20 Mart 2010, Cumartesi 13:24:47

BRITISH AIRWAYS GREVE BAŞLADI

İngiliz havayolu şirketi British Airways'in kabin görevlileri toplam 7 gün olmak üzere bu ay iki ayrı grev yapma kararı aldı.
  • thy de toplu iş görüşmeleri böle giderse istemesekte bizde bu yola başvurucaz kanunlar çercevesinde...
  • Grevin kime ne faydası var bilen var mı bence her iki tarafa hiçbir faydası yok zararı var. Masa herkes mantık çerçevesinde mevcut ekonomik durum gelecekteki veriler gözönüne alınıp orta bir yolda buluşulması zorunlu. Toplumun yaşantısını etkileyecek br grev kararı almak ne kadar doğrudur. Sendika benim dediğim olacak diyor greve gidiyor havayolu şirketi sendikanı kararını kabul etmiyor greve gidiyor.. Günde milyonlarca euro zarar eden bir şirket oluşuyor bunun sonucunda işine son verilen yüzlerce kişi olursa şaşırmayın..
  • bravo ba deki meslektaslarimiza destekliyoruz ...insallah bizler de onlar gibi hakkimizi korumak icin kanunlar tarafindan engellenmeden greve cikabilecegimiz gunleri goruruz...

İş güvenliği ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen İngiliz Havayolları çalışanları, bugünden itibaren 3 gün çalışmayacak. Havayolunun kabin görevlilerinin ayrıca 27 Mart'tan itibaren 4 gün daha grev yapacağı açıklandı.

BA çalışanlarının sendikasında geçen ay sonunda yapılan oylamadan, grev kararı çıkmıştı. Çalışanlar, yeni yıldan önce de grev kararı almış, ancak konu Yüksek Mahkeme'ye taşınmış ve mahkeme grev kararının "yasal olmadığına" hükmetmişti.

British Airways, geçen yıl 1987 yılında özelleştirildiğinden bu yana en büyük zararını açıklamıştı. Grev kararı ile ilgili konuşan BASSA (İngiliz Havayolları Kabin Görevlileri Derneği) Üyesi Ken Ablard, "Çözüm için bir şeyler yapmak istiyorlar ama British Airways çözüme yanaşmıyor." dedi.

KRİZ KESİNTİ YARATTI

2009'dan beri işçi çıkarmaya başlayan British Airways, çalışanların masraflarından da kesintiye gitti. Eylemciler, bir yıl içindeki toplam kazançlarının yılda 20 bin pound'dan az olduğunu ve işten çıkartma uygulamasının Britih Airways gibi bir havayolu şirketine yakışmadığını belirtiyorlar. Havayolu şirketiyle bu konuda görüşmek isteyen eylemciler, kesintilerin durdurmasını istiyorlar.

Eyleme 3 gün içerisinde 3 bin civarında kişinin katılması bekleniyor. Grev nedeniyle uçuşların da ciddi biçimde etkilenmesi bekleniyor. Grevin, Nisan ayı başındaki Paskalya tatilinin hemen öncesine denk gelmesi nedeniyle çok sayıda yolcuyu olumsuz etkileyebileceğine dikkati çekiliyor.

Havayolu yönetimi, yolcuların bu grevden etkilenmemeleri için önlemler aldığını duyuruyor ancak, çok sayıda yolcunun uçuşlarını iptal ettiği belirtiliyor. Konuya ilişkin anlaşmazlık, Unite adlı sendika ile havayolu şirketinin yönetimi arasında geçen yıldan bu yana sürüyor.

Bu arada, ülkede demiryolu sinyalizasyon sistemleri çalışanları da iş güvenliğinin iyileştirilmesi ve işten çıkarmaların durdurulması için grev kararı aldı.

BRITISH AIRWAYS GREVE BAŞLADI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
thy de toplu iş görüşmeleri böle giderse istemesekte bizde bu yola başvurucaz kanunlar çercevesinde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Grevin kime ne faydası var bilen var mı bence her iki tarafa hiçbir faydası yok zararı var. Masa herkes mantık çerçevesinde mevcut ekonomik durum gelecekteki veriler gözönüne alınıp orta bir yolda buluşulması zorunlu. Toplumun yaşantısını etkileyecek br grev kararı almak ne kadar doğrudur. Sendika benim dediğim olacak diyor greve gidiyor havayolu şirketi sendikanı kararını kabul etmiyor greve gidiyor.. Günde milyonlarca euro zarar eden bir şirket oluşuyor bunun sonucunda işine son verilen yüzlerce kişi olursa şaşırmayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bravo ba deki meslektaslarimiza destekliyoruz ...insallah bizler de onlar gibi hakkimizi korumak icin kanunlar tarafindan engellenmeden greve cikabilecegimiz gunleri goruruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000