06 Nisan 2018, Cuma 10:40:02

Bu insanları THY’den kovarsanız!..

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık, bugün özel bir değerlendirme yazısı kaleme aldı. Yeni kurulan sendika Hava-Sen'e destek verdiği gerekçesiyle THY yönetimi tarafından işten atılma tehlikesiyle karşı karşıya çıkanlar
  • Ali bey dediğiniz yönde çalışacak veya gayret gösterecek bir yk üyesi olsa, ama size pas vermese, siz onu kısa zamanda göçürtürsünüz, yerin dibine sokarsınız :)))
  • Sadece Allah korkusu olanlarda etkinyaratır yersiz yamışsınız herşey görüntüde malesef
  • Atilla.... Ali bey elinize dilinize saglik...hele o ahiret ve vebal vurgunusunu cok guzel yapmissiniz..Ama ne yazikki sizin bu yureginizi ve ongorunuzu isitecek akil ve yureklerin ici o kadar cok bosalmiski inanamazsiniz..ben hayatimda inanan gonulleri bas taci yapmis biri olarak sonradan gordumki bu arkadaslarimiz ve kardeslerimizin vicdan ve merhamet noktasinda sifiri tuketmisler...Bir gun eyvah aldandik diyecekleri zaman cok uzak dehildir aslinda..Olayin birde karsi tarafi var Ali bey..evet bu yonetimi elestiriyor ve uyariyoruz ama onlar gibi dusunenlerede zamaninda cok zulum ve dislanma oldugu icin ..bu arkadaslarimizin bilincalti ister istenez disariya vuruyor kendilerine yapilanlari unutamiyorlar ve bilincaltindaki itilmislik ve kakilmislik gun yuzune çıkıyor...Ama ben sunu diyorum onlarin yaptiklarini yapmayin onlar gibi olmayin merhametinizi kaybetmeyin ...selam ve sevgiyle...
  • Tüm hazılarınızı arşiv yaptım unutmamak için açıp açıp okuyorum . Olurda birgün karşıma çukar ben havaseni destekledim derseniz o yazıları göstericem .Tarih unutmaz
  • bu haberler sebebiyle hava iş ten istifa edip hava sen e geçtim. herkes istediği sendikaya geçmekte özgürdür. mantığınız sizi nereye götürüyorsa oraya gidin, tercih sizin.
  • THY de bugune kadar yazarin saydigi saymadigi o veya bu sebepten bir cok kiyim oldu ama bunlarin arasinda gecmiste ve dahi gelecekte olabilecek en zalimi ve vicdansizi tabiki herkesin malumu oldugu uzere bu 211 kisiye yapildi. 211’in ve dolayli olarak tum ailelerinin kul hakkini yiyen haramiler icin gercekten uzuluyorum. Bu dunyada ve daha da fazlasi obur tarafta baslarina cok cok gelecek var. Boyle bir gaflete hele de Allahtan dinden imandan dem vurmasini cok iyi bilen bu sahislarin dusmesi gercekten icler acisi. Allah islah etsin.
  • Ali bey son zamanlarda yine bir soylenti yine doco. Turk hava yollari doco’nun yonetimini devralacagi ciddi bir sekilde konusuluyor. Bu konu hakkinda arastirma yaparsaniz cok seviniriz doco calisanlari olarak. Saygilar
  • Doğruya doğru yanlışa yanlış dediğiniz surece kimi eleştirirseniz eleştirin yazılarınız takdir görecektir inancındayım.Gayet güzel bir yazı tebrikler.
  • Kabin memuru maaslari 2500-3000 tl’ye dusurulmeli
  • Uzulur muyum? 1 gram uzulmem, umarim kabin memurlari aniden ve takir takir isten atilir. Arzuyla ve sanirla bekliyoruz..

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık, bugün özel bir değerlendirme yazısı kaleme aldı. Hava-Sen'e destek verdiği gerekçesiyle THY yönetimi tarafından işten atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalanlarla ilgili önemli detaylara yer veren Kıdık, THY yönetimine seslendi; 'Sakın böyle bir hata yapmayın'...

İşte Ali Kıdık'ın son gelişmelerle ilgili kaleme aldığı o yazı:

Hızlı gelişmeler bu yazıyı yazmama sebep oldu. Malumunuz THY’de, gerek Hava-İş Sendikası’nda temsilde adalet ve gerekse FTL denen ucube yüzünden kurulan Hava-Sen Sendikası ile ilgili ne ahlaka sığacak ne de vicdana sığacak hareketler gözleniyor.

