguladıkları ambargo nedeniyledir. Sivil yolcu taşıyan uçakların satışına ve mevcut uçakların yedek parçalarının alınmasına izin verilmeyişi sonucu her yıl yüzlerce İran vatandaşı benzeri uçak kazalarında hayatını kaybediyor.

İran"da yaşanan kazaların sebebi uçakların yenilenmeyişi, yedek parça ve teknik destek verilmesine ambargo uygulanması nedeniyledir.

Bu ayıp Birleşmiş Milletlerin Daimi Temsilci Meclisi ve üyesi olarak, ambargoya “Evet” diyerek destek veren ülkelerin ayıbıdır.

Yaşanan insanlık dramı ve ayıbının bir an önce düzeltilmesi için BM Daimi Temsilciler Meclisi üyelerini göreve çağırıyoruz. Bu yanlış yoldan dönülüp, yaptırımların sivil halka yönelik olanlarının kaldırılmasını istiyoruz. İran"a sivil taşımacılık için gerekli uçak ve yedek parça satışını serbest kılınması gerekiyor. Bu görev öncelikle BM daimi temsilcilerinin, tüm insanlık aleminin ve dünya ülkelerin sorumluluğundadır.

Bu yaptırımlardan dolayı BM Daimi Temsilciler Meclisi"ni kınıyor ve bu ayıbın bir an önce düzeltilmesini temenni ediyorum
Saygılarımla,
Emin Çakmak
"BU İNSANLIK AYIBIDIR"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
''Uygar'' Batı dünyası bu ambargo işini her zaman yapmaktadır,kendi emperyalist amaçlarına erişmek için,yıllarca iran a,ırak a,türkiye ye,kıbrıs a.Ta ki kendi dümen suyunda gidecek bir yönetim oluşturuncaya kadar. ''Uygar'' avrupanın profiline bir bakın. Kaç tane krallık var? İngiltere dahil bütün kuzey avrupa,ispanya. İtalyanın ortasında vatikan. Bizim milletimiz de DEMOKRASİ adına bu avrupa ile bütünleşmeye,kendi laik ve gerçekten demokratik Atatürk Cumhuriyeti'ne sırtını dönmeye uğraşıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence bu kazada kimse ölmemiştir, ambargoyu koyanlar tarafından öldürülmüştür. Ambargo devlete uygulanır, millete değil. Yani insanların can güvencesini tehlikeye atan ve bu denli önemli olan bir konuda ambargo uygulamanın hiç bir geçerli sebebi yoktur ve bu uygulamayı yapan ve ya kabul eden her kes bu insanların ölümünde pay sahibidir. Bir an önce bu sorunun çözülmesi ve benzeri ölümlerin engellenmesi lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İHO dünya üstünde güç sahibi olan sözde liberal gerçekte dikta rejimine sahip kapitalist ülkelerin,göz koydukları ve haklarına aleni olarak tecavüz edecekleri ülkeleri yıpratmak amacı ile çalışmalar ve karalamalar yürütmesi amacı ile organize edilmiş bir yardakçı kuruluştur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000