07 Ekim 2019, Pazartesi 14:36:06

Brandenburg Havalimanı için yeni tarih verildi

Yapımına 2006’da başlanan ve açılışı sürekli ertelenen Berlin Brandenburg Havalimanı için bu kez tarih verildi.
  • 260 ayrı yangın senaryosu! 4 milyonluk Berlin'in piroman sayısı çok fazla olmalı.
  • Nerede Alman seviciler !!!!!!

Yapımına 2006’da başlanan ve açılışı sürekli ertelenen Berlin Brandenburg Havalimanı için bu kez tarih verildi. Havalimanı Şefi Engelbert Lütke Daldrup, “Gelecek yıl ekim ayında havalimanını açıyoruz. Tam tarihi ise önümüzdeki ay denetleme kurulu toplantısında duyuracağız” dedi. İlk açılışı 2012’de planlanan havalimanı, 2020’de açılması durumunda 8 yıl sonra hizmete girmiş olacak.

FAZ gazetesine konuşan Lütke Daldrup, son yapılan testlerden sonra havalimanının yangına karşı da güvenli olduğunu söyledi. 260 ayrı yangın senaryosu düşünüldüğünü ifade eden Daldrup, “Hepsinden de başarılı olundu. Havalimanı yangına karşı korunaklı” dedi. Berlin’de gelecek yıl sonbahar tatili 2 Ekim’de başlayacak ve okullar iki hafta tatil olacak. Öğrenciler 19 Ekim’de yeniden okula başlayacak. Havalimanının açılışı için bu tarihlere de dikkat edilecek. Çünkü yaşanacak olası bir sorunun yolcu yoğunluğunun olmadığı bir döneme denk gelmesi isteniyor.

Berlin Brandeanburg Havalimanı hizmete girdiğinde, yıkılan Doğu Almanya döneminde yapılan Schönefeld Havalimanı kullanılmaya devam edilecek. Burası, Berlin Brandenburg Havalimanı’nın üçüncü terminal binası olarak yolcuların kullanımına sunulacak.

"12 AY DAHA TEGEL’İN TADINA VARIN"

Hürriyet'te yer alan habere göre, Tegel Havalimanı’yla ilgili de konuşan Lütke Daldrup, şunları söyledi: “Berlin Brandenburg Havalimanı’nın açılmasından sonra Tegel kullanım dışı kalacak. Kim ki güzel fakat dar olan Tegel Havalimanı’nı kullanmak istiyorsa, önümüzdeki 12 ay boyunca bunun tadına varsın. Tegel’in açık kalması hem hukuki hem de fiilen mümkün değil. Bugün Tegel’de görev yapan tüm personele yeni havalimanında ihtiyacım olacak. Yeni havalimanında 300 itfaiye çalışanına ihtiyaç duyulacak. Ekim ayının sonunda taşınma tamamen gerçekleştikten sonra burada resmi olarak uçuşlar yapılamayacak. Taşınma süresi 10 gün sürecek.”

Brandenburg Havalimanı için yeni tarih verildi

Yorumlar

Neron ~ 5 yıl önce
260 ayrı yangın senaryosu! 4 milyonluk Berlin'in piroman sayısı çok fazla olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevici sevilici ~ 5 yıl önce
Nerede Alman seviciler !!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000