18 Mayıs 2010, Salı 10:16:20

British Airways'teki greve mahkeme freni

İngiltere’de Yüksek Mahkeme, British Airways (BA) yönetiminin, çalışanların Mayıs ve Haziran aylarında ayrı ayrı dönemde toplam 20 gün greve gitme kararına itirazını kabul etti.
  • Zaten Kül nedeniyle havacılık darbe aldı. 20 günlük grev, grev değil kendi bindikleri dalı kesmektir.

BA yönetimi, çalışanların geçen hafta aldığı 20 günlük grev kararı için yapılan oylamada "usulsüzlük" olduğu gerekçesiyle İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Yüksek Mahkeme'de, grev kararının uygulanmaması için dava açmıştı. Yüksek Mahkeme, BA yönetiminin gerekçesini dün aldığı kararla haklı buldu.

Mahkeme kararının ardından BA yönetiminin yaptığı açıklamada, "Müşterilerimize bu haksız grevin yapılmayacağını memnuniyetle duyururuz" denildi. İş güvenliği ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen BA çalışanlarının sendikası "Unite", 18-22 Mayıs, 24-28 Mayıs, 30 Mayıs 3 Haziran ve Haziran'da da 5 gün olmak üzere çalışanların işbaşı yapmayacağını duyurmuştu. BA yönetimi, bu grevin havayolu şirketine zararının 140 milyon sterlini bulabileceğini açıklamıştı.

BA çalışanlarının sendikası ile BA yönetimi arasındaki anlaşmazlık geçen yıldan bu yana sürüyor. BA yönetiminin sunduğu yeni öneriyi sendika bu ay başında reddederken, BA çalışanları en son geçen mart ayında greve gitmişti. British Airways, geçen yıl 1987 yılında özelleştirildiğinden bu yana en büyük zararını açıklamıştı.

(Hürriyet)

British Airways'teki greve mahkeme freni

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Zaten Kül nedeniyle havacılık darbe aldı. 20 günlük grev, grev değil kendi bindikleri dalı kesmektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000