19 Temmuz 2009, Pazar 18:16:04

"BU BİR CİNAYETTİR"

İran’da 168 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasından sonra, kaza ile ilgili açıklamalar devam ediyor. Son açıklamayı İran Genel Savcısı yaptı. Savcıya göre bu bir insanlık cinayeti. İşte ayrıntılar.
  • Aeroflot TU-154 leri de kullaniyordu, yavas yavas cikardi filosundan. Ama Aeroflotun Tupolevlerine baksaniza. Mis gibi, bakimi mukemmel. Sizde 87 degil de, daha yeni Tupolev alip, adam gibi bakimini yapsaydiniz olmazdi.
  • Bu garip rejimi seçerken düşünecektiniz ambargoyu falan...
  • Her kazada ve her olayda havacılığı, hava yolu şirketlerini kötüleyen zihniyeti anlayamıyorum. Sadece bu haber için değil tüm olaylar için konuşuyorum. THY nin uçağı düşer, bi Türk olarak üzülmek yerine işte THY bu dersiniz. Uçak 2 dk geç kalkar, 2 saat geç kalktı diye ortalığı karıştırırsınız, bi Türk firması bi uçak alınca saçma sapan bahanelerle firmayı kötülersiniz. Sizin amacınız ne? Havacılıktan anlamıyosanız yorumlarınızı böyle bir sitede paylaşmanız ne haddinize ??
  • Sen ne yazdığının farkında mısın?İran'şu an Türkiye'en teknoloji ve üretim anlamında çook çok önde.hiç gidip inceleme şansın oldumu bilmiyorum ama bizzat orda 3 ay bulundum.Senin önce siz insan olun dediğin inanlar inan senden daha insan...
  • Lütfen kimse yanlış anlamasın ama sn Temel KOTİL sakal bıyık bıraksa bu adamın ikiz kardeşi gibi olurdu..çok benziyor..
  • Aslanım Savcı. Hergün yüzlerce TU-154M uçuyor havada. Kaza ile Ambargo'nun ne alakası var. O parçalarını alamadığın uçakları da 30 yıldır uçuruyorsunuz kazasız belasız. Konuyu saptırıp ambargo'yu kaldırın diyorsun. Seni gidi seni.
  • siz tüm dünyaya ambargo koyup,kapılarınızı dış dünyaya kapatırken,internetten insanlarınızın dünyayla bağlantısını keserken,kendi insanınıza zorla yaptırım uygulayıp çarşaflara sarıp,kadınlarınızı taşlarken uygulamanın insanlık dışı olduğu gerçeğini görmüyorsunuz.yeri geldiğinde dünyanın nimelterinden yaralanmak,işinize gelmeyincede tüm dünyayı reddediiyorsunuz..sizi görünce ülkemin herşeye rağmen ne kadar güzel olduğunu düşünüyorum tekrar.iinsanlık sadece uçak alımındaki ambargodan ibaret olmamalı..önce siz herşeyinizle insan olun..

Dünya havacılığında sık sık yaşanan uçak kazalarının nedenleri tartışılırken, İran’da yaşanan son uçak kazası farklı bir boyutla gündem yaratmaya aday.

168 kişinin feci şekilde hayatını kaybettiği Tupolev 154 tipi uçağın düşmesinin ardından İran kaza suçlusu olarak dünyanın uyguladığı sivil havacılık ambargosu olarak gösterdi.

İran Genel Savcısı Kurban Ali Dorri Necabati, havacılık alanında İran’a yönelik uygulanan yaptırımları ”İnsanlığa karşı işlenmiş cinayet” olarak değerlendirdi.

Sivil hizmet veren uçakların parçaların satın alınmasını engelleyen ambargoyu “Hizmet alımını engellemek insanlık dışı bir eylemdir” şeklinde yorumlayan Necabati kazaların önüne geçebilmek için ilgili kurum, kuruluş ve duyarlı insanları göreve çağırdı.

Uçuş emniyetini artırmak istediklerini belirten İranlı savcı, “Ancak bunun için Avrupa’nın ve ABD’nin ambargosu ile karşı karşıyayız” dedi.

"BU BİR CİNAYETTİR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
Aeroflot TU-154 leri de kullaniyordu, yavas yavas cikardi filosundan. Ama Aeroflotun Tupolevlerine baksaniza. Mis gibi, bakimi mukemmel. Sizde 87 degil de, daha yeni Tupolev alip, adam gibi bakimini yapsaydiniz olmazdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu garip rejimi seçerken düşünecektiniz ambargoyu falan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Her kazada ve her olayda havacılığı, hava yolu şirketlerini kötüleyen zihniyeti anlayamıyorum. Sadece bu haber için değil tüm olaylar için konuşuyorum. THY nin uçağı düşer, bi Türk olarak üzülmek yerine işte THY bu dersiniz. Uçak 2 dk geç kalkar, 2 saat geç kalktı diye ortalığı karıştırırsınız, bi Türk firması bi uçak alınca saçma sapan bahanelerle firmayı kötülersiniz. Sizin amacınız ne? Havacılıktan anlamıyosanız yorumlarınızı böyle bir sitede paylaşmanız ne haddinize ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sen ne yazdığının farkında mısın?İran'şu an Türkiye'en teknoloji ve üretim anlamında çook çok önde.hiç gidip inceleme şansın oldumu bilmiyorum ama bizzat orda 3 ay bulundum.Senin önce siz insan olun dediğin inanlar inan senden daha insan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Lütfen kimse yanlış anlamasın ama sn Temel KOTİL sakal bıyık bıraksa bu adamın ikiz kardeşi gibi olurdu..çok benziyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aslanım Savcı. Hergün yüzlerce TU-154M uçuyor havada. Kaza ile Ambargo'nun ne alakası var. O parçalarını alamadığın uçakları da 30 yıldır uçuruyorsunuz kazasız belasız. Konuyu saptırıp ambargo'yu kaldırın diyorsun. Seni gidi seni.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
siz tüm dünyaya ambargo koyup,kapılarınızı dış dünyaya kapatırken,internetten insanlarınızın dünyayla bağlantısını keserken,kendi insanınıza zorla yaptırım uygulayıp çarşaflara sarıp,kadınlarınızı taşlarken uygulamanın insanlık dışı olduğu gerçeğini görmüyorsunuz.yeri geldiğinde dünyanın nimelterinden yaralanmak,işinize gelmeyincede tüm dünyayı reddediiyorsunuz..sizi görünce ülkemin herşeye rağmen ne kadar güzel olduğunu düşünüyorum tekrar.iinsanlık sadece uçak alımındaki ambargodan ibaret olmamalı..önce siz herşeyinizle insan olun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000