16 Mart 2010, Salı 07:58:10

British Airways'i grev korkusu sardı!

İngiltere’de British Airways çalışanlarının yapacakları grev “Şirket batabilir” iddialarını beraberinde getirirken, İngiltere Başbakanı ise seçimlerin öncesine denk gelen grevi kınadı.
  • Grev olursa ki görünen o ki olacak aksi bir mahkeme kararı olmaz ise günlük en az 50 milyon Euro zarar edecek zaten şirket zarar açıkladı 2009 yılını yine zarar olacak. Her iki tarafta bazı fedakarlık yaparak masadan anlaşarak kalkmalı. Ama sendika şunu ç0k iyi anlamalı göya şirkete gözdağı veriyor grev yaparak, iyi de zarar etmesini sağladığın zaman şirket sana nasıl istediklerini versin. Benim dediklerim olmaz ise şunu yaparak, asarım keserim, yakarım. Sana sonra şirketin anahtarını verirlerse al kardeşim işlet bakalım kllaysa o zaman anlar ne olduğunu

British Airways kabin çalışanları, 27 Mart’ta dört günlük greve gidecekler. Grevi örgütleyen Unite sendikası, iktidardaki İşçi Partisi’nin en büyük bağışçısıydı. Sendikanın siyasi direktörü, eskiden Başbakan Gordon Brown’un sözcüsüydü. Ancak bugünlerde sendikayla partinin arası iyi değil.

Başbakan Gordon Brown, 6 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin öncesine denk gelen grev için “Bu yanlış zaman, haksız, içler acısı; bir grevimiz olmamalıydı. Bu şirketin çıkarlarına değil, işçilerin çıkarlarına değil ve açık ki ulusun çıkarlarına değil” dedi. Brown, grevin geri çekileceğini umduğunu söyledi.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Andrew Adonis de işçilerden grevi durdurmalarını isteyerek, grevin sadece yolcuları değil, şirketin geleceğini de etkileyeceğini belirtti.

Muhafazakâr parti ise Brown’ı ikiyüzlülükle suçlayarak, “Hem grevi kınayıp hem sendikadan para alamazsınız” dedi. Muhafazakârlar, Brown’ın sendikayla ilişkilerini kesmesi gerektiğini savundu.

 

British Airways'i grev korkusu sardı!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Grev olursa ki görünen o ki olacak aksi bir mahkeme kararı olmaz ise günlük en az 50 milyon Euro zarar edecek zaten şirket zarar açıkladı 2009 yılını yine zarar olacak. Her iki tarafta bazı fedakarlık yaparak masadan anlaşarak kalkmalı. Ama sendika şunu ç0k iyi anlamalı göya şirkete gözdağı veriyor grev yaparak, iyi de zarar etmesini sağladığın zaman şirket sana nasıl istediklerini versin. Benim dediklerim olmaz ise şunu yaparak, asarım keserim, yakarım. Sana sonra şirketin anahtarını verirlerse al kardeşim işlet bakalım kllaysa o zaman anlar ne olduğunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000