16 Haziran 2009, Salı 13:10:02

British Airways'den çalışanlarına ilginç mektup!

Mali güçlük yaşayan British Airways'in (BA) 40 bin çalışanına bir mektup yazarak bir süre “ücretsiz” çalışmalarını istediği bildirildi...
  • Birde tabi uçaklara mektup yazıp "1-2 ay yakıtsız uçun idare edin şirkete destek verin" deme şansı yok...İnsan faktörü önemli bir unsur...Amaaaa aylığı 61.000 BP olan bir adam 3 ay almasın maaşını. 2500 BP aylık alandan eşit destek ve fedakarlığı beklemesi çelişki. Az kazanana belli ödemeler yapılmalı bu dönemlerde.
  • Maçan sıkıyorsa uçak kirasını veya kredi geri ödemesini yapmasana...
  • önce teknisyen çıkarılabilir. Dünyanın hangi havayoluna bakarsanız fazlalığını görürsünüz. Tabi ki çalışmayıp yatan tipleri kastediyorum
  • Neden ilk maas akila gelir..cunku bir sirketin en buyuk gider kaynagi calisanlarinin maasidir. is sadece isciye maas vermekle bitmiyor avrupada. iscinin eline verdigin kadar birde devlete olan vergi maaliyeti var. ha tasvip ediyormuyum? hayir. Ama is verenide bir yerde anlayabiliyorum.
  • Yani bizi çok fazla ilgilendirmiyor ama yinede kendime sormadan da edemedim.Kriz oldugunda neden patronların aklına hemen çalışana yapılan ödemeler(maaş) gelir.Neden başka kalemlere bakıp iyileştirmeye gitmezler veya krize sebep olacak şeyleri önceden belirleyip o kalemlerde önlem almazlar.Biz sadece bizim patronlarda sanıyorduk demekki tüm dünya da bu böyle.
  • ACENTALARA %0 KOMISYON UYGULAYIP USTUNE HER YAZDIGIN BILETTEN PARA ALIRSAN TABIKI ACENTALARDA ENAYI DEGIL BA BILETI SATMAZ OLUR BITER THY BUNUN FARKINA VARDI INGILTEREDE TEKRAR ACENTALARA KOMISYON VERMEYE BASLADI

BA Genel Müdürü Willie Walsh'ın çalışanlarına birer mektup gönderip havayolu şirketinin ayakta durabilmek için “ölüm-kalım” savaşı verdiğini belirttiği ve onlardan 4 haftaya kadar varan sürelerde ücretsiz çalışarak şirketlerine destek vermelerini istediği kaydedildi. Walsh'ın son derece zor bir dönemden geçildiğine dikkati çektiği ve “ayakta kalmamız şirketin her bir çalışanının destek olması ve giderlerin kısıtlanması için yapacağı yardıma bağlı” dediği bildirildi. 

Geçen hafta bir açıklama yapan Walsh kendisinin ve şirketin Mali genel müdür yardımcısı Keith Williams'ın da Temmuz ayı boyunca ücret almadan çalışacağını duyurmuştu.

Ayda 61 bin sterlin kazandığı belirtilen Walsh'ın “ücretsiz çalışma” çağrısının, daha önce de ücretsiz izne ayrılmaları istenen ve ücret artışlarının dondurulması teklifiyle karşı karşıya kalan çalışanlar arasında büyük memnuniyetsizliği yol açtığı belirtiliyor.

BA çalışanlarının yaşanan mali sıkıntıdan yönetimi sorumlu tutuğuna dikkati çeken İngiliz basını, BA yönetimiyle çalışanların bağlı olduğu sendika arasındaki görüşmelerin sonuç vermemesi halinde önümüzdeki yaz aylarında havayolu şirketinin çalışanlarının greve gidebilecekleri uyarısında bulundu.

BA yönetiminin 4 bin çalışanı işten çıkartma niyetinin de bu grevlerin önemli bir diğer sebebini oluşturabileceği kaydediliyor.

Bu arada BA yönetimi bir ay süreyle ücretsiz çalışmayı kabul eden personelin durumunun işten çıkartmalar sırasında “gözönünde tutulacağına” dair söz verildiği yolundaki söylentileri ise reddetti. BA geçen yaz 2500 çalışanının işlerine son vermiş ve bu tarihten itibaren maaş zamlarını dondurmuştu. Şirket son bir yılda rekor seviyede zarara uğrandığını, zararın 401 milyon sterline ulaştığını duyurmuştu. Şirket yönetimi bu kayıpları artan akaryakıt fiyatları ve düşen yolcu sayısına bağlamıştı.

British Airways'den çalışanlarına ilginç mektup!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
Birde tabi uçaklara mektup yazıp "1-2 ay yakıtsız uçun idare edin şirkete destek verin" deme şansı yok...İnsan faktörü önemli bir unsur...Amaaaa aylığı 61.000 BP olan bir adam 3 ay almasın maaşını. 2500 BP aylık alandan eşit destek ve fedakarlığı beklemesi çelişki. Az kazanana belli ödemeler yapılmalı bu dönemlerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Maçan sıkıyorsa uçak kirasını veya kredi geri ödemesini yapmasana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
önce teknisyen çıkarılabilir. Dünyanın hangi havayoluna bakarsanız fazlalığını görürsünüz. Tabi ki çalışmayıp yatan tipleri kastediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Neden ilk maas akila gelir..cunku bir sirketin en buyuk gider kaynagi calisanlarinin maasidir. is sadece isciye maas vermekle bitmiyor avrupada. iscinin eline verdigin kadar birde devlete olan vergi maaliyeti var. ha tasvip ediyormuyum? hayir. Ama is verenide bir yerde anlayabiliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yani bizi çok fazla ilgilendirmiyor ama yinede kendime sormadan da edemedim.Kriz oldugunda neden patronların aklına hemen çalışana yapılan ödemeler(maaş) gelir.Neden başka kalemlere bakıp iyileştirmeye gitmezler veya krize sebep olacak şeyleri önceden belirleyip o kalemlerde önlem almazlar.Biz sadece bizim patronlarda sanıyorduk demekki tüm dünya da bu böyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ACENTALARA %0 KOMISYON UYGULAYIP USTUNE HER YAZDIGIN BILETTEN PARA ALIRSAN TABIKI ACENTALARDA ENAYI DEGIL BA BILETI SATMAZ OLUR BITER THY BUNUN FARKINA VARDI INGILTEREDE TEKRAR ACENTALARA KOMISYON VERMEYE BASLADI

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000