02 Ağustos 2017, Çarşamba 10:25:27

British Airways'te yeni grev dalgası!

British Airways (BA) kabin ekipleri bugün itibariyle grevlerinin yeni safhasını başlattı. Londra merkezli çalışanlar, önceki grevlerde yer almış meslektaşlarına uygulanan cezai yaptırımlara ve düşük maaşlara karşı mücadele ediyor.
  • Aferin size
  • Asgari ucrete insalari calistirmak isteyen somurgeci britanya beter olsunlar insallah
  • muhtemelen yıllık. 16.000 pound dersek aylık 1300 pound eder ki çok az.
  • Havalimanlarına kendi imkanlarıyla gidiyorlar.Evet Arabalar ucuz ama mesafe çok bir çoğu tren kullanıyor pahalı. .Gerçekten komik rakamlara çalışıyorlar.Cpt.dahil olmak uzere en iyi kulecilcer yillik 80, 100 bin pound alan var..
  • 12 bin paund yıllık
  • Bizim tk daki çomarlarda ne Versen yiyen tiplerden keşke bizde de böyle irade olsa. Bu insanlarında araba ev kredisi var sadece biz değiliz borcu olan. Biz sadece korkağız
  • 12 bin pound mu okudum

British Airlines (BA) kabin ekipleri bugün itibariyle grevlerinin yeni safhasını başlattı. Londra merkezli çalışanlar, önceki grevlerde yer almış meslektaşlarına uygulanan cezai yaptırımlara ve düşük maaşlara karşı mücadele ediyor. Grevin 15 gün sürmesi planlanıyor. Bu grev, Avrupa hava yolu endüstrisindeki en uzun grevlerden biri. Hem kıtalar arası hem kıta dahilinde uçuşlarda çalışan kabin çalışanlarının grevi 1-16 Temmuz tarihlerinde geniş bir kesintiye sebep oldu. Şirketle işçiler arasındaki anlaşmazlık ise geçtiğimiz sene başlamıştı, çalışanlar şimdiye kadar toplamda 46 gün grev yaptılar. Unite Sendikası üyesi işçiler de 2 Ağustos’ta grevi iki hafta daha uzatacaklarını belirttiler.

Kabin çalışanları BA’nin baskılarına karşı durmakta kararlı olsa da uçuşlarda yaşanan aksamalar minimum düzeyde tutuluyor. Hava yolu şirketi, grevler süresince biletli her yolcuyu varış noktasına ulaştırabildi. Şirket yönetimi temmuzda grev kırma çabalarına ve çalışanlara gözdağı vermeye başladı. BA ile ticari ortak olan Katar Havayollarından uçak ve kabin memuru takviyesi alındı.

'SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİZ’

BA’nın karma kabin ekipleri çoğunlukla genç çalışanlardan oluşuyor. Genç çalışanların sayısı 3 bin civarında. Çalışanların asli maaşları 12 bin 100 pounddan başlıyor, net maaşları en çok 16 bin pounda çıkıyor. Bazı kabin çalışanları uçuşlar arasında konaklama masrafını azaltmak için arabalarında uyurken, bazı çalışanlar maaşlarını kaybetmemek için hasta da olsalar işe gidiyorlar. Paul, 25 yaşında ve üç yıldır bu işi yapıyor. “Sonuna kadar greve devam edeceğiz. 1500’den fazla işçinin hakları yönetim tarafından ellerinden alındı. Bu hamle, bizi grevden caydırmak içindi. Asgari ücret ise tam bir felaket. Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, bu nedenle de havaalanı yakınlarındaki evleri ne alabiliyoruz ne de kiralayabiliyoruz. Fakat havaalanına iki saatten uzak yerlere taşınmamız yasak olduğundan ya oda kiralıyoruz, ya da ev arkadaşı arıyoruz” diyor. Beş yıldır kabin ekibi görevlisi olan Natalie, bu işe girmek için Hull şehrinden Londra’ya gelmiş. “BA’nın verdiği asgari ücretle düzgün bir konut edinmeyi bırakın, aile kurmak bile imkansız” diyor. Londra’daki üç havalimanında bulunan toplam BA çalışanlarının yalnızca yüzde 8.75’i temmuz ayında grevdeydi. Kalan 14 bin 500 kabin memuru ise, BA onlara ek uçuş dayatmasında bulunurken, grevdeki arkadaşlarından ayrı tutuldu.

