14 Mayıs 2011, Cumartesi 08:50:13

BRITISH SONUNDA 'EVET' DEDİ

İngiliz havayolu şirketi British Airways (BA) ile havayolu çalışanlarının sendikası "Unite" arasında yaklaşık iki yıldır devam eden anlaşmazlık sona erdi ve uzlaşma sağlandı...

BA yönetiminin 2009 yılında, 1,700 kabin görevlisinin işine son vereceğini ve ücretleri donduracağını açıklamasının ardından başlayan yönetim ile sendika arasındaki anlaşmazlık, çalışanların ücret artışı taleplerinin kabulüyle sona erdi.

Varılan anlaşmaya göre, çalışanların ücretlerinde bu yıl yüzde 4, gelecek yıl ise yüzde 3,5 artış yapılacak. BA çalışanlarının yönetimin artış teklifinden memnun oldukları basına yansırken, anlaşmanın 10 bin üyesi bulunan "Unite" sendikasında oylamaya sunulması bekleniyor.

Yaklaşık iki yıl boyunca süren anlaşmazlıkta çalışanlar toplam 22 gün greve gitti. Grevler şirketin yaklaşık 150 milyon sterlin zarar etmesine neden oldu. British Airways, ülkedeki ekonomik krize paralel olarak uzun süre mali sıkıntılar yaşadı. İngiliz havayolu şirketi, geçen yıl 500 milyon sterlinin üzerinde zarar ederek, 1987 yılında özelleştirildiğinden bu yanaki en büyük zararını açıkladı. BA, geçen yıl sonuna doğru ise 107 milyon sterlinle son iki yıldır ilk kez kar ettiğini duyurdu.

BRITISH SONUNDA 'EVET' DEDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000