Türk Hava Yolları yönetimi Hava-Sen Sendikası lehinde çalışma yapan toplam 13 kişinin ismini kara listeye alarak sözüm ona “verimsizlik” sebebiyle savunma istedi. Anlaşılan o ki işten atılacaklar ve buna hukuki zemin oluşturmak için bu tür bir yolu seçiyorlar.
Şimdi şöyle bir geriye dönelim bakalım.

THY’nin personel kıyımı hakkında yaptığı hataları gözden geçirelim.

Çok öteye gitmeye gerek yok.

İsterseniz 305 ile başlayalım.

Ne olmuştu? Mecliste havacılar aleyhine çıkacak bir kanuna tepki olarak “ben diyeyim eylem siz deyin grev” yapmışlardı.
Her ne kadar 305 olayına karşı çıksam da bunun bir hak arayışı olduğu bilinci ile yapılan harekete karşı çıkmıştım. Bunu yapma gerekçem THY’nin personele karşı uygulayacağı yaptırımları öngörmemden kaynaklanması olarak özetleyebilirim.

Ve en önemlisi. Yıllarca ve ısrarla FETÖ yapılanmasını uyarmamıza rağmen görmezden gelen ve hatta onlarla aynı tabağa kaşık sallayan yöneticilerin, “Bu komünist, bu bizden değil, bu cemaatçi değil” gibi yaftalarla işten atılanları saymıyorum bile. Lakin bu gerçeklerden de kaçamayız.

Hain darbe girişiminin ardından yapılan kıyıma ne demeli.

Beğenmediğiniz, yerine istediğiniz kişileri getirmek için FETÖ torbasına attığınız kişileri nereye koyalım.

Ne oldu peki?

305 geri alındı. Haksızlık yaptığınızı anladınız. Ama altına girdiğiniz vebal sizi ahirette karşılayacak.

FETÖ torbasına atıp günahına girdiğiniz kişilerin hakkını yediniz. Yarın uhrevi hayatta bunun hesabını nasıl vereceksiniz onu hayal bile edemiyorum.

Şimdi gelelim yeniden aynı hataya düşeceğiniz meseleye.

Hava-Sen üyesi ve bu sendikanın başarılı olması için çalışan 13 kişi hakkında yürüttüğünüz soruşturma ile ilgili birkaç sözüm olacak.
Evet, her ne kadar bu sendikaya karşı olduğum algılansa bile benim tam da üzerinde durduğum nokta bu gelinen noktadır.

Yani, yeni bir oluşumun içinde yer alan kişilerin geleceklerine dair endişelerim idi. Çünkü “Ağa da benim paşa da benim” mantığı ile yürütülen sistemde, çalışanların hiç hükmü yoktur.

İstediğiniz şekle girmeyen personelin robotik birer makine olarak görmeye devam ederseniz bu sorunları çokça yaşayacaksınız.
THY yönetimi bal gibi biliyor ki; kaotik ortamdan faydalanmak isteyen bir insan olsam bu gelişmeleri istediğim gibi kullanabilirdim.
Ama ben THY’nin markasını düşünmek zorundayım, ben Türkiye’yi düşünmek zorundayım, ben dünyaya karşı THY’nin değer kaybetmesine yol açacak her türlü tezvirattan uzak durmayı yeğledim.

Hal böyle iken sadece sendika değiştirdiği için, hak aradığı için bu insanları işsiz bırakma düşüncesi nedendir?
Önce şunu düşünmeliydiniz!

Bu insanlar neden saf değiştirdi?

Hepiniz biliyorsunuz. Can alıcı, can yakıcı uçuşların hem THY’nin olası bir kazaya sebep olmaması hem de insan sağlığının öneminden başka şey değildi.

Şimdi bu insanların dertlerine çare aramak yerine, onları işsiz bırakarak çözüm mü olacağını sanıyorsunuz?

Yanlış yoldasınız beyler.

Kabinden, kokpitten insanları söküp alıp, onları “ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur” mantığı ile işsiz bırakamazsınız.
Çözüm çok basit. İş barışı istiyorsanız sendikal arayışa giren insanların sorunlarına çözüm bulun. FTL garabetini sonlandırın. Doğru-dürüst bir yapıyı tesis edin.

İnsanları baskılayarak, işten çıkarma ile tehdit ederek, gözdağı vererek, mobbing yaparak kanayan yarayı iyileştiremezsiniz. Yara kapandı sanırsınız ama o içten içe kanser virüsü gibi yayılır. Şirket aidiyeti yerine “Aman sende” iç sesleri yükselir.

