28 Mayıs 2010, Cuma 08:46:38

BREZİLYA İLE ORTAK UÇAK ÜRETECEĞİZ

İmzalanan anlaşma ile Brezilya ve Türkiye uçak imalatı konusunda mutabakata vardı.
  • Onlar zaten üretiyorlar, neden ortak alsınlarki? Yeni bir proje olur, ortaklaşa bu işe girilir o zaman gerçekten ortaksındır. Zaten üretimde olan bir uçak için böyle birşey söyleniyorsa, şüpheyle bakmak normal. Umarım yanılıyorumdur.
  • aman sakin öyle bi ise girmesinler ucak allah korusun düser tüm sucu türkiyeye atarlar öyle olur zaten sevilmiyoruz bu dünyada bosverin ;)
  • Hayırlı olsun! Çok iyi olmuş!
  • Yıl 2003. Aylardan Mayıs. Yer Paris. Kişiler Savunma Bakanı Vecdi Bey ve Embraer CEOsu Bothello. Embraer, TAİ ile ortak Jet ürretim teklifini yapmıştı. Demekki 7 sene sonra 2010 da, prensipte anlaşılmış. 7 senedir bir atölyeden fazlası hayata geçemeyen dev HABOM projesi gibi.
  • uçak yapacagız masalı çok güzeldi...sanırım çocuklar çok gülmüşlerdir...biz yine uçagın kanat,kuyruk ve tuvaletini yaparız...motor yapamıyozzz,avionik yapampıyozzz,elektronik yapamıyoozzzz....eee ne yapıyoruzzzzzzzz abi harika kompozit ve montaj yapıyoruz hamdolsun...20????????? de uçar uçar da inanın kimsede binmez o uçaga..syg
  • ne demek birak kendi yakinina yedirsin???? ne demek yakini dedigin adam Turk fabrikada calisacak adam Turk??? sen o beyninle dusunerek bunlari yazabiliyorsan bir de dusunmeden neler yazarsin Allah bilir...senin ovduklerin abd den de avrupa dan da karsiliginda ucak isteyecek kadar acz icinde olarak ucak aldi gerci ucak istedi ama mersedes e razi oldu sonunda otekilerden ne farki var??? avrupa dan 3.5 milyar euro luk ucak aldi AB ye girecegiz ayagina ..girdi girdi ama baska bir yere girdi...
  • Hani herşeyiyle Türk malı uçak yapılacaktı.Şimdi ortak üretim demeye başladılar.O üretim %70 Brezilya üretimi olur,biz yine montaj yaparız.
  • Başkası olsa gezmeyecek mi ? Adam uçak üretimi için anlaşma yapmış. Uranyumlar ABDler Iranlar dönerken ortada , siz hala parti sempatizanlığı yapıyorsunuz. Bunun akp yada chpyle yada mhpyle onla bunla ilgisi yok , Türkiye ye faydası var. bIRAK kendi yakınına yedirsin , yakını dediğin adam da Türk vatandaşı , o fabrikada çalışacak insan da Türk , düşünmeden yazıp çizin. Diğerlerini de gördük şimdiye kadar kaç kişi böyle bir girişimde bulunabildi. yaranmak olsun diye yeri geldi abdden aldılar uçakları , diğerleri küsmesin diye biraz da avrupadan ...
  • SN SEFA İNAN’IN, YAKLAŞIK İKİ AY ÖNCE SHGM ESKİ GN MD YRD ÜMİT ÇENDEK İLE YAPMIŞ OLDUĞU KARA KUTU PROGRAMI İŞE YARADI GALİBA! ANLAŞILAN O Kİ, UÇAK YAPIMI KONUSUNDA SN ÜMİT ÇENDEK'İN ÖNERİLERİ VE KONUŞMALARI, BAKANIMIZ SN BİNALİ YILDIRIM VE SHGM GN MÜDÜRÜ SN ALİ ARIDURU TARAFINDAN İYİ DİNLENMİŞ VE ALGILANMIŞ. İNŞALLAH SN ÜMİT ÇENDEK’İN DİĞER SÖYLEDİKLERİ DE BİRER BİRER DİKKATE ALINIR VE YAPILMASINA ÇALIŞILIR. ANCAK HÜKÜMETE GELDİKLERİNDEN BERİ YEDİ YIL GEÇTİ. BUNLAR GİDERAYAK MI DÜŞÜNÜLMEYE BAŞLADI. ŞİMDİYE KADAR NİÇİN DÜŞÜNÜLMEDİ? ANLAMAK ZOR. ANCAK İNANIN UÇAK YAPMAKTAN DAHA ZOR OLAN SHGM’Yİ DÜZELTMEK. SAYGILAR. AERONAUTICS.
  • Yerli veya ortak üretim çok önemli, yıllardan sonra çok şükür hayata geçecek gibi görünüyor. 40'lı yıllarda başlanmış ama yarıda bıraktırılmış bir konu bu. Niye biz de üretmeyelim. Basit bir bakış açısıyla buna kulp takmak ayıptır. Yıllarca engellemişler her türlü yerli üretimi. Engelleyen zihniyete bilerek veya bilmeyerek lütfen ortak olmayın.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Brezilya'ya gerçekleştirdiği ziyaret, iki ülke arasında işbirliği yolunda önemli atılmasına neden oldu. Türkiye ile Brezilya arasında stratejik eylem planı imzalandı.

