26 Şubat 2020, Çarşamba 11:30:59

Bu haber pilot adaylarını ilgilendiriyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Yabancı Ülkeler Tarafından Tanzim Edilmiş Pilot Lisans ve Yetkilerin Çevrilmesi Talimatı'nda değişiklik yapmaya hazırlanıyor.
  • Ne aleti ne IR pilotları bana sorun, bu adamlar otopilotu mel e kaydedince uçmayan insanlar, sorsan biz IR eğitimi iyi bir okuldan eğitim aldık derler. Boş yapmayın beyler 400 feet den sonra LNAV VNAV ENGAGE.Alet dersi alanlar tanıdıkları pilot varsa bir iki soru sorsun bakın bakalım kaçını biliyorlar ?
  • Biz Türkler, herşeyin en iyisini biliriz, en iyi şekilde yaparız... Türk lisansı tabii ki Easa’dan üstündür ve dünyanın her yerinde geçerliliği mevcut olan, en aranan lisanstır. Hiçbir Avrupa ülkesi havacılığı bilmiyor, sadece biz biliyoruz... Türkiye’de pilotlara verilen teorik eğitim, her derse Easa 3 hak tanırken 4 hak tanıdığı için eşsiz ve benzersizdir. Bizim her bir eğitmenimiz 10 Nasa çalışanına bedeldir!... Türkiye’de çoğu okulda yetişen pilot ve kendisini top gun zanneden eğitmenlerle birlikte uçsanız içiniz ağlar, bir daha canınızı emanet etmek istemezsiniz. Devreci arkadaşlar zamanında SHGM’nin bol keseden dağıttığı Level 6’larıyla bir Easa lisansı alsınlar da göreyim. Ne de olsa Avrupa’da aynı sistemi kuramamışlar :))))
  • Yabanci pilotlari artik aramizda gormek istemiyoruz.Yerli pilotlari kendi ulkesinde madur etmeyin.Yurt icinde ucus okullari belli bir kalitenin uzerine ciktilar yetismis yetisen cok fazla pilot var kendi ic pazarimiza yetecek pilotumuz var herzamanda var olacaktir.
  • bir kilometre asfalt'a iniş yapamayan baba parası yiyen devreci tosuncuklar gelmişler burada 600-700 metre çime/toprağa çift motorlu uçaklarla iniş yapabilen insanları eleştiriyorlar. ağlamayı kesecekseniz söz biz pilot olmayacağız. bütün parayı siz cebe indirin, razıyız. komiksiniz sadece. macaristan'dan lisans alıp gelenle aynı grupta sime girip elenen ayjetli var. macar diye aşağıladığınız adam ise 37'de uçuyor şu anda. işiniz gücünüz algı.
  • Yazık 2 ay önce Türkiye’de IR,ME,CPL yazılan arkadaş ile geçen hafta kayıt olan arkadaş arasında 4000€ fark var şimdiden, Kendini geliştirmeyen pilot heryerde kötü geldiği okul değil. İnşallah bu taslak düzeltilir. Zamanında olduğu gibi Türk üçuş okullarına kayıt olup daha sonra iflasını açıklayıp insanları dolandıran uçuş okulları haberi okumayız. Bu olursa bunda SHGM nin de büyük payı olucaktır. Bu hata yanlışa dönüşmeden düzelir umarım.
  • SHGM yapması gerekeni yapıyor zaten, tüm dünyada aynı sınav yapılıyor. Level 6 sınavı geldi de kimin ne olduğunu gördük, bir tıkla herşeyine ulaşıyorsun, şirketleri çok başarılı denetliyor. Senin dünyadan haberin yok.
  • Elalem yalani dua gibi okuyor. Ne alakasi var macaristan ve polonyayla bilader?
  • Bu degişiklik resmen feto akklı zaten pilotun az!!! Yazıklar olsun bir shgm bakın çidden yetkili yerlerde kaç tane pilot egtimi görmüş adam oruruyor!!!!???
  • Arkadaşlar size THY VE SUNEX İN en son alımlarda bundan sonra Macar ve Polonya'dan alınan lisansları kabul etmeyeceğiz diye bir söylemleri olduğunu bildirmek isterim, hatta bundan sonra tecrubesz tipsiz pilot alınmayacağını ilettiler, macardaki özellikle ir eğitimlerinin çok kotu olduğunu sadece iniş kalkış yaptıran okullar olduğunu solediler, su anda fazla pilot var ülkemizde ne yazikki ve maxlar ucmazsa havaciligi büyük bir kriz bekliyor, Allah yardımcınız olsun
  • Airport Haber lütfen insanların vermiş olduğu tepkileri dürüst şekilde yayınlayın, olamayan tarafsızlığınızi tekrar ortaya çıkartmayın, yazılan yorumların 3 te 2 lik kısmı hiç ortada yok, birilerinin kötü emellerine alet olmayın !

