03 Mayıs 2021, Pazartesi 18:44:50

Bromma Havalimanı kapatılıyor

İsveç'in başkenti Stokholm'deki Bromma Havalimanı'nın kapatılacağı açıklandı.
  • 1.668 m. asfalt pistiyle sadece iç hatlarda ATR 72 ve SAAB 340 ile operasyon yapılıyor.Her iki pist başının 200 m. yanından karayolu geçiyor, bir tanesinin hemen yol kenarında yapılaşma var.

İsveç'in başkenti Stokholm'deki Bromma Havalimanı'nın kapatılacağı açıklandı.

Covid-19 salgını nedeniyle çok zor bir yıl geçiren havacılık sektöründeki olumsuz haberlere bir yenisi daha eklendi. Salgın sonrası tüm dünyada duran havacılık, geçtiğimiz yaz itibarıyla hareketlenme sürecine girse de henüz istenilen düzeye gelemedi.

Sektörün en önemli parçalarından biri olan havalimanları da kayıplarını toparlamaya çalışsa da Stockholm'deki Bromma Havalimanı'nın kapatılmasının kaçınılmaz olduğu duyuruldu.

Kamu-Özel sektör ortaklığıyla kurulan Swedavia tarafından yapılan açıklamada havalimanının kapatılacağı ifade edildi. Şirket sözcüsü tarafından yapılan açıklamada; 'Geçtiğimiz Eylül ayında bu durumu ele almamız gerektiğini söylemiştik. Artık bu karar ne yazık ki kaçınılmaz oldu. Buradaki operasyonları da aynı kentteki Arlanda Havalimanı'na kaydıracağız' dedi.

Öte yandan havalimanının kapatılmasıyla buradaki arazinin toplu konut yapımı için kullanılabileceği belirtildi.

Bromma Havalimanı kapatılıyor

Yorumlar

G.MAPS ~ 3 yıl önce
1.668 m. asfalt pistiyle sadece iç hatlarda ATR 72 ve SAAB 340 ile operasyon yapılıyor.Her iki pist başının 200 m. yanından karayolu geçiyor, bir tanesinin hemen yol kenarında yapılaşma var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000