26 Ocak 2011, Çarşamba 08:28:17

BU İDDİA ÇOK TARTIŞMA YARATIR!

Raporda, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta’nın TİB verilerince belirlenen enkaz bölgesini hiç aramadığı ortaya çıktı.
  • Askere çamur atacak yeni bir konu daha buldular. Cep telefonu sinyalinden ulaşmak için izin alınması zorunlu olan makam kim? Devlet. Hiçmi hatası yok? Operatör neden veremedi koordinatları? Onu da başka bir paşa engellemiştir mutlaka.
  • bu iddialarin hepsi en kibar tabiriyle sacmalik..olay kazaydi. sunni ruzgarla dusurulmuş. oldu arkadas. bolgede kar var. bulutlar daglara yapismis. jetler alcaktan bulut ici daglarin arasindan gececek. hemde bir filo helikopteri dusurecek.enkazin oldugu bolge aranmamis.tespit edilseydi aranirdi.bu iddialari boyle dillendirmeyin komik oluyorsunuz. muhsin bey çok kiymetli biriydi, lutfen artik rahat verinde huzur içinde yatsin. ailesinin de acilarini devamli tazelemeyin. yazik gunahtir. olayin kaza oldugu aşikardir. bu kazalar olmasin diye ne yapalim onu tartişalim.
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesine neden olan helikopter kazasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kumlunun şok raporu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde bir çok bölümü 'siyah bantla' kapatılarak yayınlanan rapordaki bazı satırlar, kopyalanıp yapıştırıldığında şoke edici bilgilere ulaşıldı. Kamuoyundan gizlenen ve kaza mahallinde yakılarak kısmen yok edilen helikoptere ait bazı parça ve atıkların, 'DAK Timi' ile 'Ankara JOAK Dağcılık Timi' tarafından yakıldığı tespit edildi.

Tuğgeneral Lapanta suçlu

DDK'nın, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta'yı dinlediği de belirlendi. Raporda, Lapanta'nın ismi banrlanırken, şöyle denildi:

"Enkazın bulunduğu Karayakup tepesinin hiç aranmadığı; cep telefonu sinyallerinden tespit edilen kısmi alanların arandığı, amatör TRAC görevlisinin internet üzerinde muhtemel enkaz yeri diye işaretlediği bölgenin 9 kez arandığı, yüzlerce kilometrekare alanın gereksiz yere arandığı ve sonuçta enkazın '17 köylü vatandaş' tarafından bulunduğu anlaşılmıştır. Arama kurtarma çalışmalarını planlayan Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta ve bazı askeri personelin TİB'in belirlediği enkaz bölgesinin aranması konusunda gerekli dikkat ve titizliği göstermediği müşahade edilmiştir."

Skorsky bantlandı

Bu arada, enkazda kaybolan bazı cihazların kim veya kimler tarafından alındığına ilişkin bölümdeki bazı kelimeler de bant-landı. Buradaki ifadelerde ise enkazın başından herkesin ayrılmasından sonra çalışma yapan "Kara Kuvvetlerine ait Skorsky helikopterin kaza kırım heyetinde" ifadelerinin karartıldığı görül-

Yanlış istihbaratın kaynağı

Kaza günü "Yazıcıoğlu bulundu" haberinin kaynağı da DDK raporu ile ortaya çıktı. Raporda "ilk gün Kayseri Valisi'ne atfen yayınlanan habere kadar televizyonlarda yayınlanan haberlerin kaynağının ekseriyetle BBP yetkilileri olduğu ve bunların da kaynak olarak Jandarma İstihbaratı'nı gösterdikleri tespit edilmiştir. 17:28'den sonraki haberlerin kaynağının ise Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü istihbarat Şubesi olduğu görülmüştür. Bilgi kirliliği Hilmi Çaloğlu adlı kişiden kaynaklanmış" denildi.

Suni rüzgarla mı düşürüldü?

Raporu değerlendiren BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, "Kaza ile ilgili şüphelerimiz vardı, şimdi daha da arttı" dedi. Helikopterin başka hava aracı tarafından düşürüldüğüne ilişkin kendilerine de duyum geldiğini belirten Destici, "Bazıları 'uçak filosu uçtuğunda tesir edebilir, daha etkili hava aracı düşmesine sebep olabi-lir' dedi. Sivil radarlar uçuşları tespit etmiş. Askeri radarlarda görülmüyor. Bize gelen bilgiler rüzgar etkisi oluşturularak düşürülmüş olabileceği yönünde. Bu iddialar aydınlatılmalı. Helikopter havada iken cihaz üstünde, düştükten sonra da var. Ama enkaz bulunduktan sonra ortadan kayboluyor. Özel yetkili savcı araştırsın" dedi.

TSK sansürledi

Helikopter düşmeden önce bölgede çok sayıda hava aracı trafiğinin tespit edildiği ifade edilen raporda, sivil radarlarda tespit edilen görüntülerin Genelkurmay’ın radarlarında bulunmadığı vurgulandı. Raporda “Sivil radarlarda görülen uçakların, Genelkurmay’ca gönderilen radar iz haritalarında olmadığı görülmüştür” ibareleri de siyah bantla kapatıldı.


BU İDDİA ÇOK TARTIŞMA YARATIR!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Askere çamur atacak yeni bir konu daha buldular. Cep telefonu sinyalinden ulaşmak için izin alınması zorunlu olan makam kim? Devlet. Hiçmi hatası yok? Operatör neden veremedi koordinatları? Onu da başka bir paşa engellemiştir mutlaka.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu iddialarin hepsi en kibar tabiriyle sacmalik..olay kazaydi. sunni ruzgarla dusurulmuş. oldu arkadas. bolgede kar var. bulutlar daglara yapismis. jetler alcaktan bulut ici daglarin arasindan gececek. hemde bir filo helikopteri dusurecek.enkazin oldugu bolge aranmamis.tespit edilseydi aranirdi.bu iddialari boyle dillendirmeyin komik oluyorsunuz. muhsin bey çok kiymetli biriydi, lutfen artik rahat verinde huzur içinde yatsin. ailesinin de acilarini devamli tazelemeyin. yazik gunahtir. olayin kaza oldugu aşikardir. bu kazalar olmasin diye ne yapalim onu tartişalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000