26 Nisan 2013, Cuma 16:49:15

BRANDENBURG ÇİLEDEN ÇIKARDI!

Açılış tarihi dördüncü kez ertelenen Almanya'nın dev projelerinden BER havalimanının masrafları gittikçe artıyor...
  • ben 25 yıldır havalimanına 5 dk mesafede oturuyorum hiçde rahatsız değilim aksine çok mutluyum
  • Alamanya ile aramizdaki fark. Türkiye de olsa havalimani acilirdi. Hangi ilin itfayiisi bu havalimani acilamaz diyebilir Türkiyede. Erdogan emir verir aninda acilir
  • Bu Havalimanini inşa eden Şirketler Rezil Oldu Berlin Halkına şuanda zaten Tegel Havalimanının daha fazla açık Kalması planlanıyor
  • dogu blokunun ucuz iscileri ve Berlin i ,Avrupa Birliginin baskenti gören etrafina at gözlügü ile bakan Türkiyenin nerde oldugunu basbakan oldukdan sonra ögrenen,! almanlarin son icraati..!!!
  • Onlarda insan bizler de. Ama bizde ne insan hayatına saygı var ne de değer. Antalya, İstanbul ve bir çok havalimanı çevresinde oturan insanların neredeyse evlerinin içinden geçiyor uçaklar. En ufak tedbir yada yaptırım yok. Daha avrupalı olmak için kat etmemiz gereken çok yol var malesef.

Havalimanı yakınlarında oturan ev sakinlerinin açtığı dava üzerine mahkeme, gürültüye karşı korunma sistemi inşa edilmesini kararlaştırdı. 14 bin hanenin açtığı dava sonucu Berlin-Brandenburg Yüksek İdare Mahkemesi (OVG), uçak gürültüsünün ev içinde 55 desibel konuşma sesi seviyesini aşmaması gerektiğine hükmetti.

Blankenfelde-Mahlow ve Eichwalde sakinlerinin açtığı davada OVG'nin verdiği bu kararın 300 milyon Euro'ya mal olması bekleniyor. Davayı açan ev sakinleri karardan memnun olurken, Blankenfelde-Mahlow Belediye Başkanı Ortwin Baier (SPD), önlemlerin hemen alınması gerektiğini ifade etti.

BER havalimanı Yönetimi Başkanı Hartmut Mehdorn ise bu dev sistemin yapısal bakımdan mümkün olmadığını savundu. Mehdorn kararı eleştirerek, mahkeme talebinin fiziksel olarak uygulamasının zor olduğuna dikkat çekti. Çoğu ev sakini için ses koruma önlemlerin alınamayacağını belirten Mehdorn, ev sakinlerinin belirli miktarda tazminatla yetinmelerini istedi.

BER havalimanı Denetleme Kurulu Başkanı ve Brandenburg Eyalet Başbakanı Matthias Platzeck de mahkeme talebinin derhal denetlenmesini talep etti.

Brandenburg Yeşiller Meclis Grubu Başkanı Axel Vogel kararı Platzeck adına çifte rezalet olarak değerlendirdi.

23 Ekim 2013 tarihinde faaliyete geçmesi beklenen BER havalimanının açılış tarihi ertelenmişti. Açılışın dördüncü kez ertelenmesi skandala neden olmuş, Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit'ın (SPD) havalimanı denetleme kurulu başkanlığından istifa etmişti.

En erken 2014 tarihinde açılması beklenen yeni havalimanının bu zamana kadarki masrafları 4,3 milyar Euro'yu buldu. (Zaman)

BRANDENBURG ÇİLEDEN ÇIKARDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Ferhat Berlin ~ 11 yıl önce
ben 25 yıldır havalimanına 5 dk mesafede oturuyorum hiçde rahatsız değilim aksine çok mutluyum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
türk ~ 11 yıl önce
Zaten havalanına yakın oturup mutlu olanlar da bir tek türklerdir.Dünyanın her yerinde havaalanına yakın evler ucuzken Türkiye'de tam tersi
Berlin ~ 11 yıl önce
Alamanya ile aramizdaki fark. Türkiye de olsa havalimani acilirdi. Hangi ilin itfayiisi bu havalimani acilamaz diyebilir Türkiyede. Erdogan emir verir aninda acilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ferhat Berlin ~ 11 yıl önce
Bu Havalimanini inşa eden Şirketler Rezil Oldu Berlin Halkına şuanda zaten Tegel Havalimanının daha fazla açık Kalması planlanıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinan akerman ~ 11 yıl önce
dogu blokunun ucuz iscileri ve Berlin i ,Avrupa Birliginin baskenti gören etrafina at gözlügü ile bakan Türkiyenin nerde oldugunu basbakan oldukdan sonra ögrenen,! almanlarin son icraati..!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
görüş ~ 11 yıl önce
Onlarda insan bizler de. Ama bizde ne insan hayatına saygı var ne de değer. Antalya, İstanbul ve bir çok havalimanı çevresinde oturan insanların neredeyse evlerinin içinden geçiyor uçaklar. En ufak tedbir yada yaptırım yok. Daha avrupalı olmak için kat etmemiz gereken çok yol var malesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
görüşe yanıt ~ 11 yıl önce
İyi güzel söylemişsiniz de havaalanı etrafındaki evler hala en pahalı evler oluyor türkiyede ve bu sistem hep de devam edicek.sen havaalanına yakın oturmak için o kadar para öde eve sonra da yakın uçak sesinden.Çok saçma geliyor bana

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000