24 Mayıs 2010, Pazartesi 08:38:08

BU DA MUCİZE KIZ

Hindistan’ın güney kesiminde 158 kişinin ölümüne neden olan uçak kazasından mucizevi bir şekilde kurtulan sekiz kişiden biri de küçük bir kız çocuğu oldu.

Önceki sabah gerçekleşen uçak kazasından vücudunda sadece birkaç ezik ve yanıkla kurtulmayı başaran küçük kız, arama kurtarma ekiplerini sevindirdi. Küçük kızı, enkazın içinde bulan ekipler, hemen battaniyeye sararak Mangalore yakınlarındaki bir hastaneye kaldırmıştı. Doktorlar, çocuğun hayati tehlikesi bulunmadığını söylüyor. Yetkililer, uçakta toplam 20 çocuk olduğunu açıkladı.

Bundan yaklaşık 10 gün önce, 12 Mayıs’ta da Libya’da Johannesburg-Trablusgarb seferini yapan yolcu uçağı inişe geçtiğinde piste 1 metre kala infilak edip parçalanarak düşmüş, 93 yolcu ve 11 kişilik mürettebat taşıyan uçaktan birkaç kırık ve yaralarla tek kurtulan, dokuz yaşındaki Hollandalı erkek çocuğu Ruben van Assouw olmuştu.

Bu havaalanına iniş çok zor
Kazanın ardından dünya liderleri, Hint yetkililere taziye mesajları yağdırdı. Hindistan’ın tarihi olarak gerilimli ilişkilere sahip olduğu iki ülke Çin ve Pakistan’ın başbakanları da bu liderler arasında. Rusya ve Bangladeş başbakanları da birer taziye mesajı gönderirken, ABD’nin Hindistan Büyükelçisi, ülkesinin gereken yardımı sağlamaya hazır olduğunu açıkladı.

Uçağın düşüş sebebi henüz bilinmiyor ancak soruşturma başlatılmış durumda. Air India Express Havayolu’na ait uçakta, altısı mürettebat 166 kişi bulunuyordu. Dubai’den kalkan Boeing 737 tipi uçak inişe geçtiği sırada, bir tepenin üstündeki pisti ıskalayarak ilerideki ağaçlara çarpıp alev almıştı. Mangalore Havaalanı bir tepenin üstünde ve pistin sonunda ağaçlıklı bir vadi var. Uzmanlara göre bu durum inişi pilotlar için zorlaştırıyor.

Bütün yolcular Hint vatandaşı. Çoğu Basra Körfezi ülkelerinde çalışan bu kişilerin ailelerini ziyaret için memleketlerine dönmekte olduğu sanılıyor.

BU DA MUCİZE KIZ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000