Unite’ın sözcülerinden Oliver Richardson, kamuoyu ile politikacıların grevcilere bu hafta verdiği desteği övdü. Mecliste, konuyla ilgili bir bildiri imzalandı. Bildiri yalnızca “British Airways, anlaşmazlığı çözmek için Unite ile yapıcı ilişkiler kurmaya” çağırmakla yetiniyor.

Bu ay, Hollandalı Fransız hava yolu şirketi Air France-KLM, kabin ekipleri ve pilotlar sendikasıyla birlikte yeni bir verimlilik ve maliyet azaltma planı üzerinde iş birliği yaptı. “Boost” adlı proje kapsamında, düşük maliyetli yeni bir yan kuruluş şeklinde işleyecek olan hava yolu şirketinin yürüteceği bu plan, verimliliği yükselterek şirket kârını artırmayı amaçlıyor. Bu eylül ayında yürürlüğe girecek olan “Boost”, kabin ekibi ve uçuş memurlarını daha düşük ücretler, emekli aylıkları ve daha kötü koşullarda çalışmaya zorlayacak. En az BA kabin ekibi üyeleri kadar esnek bir çalışma onları bekliyor. Çeşitli ülkelerden hava yolu şirketleri, BA’da çalışan işçilere uygulanan standart altı şartların benzerini uygulayarak, daha fazla kazanç elde etmeye yönelik bir strateji geliştiriyor. Uçuş rotalarının yüzde 35’inde kâr elde edemeyen Air France-KLM, bu tersine çevirmek için işçilere yönelik yeni sözleşmeler hazırlıyor.

British Airways'te yeni grev dalgası!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Sol koridor ~ 7 yıl önce
Aferin size

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B ~ 7 yıl önce
Asgari ucrete insalari calistirmak isteyen somurgeci britanya beter olsunlar insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maaşlar ~ 7 yıl önce
muhtemelen yıllık. 16.000 pound dersek aylık 1300 pound eder ki çok az.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
milos efendi ~ 7 yıl önce
Havalimanlarına kendi imkanlarıyla gidiyorlar.Evet Arabalar ucuz ama mesafe çok bir çoğu tren kullanıyor pahalı. .Gerçekten komik rakamlara çalışıyorlar.Cpt.dahil olmak uzere en iyi kulecilcer yillik 80, 100 bin pound alan var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wowa ~ 7 yıl önce
12 bin paund yıllık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 7 yıl önce
Bizim tk daki çomarlarda ne Versen yiyen tiplerden keşke bizde de böyle irade olsa. Bu insanlarında araba ev kredisi var sadece biz değiliz borcu olan. Biz sadece korkağız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İrade ~ 7 yıl önce
Birlik olunursa herşey olur. Çomar dediğin insanlarda bu vatanın evlatlarıdır. Etliye sütlüye karışmayanlara bir çift sözüm var; Maruz kaldığınız baskıya vb. Durumların birgün dönüp dolaşıp sizide bulabiliceğini unutmayınız. Habire duyuru çıkaranlara ve koltuklarında AKSİYON bekleyen şahıslara tadını çıkarmaya devam ediniz...
Wow ~ 7 yıl önce
12 bin pound mu okudum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet doğruymuş :) 12 bin okudum bende.... ~ 7 yıl önce
12 bin paund alıp arabada uyumak , bunlar günde bir öğün yiyip , wc ye de gitmezler ,yemek masrafı olmasın diye :)))
doğru okudun ~ 7 yıl önce
kiralar da 5000,6000 canim:))
dogru duydun ~ 7 yıl önce
Ama yıllık!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000