Gelin sorunu tatlı dil ile düzeltelim. Kutuplaşma yerine kucaklaşmayı tesis edelim.

İnsanlara çok para değil çok huzur gerek.

Sizin de huzura ihtiyacınız yok mu ey yöneticiler?

Ne THY’nin zarar görmesini isterim ne de bir kişinin ekmeksiz kalmasına gönlüm razı gelir.

Hadi vicdanları masa üstüne koyma zamanı…

Ali Kıdık / Genel Koordinatör

Bu insanları THY’den kovarsanız!..

Yorumlar Tüm Yorumlar (94)

Cafer ~ 6 yıl önce
Ali bey dediğiniz yönde çalışacak veya gayret gösterecek bir yk üyesi olsa, ama size pas vermese, siz onu kısa zamanda göçürtürsünüz, yerin dibine sokarsınız :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahiret inancı ~ 6 yıl önce
Sadece Allah korkusu olanlarda etkinyaratır yersiz yamışsınız herşey görüntüde malesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 6 yıl önce
Atilla.... Ali bey elinize dilinize saglik...hele o ahiret ve vebal vurgunusunu cok guzel yapmissiniz..Ama ne yazikki sizin bu yureginizi ve ongorunuzu isitecek akil ve yureklerin ici o kadar cok bosalmiski inanamazsiniz..ben hayatimda inanan gonulleri bas taci yapmis biri olarak sonradan gordumki bu arkadaslarimiz ve kardeslerimizin vicdan ve merhamet noktasinda sifiri tuketmisler...Bir gun eyvah aldandik diyecekleri zaman cok uzak dehildir aslinda..Olayin birde karsi tarafi var Ali bey..evet bu yonetimi elestiriyor ve uyariyoruz ama onlar gibi dusunenlerede zamaninda cok zulum ve dislanma oldugu icin ..bu arkadaslarimizin bilincalti ister istenez disariya vuruyor kendilerine yapilanlari unutamiyorlar ve bilincaltindaki itilmislik ve kakilmislik gun yuzune çıkıyor...Ama ben sunu diyorum onlarin yaptiklarini yapmayin onlar gibi olmayin merhametinizi kaybetmeyin ...selam ve sevgiyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yayınlayın çekinmeyin ~ 6 yıl önce
Tüm hazılarınızı arşiv yaptım unutmamak için açıp açıp okuyorum . Olurda birgün karşıma çukar ben havaseni destekledim derseniz o yazıları göstericem .Tarih unutmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istifa ettim ~ 6 yıl önce
bu haberler sebebiyle hava iş ten istifa edip hava sen e geçtim. herkes istediği sendikaya geçmekte özgürdür. mantığınız sizi nereye götürüyorsa oraya gidin, tercih sizin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 in ahi yakalarini birakmaz! ~ 6 yıl önce
THY de bugune kadar yazarin saydigi saymadigi o veya bu sebepten bir cok kiyim oldu ama bunlarin arasinda gecmiste ve dahi gelecekte olabilecek en zalimi ve vicdansizi tabiki herkesin malumu oldugu uzere bu 211 kisiye yapildi. 211’in ve dolayli olarak tum ailelerinin kul hakkini yiyen haramiler icin gercekten uzuluyorum. Bu dunyada ve daha da fazlasi obur tarafta baslarina cok cok gelecek var. Boyle bir gaflete hele de Allahtan dinden imandan dem vurmasini cok iyi bilen bu sahislarin dusmesi gercekten icler acisi. Allah islah etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Bey ~ 6 yıl önce
Ali bey son zamanlarda yine bir soylenti yine doco. Turk hava yollari doco’nun yonetimini devralacagi ciddi bir sekilde konusuluyor. Bu konu hakkinda arastirma yaparsaniz cok seviniriz doco calisanlari olarak. Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOCO ~ 6 yıl önce
DOCO nun yönetimi zaten TK'da. Neyi devralacak ? DOCO'daki yöneticinin zamları verme yetkisi bile yok. Halen TK'dan onay bekliyoruz...
Tebrik ~ 6 yıl önce
Doğruya doğru yanlışa yanlış dediğiniz surece kimi eleştirirseniz eleştirin yazılarınız takdir görecektir inancındayım.Gayet güzel bir yazı tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar teknik ~ 6 yıl önce