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Yabancı Ülkeler Tarafından Tanzim Edilmiş Pilot Lisans ve Yetkilerin Çevrilmesi Talimatı'nda değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Sektörün görüşüne sunulan yeni talimat taslağına göre, yurtdışında pilot eğitimi alan adaylar, bu eğitimlerinin geçerli olabilmesi için Türkiye'de de bazı eğitimleri tekrar alması gerekecek.

ICAO'nun EK-1 standartlarına göre SHT-FCL lisansı düzenleyen SHGM, yurtdışında eğitim alan pilot adaylarının lisanslarının Türkiye'de geçerli olabilmesi için gerekli olan çevrim koşullarında düzenlemeye gidiyor. SHGM tarafından hazırlanan talimat 23 Şubat'ta sektörün görüşüne açıldı. 28 Şubat'a kadar sektördeki geri dönüşleri değerlerdirecek olan SHGM'nin o taslak talimatı onaylanırsa sonra 6 ay sonra yeni hükümler geçerli hale gelecek.

Yurtdışında pilotaj eğitimi almak isteyenlerin Türkiye'ye döndüklerinde oradan aldıkları lisansları kullanabilmeleri için bir takım yükümlülükleri yerine getirmesi gerekirken, ABD'den alınan FAA ve Avrupa Birliği ülkelerinden alınan EASA lisansları için benzer hükümler geçerli olacak. Bu talimat taslağından önce FAA lisansları için bazı yükümlülükler uygulanırken EASA lisanslarının Türk lisansına çevrilmesi kısmen daha kolay oluyordu.

Ancak yeni taslak talimat haline dönüşürse yurtdışından lisans alan tüm pilotlar, aynı yükümlülükleri yerine getirmek zorunda kalacak.

Örneğin yurtdışında PPL (Hususi pilot lisansı), BPL (Balon pilot lisansı)ve SPL (Öğrenci pilot lisansı) eğitimi alanlar, Türkiye'ye döndüklerinde 100 saatlik uçuş gerçekleştirmek ve Hava Hukuku ile İnsan Performansı derslerinden yeniden sınava girmek zorunda kalacak. Ayrıca, Türkiye'de kontrol pilotu eşliğinde uçuş yeteneği testine de girecekler.
Ayrıca CPL lisansı alanlar 250 saat, IR adı verilen aletli uçuş eğitimi alanlar da 150 saat teori eğitimleri alacaklar ve yine  kontrol uçuşu testinden geçmek zorunda kalacaklar.

ATPL lisanslarının çevrilmesi için de 650 saatlik teori eğitiminin Türkiye'de yeniden alınması, 14 dersten sınavlarda başarılı olunması ve kontrol uçuşuna girilmesi şart olacak. Çok pilotlu hava araçlarında 1500 saat uçuşu bulunanlar ise bu koşuldan muaf tutulacaklar.

EASA  üyesi olmayan ülkelerden öğretmen pilot yetkisi alan pilotların lisansları ise Türkiye'ye çevrilmeyecek. Dolayısıyla bu kişiler Türkiye'de öğretmenlik yapamayacak. EASA lisansı olan bir pilotun öğretmenlik yapabilmesi için ise 200 saat uçuş tecrübesi olacak ve onlar da kontrol uçuş testine girdikten sonra yetki alabilecekler.

SHGM tarafından öneriye açılan taslak, yayınlandığı tarihten 6 ay sonra yürürlüğe girecek.

Bu haber pilot adaylarını ilgilendiriyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (113)