Brezilya Cumhurbaşkanı Lula da Silva ve Başbakan Erdoğan arasında imzalanan stratejik işbirliği eylem planı ile ortaya koyulan irade ve anlaşmalar kağıttan fiiliyata geçebilecek.

Siyasi irade olarak iki ülke arasında işbirliğine gidilmesinin önü de açılmış oldu. Ayrıca, imzalanan anlaşma ile Brezilya ile Türkiye uçak imalatı konusunda mutabakata varmış oldu.
 

BREZİLYA İLE ORTAK UÇAK ÜRETECEĞİZ

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
Onlar zaten üretiyorlar, neden ortak alsınlarki? Yeni bir proje olur, ortaklaşa bu işe girilir o zaman gerçekten ortaksındır. Zaten üretimde olan bir uçak için böyle birşey söyleniyorsa, şüpheyle bakmak normal. Umarım yanılıyorumdur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
aman sakin öyle bi ise girmesinler ucak allah korusun düser tüm sucu türkiyeye atarlar öyle olur zaten sevilmiyoruz bu dünyada bosverin ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hayırlı olsun! Çok iyi olmuş!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yıl 2003. Aylardan Mayıs. Yer Paris. Kişiler Savunma Bakanı Vecdi Bey ve Embraer CEOsu Bothello. Embraer, TAİ ile ortak Jet ürretim teklifini yapmıştı. Demekki 7 sene sonra 2010 da, prensipte anlaşılmış. 7 senedir bir atölyeden fazlası hayata geçemeyen dev HABOM projesi gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçak yapacagız masalı çok güzeldi...sanırım çocuklar çok gülmüşlerdir...biz yine uçagın kanat,kuyruk ve tuvaletini yaparız...motor yapamıyozzz,avionik yapampıyozzz,elektronik yapamıyoozzzz....eee ne yapıyoruzzzzzzzz abi harika kompozit ve montaj yapıyoruz hamdolsun...20????????? de uçar uçar da inanın kimsede binmez o uçaga..syg

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne demek birak kendi yakinina yedirsin???? ne demek yakini dedigin adam Turk fabrikada calisacak adam Turk??? sen o beyninle dusunerek bunlari yazabiliyorsan bir de dusunmeden neler yazarsin Allah bilir...senin ovduklerin abd den de avrupa dan da karsiliginda ucak isteyecek kadar acz icinde olarak ucak aldi gerci ucak istedi ama mersedes e razi oldu sonunda otekilerden ne farki var??? avrupa dan 3.5 milyar euro luk ucak aldi AB ye girecegiz ayagina ..girdi girdi ama baska bir yere girdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hani herşeyiyle Türk malı uçak yapılacaktı.Şimdi ortak üretim demeye başladılar.O üretim %70 Brezilya üretimi olur,biz yine montaj yaparız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Başkası olsa gezmeyecek mi ? Adam uçak üretimi için anlaşma yapmış. Uranyumlar ABDler Iranlar dönerken ortada , siz hala parti sempatizanlığı yapıyorsunuz. Bunun akp yada chpyle yada mhpyle onla bunla ilgisi yok , Türkiye ye faydası var. bIRAK kendi yakınına yedirsin , yakını dediğin adam da Türk vatandaşı , o fabrikada çalışacak insan da Türk , düşünmeden yazıp çizin. Diğerlerini de gördük şimdiye kadar kaç kişi böyle bir girişimde bulunabildi. yaranmak olsun diye yeri geldi abdden aldılar uçakları , diğerleri küsmesin diye biraz da avrupadan ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SN SEFA İNAN’IN, YAKLAŞIK İKİ AY ÖNCE SHGM ESKİ GN MD YRD ÜMİT ÇENDEK İLE YAPMIŞ OLDUĞU KARA KUTU PROGRAMI İŞE YARADI GALİBA! ANLAŞILAN O Kİ, UÇAK YAPIMI KONUSUNDA SN ÜMİT ÇENDEK'İN ÖNERİLERİ VE KONUŞMALARI, BAKANIMIZ SN BİNALİ YILDIRIM VE SHGM GN MÜDÜRÜ SN ALİ ARIDURU TARAFINDAN İYİ DİNLENMİŞ VE ALGILANMIŞ. İNŞALLAH SN ÜMİT ÇENDEK’İN DİĞER SÖYLEDİKLERİ DE BİRER BİRER DİKKATE ALINIR VE YAPILMASINA ÇALIŞILIR. ANCAK HÜKÜMETE GELDİKLERİNDEN BERİ YEDİ YIL GEÇTİ. BUNLAR GİDERAYAK MI DÜŞÜNÜLMEYE BAŞLADI. ŞİMDİYE KADAR NİÇİN DÜŞÜNÜLMEDİ? ANLAMAK ZOR. ANCAK İNANIN UÇAK YAPMAKTAN DAHA ZOR OLAN SHGM’Yİ DÜZELTMEK. SAYGILAR. AERONAUTICS.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yerli veya ortak üretim çok önemli, yıllardan sonra çok şükür hayata geçecek gibi görünüyor. 40'lı yıllarda başlanmış ama yarıda bıraktırılmış bir konu bu. Niye biz de üretmeyelim. Basit bir bakış açısıyla buna kulp takmak ayıptır. Yıllarca engellemişler her türlü yerli üretimi. Engelleyen zihniyete bilerek veya bilmeyerek lütfen ortak olmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000