Kabin memuru maaslari 2500-3000 tl’ye dusurulmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sttir ordan wırt ~ 6 yıl önce
Ben sttırwırd olarak hadi ordan diyorum sttırwırd ordan sende
Serdar Teknik? ~ 6 yıl önce
Neden başkasının parasında gözünüz? Hakkını arayıp kendi maaşını yükseltmeye uğraşsan keşke. Haa bu arada üzüleceksiniz ama ikramiyeler de yattı
c/s ~ 6 yıl önce
niye onların maaşları düşürülsün. sana bana zam yapılsın. görüş dar ve bakış açın bu kadar olaya. senin gibi insanlar yüzünden zaten hep geriye gidiyor özlük haklarımız
KM ~ 6 yıl önce
bu rakam bizim her 3 ayda bir aldığımız ikramiye
serdar'a verin ~ 6 yıl önce
aradaki fark sana verilmeli. gözün doymaz o belli ama belki karnın doyar.
Teknik ahmet ~ 6 yıl önce
Ne alaka ?
Bikmadin mi? ~ 6 yıl önce
Ayni ip adresiyle,ayni yorumu,her haberin altina yazmaktan ?Yok guzel kardesim,DUSMEZ!Senin aldigin ucret umarim o seviyeye gelir birgun.Kimbilir?
Sky ~ 6 yıl önce
Sizinkilerde düşürülmeli
Sanane ~ 6 yıl önce
Rızık Allah'tan bir kere! önce bunu bil senin demenle ne artar ne azalır kendi işine gücüne odaklan
Km ~ 6 yıl önce
O paraya Migros'ta raf dizerek bile kazanabilirsin . Bil istedim
Tgs ~ 6 yıl önce
Kabin memurlarinin toplu olarak atilmasini bekliyoruz ve umuyoruz
Km ~ 6 yıl önce
Kabin memurları yazdığınız rakamdan biraz fazla alıyor. Diğer kısmı ise otellerde yemek yememiz için verilen yatı harcirahı! ama haklısınız ftl ile dinlenmeden uçabildiğimize boş günlerimşzde ailemiz bizimle vakit geçirmek isterken biz uyuduğumuza göre yemek yemeden de yaşayabiliriz. Ne para imiş. İkramiye yi zaten bütün thy çalışanları alıyor. Otel harcırahlarımıza da göz dikmeyin artık. Ha bir kısmıda uçuş tazminatı dır ki oda YIPRANMA payıdır. Yani kaybettiğimiz sağlığımız için ödenen miktar. Siz bu maaşın hangi kısmına göz diktiniz. Bizim maaşlarımıza kesinti yapılmasını isteyeceğinize kendi maaşlarınız artması için yapılabilecek çalışmalara katkı sağlasınız en azından kıskanç biri olmaz onurlu davranan bir insan olurdunuz
Teknik ~ 6 yıl önce
Serdar kardeş belliki hic uçuşlara katilmamissin. Bir uçucu teknisyen olarak soyluyorum. Kabin ekibinin işi cok zor bizim yılda 1 ay tahammül edebildiğimiz isi onlar sürekli yapiyor.Aldıkları para PaK helal onlara.uçuşun stresi ,yedikleri basınç apayrı bir sıkıntı
%55 ~ 6 yıl önce
%55 zaten buna yakın ediyor arada 1 lira fark var sadece merak etme.
Tgs ~ 6 yıl önce
Niye kınamı yakacaksın?
KM ye ~ 6 yıl önce
Hayat senin çaliştıgın THY gibi degil raf düzelten yüzlerce insan var hergün zaman limiti olmadan çalışıyorlr işinin kıymetini bil
niye ~ 6 yıl önce
niye? ekmeğine kan mı doğradık ?
Tgs ~ 6 yıl önce
Uzulur muyum? 1 gram uzulmem, umarim kabin memurlari aniden ve takir takir isten atilir. Arzuyla ve sanirla bekliyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ye ~ 6 yıl önce
Sende kına yakarsın
Ziya ~ 6 yıl önce
Omrunu bos yere harcama. Arzu ve sabir ile ibadetlerini yap belki obur tarafi kazanirsin.
Cok ~ 6 yıl önce
Cok beklersin canim coooook
Ka ~ 6 yıl önce
Sizin biz kabin ekipleriyle ne alıp veremediginiz var hala anlamıyorum. Maaşım niye düşük yükseltin demiyorsun, hakkımı ver demeye bi tarafın yemiyor da hakkını alanın ekmek parasına göz dikiyorsun! Gel buyur sen de kabine geç görelim kardeşim. Bu tempoyla sağlığını kaybetmeden uçabilirsen bravo diycem.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000