31 Temmuz 2009, Cuma 08:09:07

British Airways kemeri daha fazla sıkacak!

Küresel ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren İngiliz ulusal havayolu şirketi British Airways, krizden çıkış için tasarruf tedbirlerini arttırıyor.

Çalışanlarından ücretsiz çalışma isteyen şirket, şimdi de uçakta yolculara sunduğu ikramlarda yeni bir düzenlemeye gidiyor...

British Airways kısa menzilli uçuşlarda kahvaltı dışındaki ücretsiz yemek ikramını iptal edecek. Şirket bu yolla yılda 22 milyon Pound tasarruf etmeyi planlıyor.

3 Ağustos'tan itibaren başlayacak uygulama kapsamında sabah saat 10'dan sonra havalanacak ve 2-2.5 saatlik uçuş mesafesinin altındaki güzergahlarda ücretsiz yemek servisi yapılmayacak. Söz konusu uçuşlarda yolculara sandviç yerine çerez ve içecek servisi yapılacak.

British Airways tarafından yapılan açıklamada uygulamanın tasarruf önlemleri kapsamında alındığı belirtilirken söz konusu uçuşlarda yiyecek satmak gibi bir niyetlerinin olmadığı belirtildi.

BA Genel Müdürü Willie Walsh geçtiğimiz aylarda çalışanlarına birer mektup gönderip havayolu şirketinin ayakta durabilmek için "ölüm-kalım" savaşı verdiğini belirtmiş ve onlardan 4 haftaya kadar varan sürelerde ücretsiz çalışarak şirketlerine destek vermelerini istemişti.

BA geçen yaz 2500 çalışanının işlerine son vermiş ve bu tarihten itibaren maaş zamlarını dondurmuştu. Şirket son bir yılda rekor seviyede zarara uğradığını, zararın 401 milyon sterline ulaştığını duyurmuştu. Şirket yönetimi bu kayıpları artan akaryakıt fiyatları ve düşen yolcu sayısına bağlamıştı. (Turizmdebusabah)
 

British Airways kemeri daha fazla sıkacak!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000