800 teknisyeni ~ 3 yıl önce
Ne aleti ne IR pilotları bana sorun, bu adamlar otopilotu mel e kaydedince uçmayan insanlar, sorsan biz IR eğitimi iyi bir okuldan eğitim aldık derler. Boş yapmayın beyler 400 feet den sonra LNAV VNAV ENGAGE.Alet dersi alanlar tanıdıkları pilot varsa bir iki soru sorsun bakın bakalım kaçını biliyorlar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
800 camı ~ 2 ay önce
Evet , mülakattan elenen pilot adayı teknisyenimize teşekkür ederiz.
F/O ~ 4 yıl önce
Biz Türkler, herşeyin en iyisini biliriz, en iyi şekilde yaparız... Türk lisansı tabii ki Easa’dan üstündür ve dünyanın her yerinde geçerliliği mevcut olan, en aranan lisanstır. Hiçbir Avrupa ülkesi havacılığı bilmiyor, sadece biz biliyoruz... Türkiye’de pilotlara verilen teorik eğitim, her derse Easa 3 hak tanırken 4 hak tanıdığı için eşsiz ve benzersizdir. Bizim her bir eğitmenimiz 10 Nasa çalışanına bedeldir!... Türkiye’de çoğu okulda yetişen pilot ve kendisini top gun zanneden eğitmenlerle birlikte uçsanız içiniz ağlar, bir daha canınızı emanet etmek istemezsiniz. Devreci arkadaşlar zamanında SHGM’nin bol keseden dağıttığı Level 6’larıyla bir Easa lisansı alsınlar da göreyim. Ne de olsa Avrupa’da aynı sistemi kuramamışlar :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turk_captain ~ 4 yıl önce
Yabanci pilotlari artik aramizda gormek istemiyoruz.Yerli pilotlari kendi ulkesinde madur etmeyin.Yurt icinde ucus okullari belli bir kalitenin uzerine ciktilar yetismis yetisen cok fazla pilot var kendi ic pazarimiza yetecek pilotumuz var herzamanda var olacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
off ~ 4 yıl önce
bir kilometre asfalt'a iniş yapamayan baba parası yiyen devreci tosuncuklar gelmişler burada 600-700 metre çime/toprağa çift motorlu uçaklarla iniş yapabilen insanları eleştiriyorlar. ağlamayı kesecekseniz söz biz pilot olmayacağız. bütün parayı siz cebe indirin, razıyız. komiksiniz sadece. macaristan'dan lisans alıp gelenle aynı grupta sime girip elenen ayjetli var. macar diye aşağıladığınız adam ise 37'de uçuyor şu anda. işiniz gücünüz algı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATO ~ 4 yıl önce
Yazık 2 ay önce Türkiye’de IR,ME,CPL yazılan arkadaş ile geçen hafta kayıt olan arkadaş arasında 4000€ fark var şimdiden, Kendini geliştirmeyen pilot heryerde kötü geldiği okul değil. İnşallah bu taslak düzeltilir. Zamanında olduğu gibi Türk üçuş okullarına kayıt olup daha sonra iflasını açıklayıp insanları dolandıran uçuş okulları haberi okumayız. Bu olursa bunda SHGM nin de büyük payı olucaktır. Bu hata yanlışa dönüşmeden düzelir umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Pilotu ~ 4 yıl önce
SHGM yapması gerekeni yapıyor zaten, tüm dünyada aynı sınav yapılıyor. Level 6 sınavı geldi de kimin ne olduğunu gördük, bir tıkla herşeyine ulaşıyorsun, şirketleri çok başarılı denetliyor. Senin dünyadan haberin yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arap Faik ~ 4 yıl önce
Elalem yalani dua gibi okuyor. Ne alakasi var macaristan ve polonyayla bilader?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Faa easa ~ 4 yıl önce
Bu degişiklik resmen feto akklı zaten pilotun az!!! Yazıklar olsun bir shgm bakın çidden yetkili yerlerde kaç tane pilot egtimi görmüş adam oruruyor!!!!???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Macar ve polonya ~ 4 yıl önce
Arkadaşlar size THY VE SUNEX İN en son alımlarda bundan sonra Macar ve Polonya'dan alınan lisansları kabul etmeyeceğiz diye bir söylemleri olduğunu bildirmek isterim, hatta bundan sonra tecrubesz tipsiz pilot alınmayacağını ilettiler, macardaki özellikle ir eğitimlerinin çok kotu olduğunu sadece iniş kalkış yaptıran okullar olduğunu solediler, su anda fazla pilot var ülkemizde ne yazikki ve maxlar ucmazsa havaciligi büyük bir kriz bekliyor, Allah yardımcınız olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 4 yıl önce
Sirketler adayin bilgisini ve yetenegini olcerler. Hangi okuldan geldiginin bir onemi yoktur. Turkiyede egitim alip bilgisi sifir adami niye alsin bu kadar aday icinden, ayni hesap.
Haha ~ 4 yıl önce
Bir sunexp çalışanı olarak bu arkadaşımızın gözünüzün içine baka baka yalan söylediğini söyleyebilirim. Macardaki ır eğitiminin iyi olmadığı doğrudur ama Polonya fazla iyidir.
G. B ~ 4 yıl önce
Bu istihbarati nerden aldiniz? Lutfen yalan yanlis beyanlarla insanlari yanlis yonlendirmeyelim
Hahahahha ~ 4 yıl önce
Evet kardesim cok haklisin. Hatta benim de aldigim bir duyuma gore artik ucaklarda pilota ihtiyac olmayacakmis. Seneye butun pilotlar olarak issiziz.
Bu duyumu ~ 4 yıl önce
Bende insan kaynaklarindan aldım , sadece belli okulları kabul edeceklermis, gerçi alım malım yok bir sene daha ,içeride 230 tane fazla pilot varmış, bütün sektör maxin uçmasına bagli, belki bundan sonra tecrubesiz bile almazlar, ülkede pilotluk patladı su iki üç sene icin
pilooooot ~ 4 yıl önce
zaten iniş ve kalkışı yaptıktan sonra geriye birşey kalmıyor kardeşşşşş.. firmalarda senden cw de uçak indir yeter bana diyor.
Editör'e ~ 4 yıl önce
Airport Haber lütfen insanların vermiş olduğu tepkileri dürüst şekilde yayınlayın, olamayan tarafsızlığınızi tekrar ortaya çıkartmayın, yazılan yorumların 3 te 2 lik kısmı hiç ortada yok, birilerinin kötü emellerine alet olmayın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000