11 Mayıs 2019, Cumartesi 10:15:34

"Brandenburg 2020'de de açılamayabilir"

Almanya Berlin'de yapımına 13 yıl önce başlanan Berlin-Brandenburg Havalimanında 11 bin 581 hata bulundu. Havalimanının 2020 yılında açılabilmesinin bile garantisi verilemiyor.
  • Brandenburg havalimanı S9 ve S45 hatlarıyla metro sistemine doğrudan bağlı. Otobüs hatları da planlanmış olmakla birlikte haliyle henüz faal olmayan bir havalimanına işlemiyor. Kendinizi dev aynasında görmeyi bırakın artık. Ülkeye en çok zararı eksiklerden yanlışlardan şikayet edenler değil sizin gibiler veriyor.
  • Verin bize, yıkalım yeniden yapalım.2 yıl sonra garanti teslim.
  • Almanların hatalarını bile öven bir güruh var. Bizim havalimanının açılmasının geciktirilmesini eleştiren, yerden yere vuran kitle bakıyorum da BER icin alkış tutuyor. 8 yıl gecikmesi kesinleştiği halde...
  • biz yaptık?? tavandan düşen parçalar insanların kafasında patlıyor. Ama onlarsa bir defa yapıp sağlam ve güvenliği ön planda tutuyor. Ben yaptım oldu kafasıyla değil
  • aaa ilginç bizimkilerden çok tembellermiş valla biz yarım yamalakta olsa yaparız. yaptık ve kullanıma açtık. Tavandan demir parçaları insanların kafasına düşüp yaralanıyo, inşaat süresinde bir sürü insan öldü önemi yok, Ancak ulaşım yok denecek kadar zor, pist başına yarım saatte gidiiyoruz, yapılan yer batak dolgu alanı ilerde çöken pistlerin altından kömür çıkarsa şaşırmayın çünkü dolgu sahası her an çökebilme riski var şimdilik fareler bastı birde domuzlar çıktı yarın ne çıkar belli değil. ALMANLAR İSE YILLARCA BİTİREMEDİ DİYE ELEŞTİRİYORUZ. ONLAR YAPTIĞI İŞİN EN GÜZEL VE SAĞLIKLI OLARAK YAPIYORLAR. TAVANDAN METAL PARÇALARININ İNSANLARIN BAŞLARINA DÜŞMESİN DİYE BEYLER
  • Adamlar oldu bittiye getirmiyormuş.. Alınan vergileri sömüren, milletle dalga geçen, 2012’den beri her yıl aralıksız seneye açılacak garantisi veren ama bir türlü açamayan hatta oranın yıkılıp tekrar yeniden inşaa edilme tehlikesinin bulunduğunu söyleyen bir hükümet! Berlin’in 40 km uzağında(!) ne metro bağlantısı, ne otobüs bağlantısı hiç birşeyinin olmamasıda cabası.. orayı kaldıracak olan eurowings ve airberlin’in batışını hiç akıllarınıza getirmeyin zaten! Şuraya yorum yapan arkadaşlara bakıyorum da, ellerine bir iş verilse ellerine yüzlerine bulaştırıp mahvedecek tipler, kalkmış İstanbul Havalimanına b*k atma yarışına girmişler! Yeni yapılan bir yapının illaki eksiklikleri olur ve oluyor da, ağzınızda sigara elinizde çay gelip, anca yakınıyorsunuz! Birinizde elimizi taşın altına koyup şu eksikliklerin giderilmesinde bizlerinde çorbada tuzu olsun demiyor.. demezsiniz, çünkü hazıra konmaya alıştınız! Armut piş ağzıma düş misali, herşeyi birileri yapıp önünüze koysun istiyorsunuz! Berlin’i hatta avrupayı ömrü hayatında hiç görmemiş insanlar bol keseden sallamayı bırakın artık! Herşeyden önce eleştirirken elinizi taşın altına koyup koymama cesaretinizi sorgulayın!
  • İşte şark zihniyeti ile batı zihniyeti arasındaki fark
  • Bak biz ne kadar kısa sürede hizmete soktuk.! Su basmış, körükler çalışmamış, fareler istila etmiş onlar olağan işler..
  • İstanbul yeni havalimanında iş güvenliği ve kalitesi " allaha emanetlik ve fıtrat gibi unsurlara" bırakıldığı için kıskanılacak bir hızla tamamlanmıştır.
  • Ariyorlar !!!! "TÜY" dikecek yer ariyorlar !!! 2020`ya kadar bulamayabilirler !!!!

Almanya'nın başkenti Berlin'in güneyinde 2006 yılında yapımına başlanılan ve 3 Haziran 2012’de hizmete girmesi planlanmasına rağmen hala açılamayan Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın (BER) 2020 yılında hedeflenen açılışının da tehlikede olduğu belirtildi.

Spiegel dergisinin haberine göre BER Genel Müdürü Engelbert Lütke Daldrup, havalimanına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nisan ayı başında BER’in hissedarları olan Berlin ve Brandenburg eyaletlerinin hükümetleri ile federal hükümetin temsilcilerine havalimanının açılışına ilişkin bilgi veren Daldrup, havalimanı hissedarları, hükümet ve eyalet yetkilileri ile yaptığı görüşmede, "Havalimanın daha önce söylenen ekim 2020’de açılacağına bugün kayıtsız şartsız garanti veremeyiz." ifadesini kullandı.

Havalimanını kontrol eden TÜV Rheinland şirketinin, mart ayı başında havalimanında toplam 11 bin 581 hata tespit ettiği ve bunların 9 bin 407’nin önemli görüldüğü kaydedildi.

Şirketin, özellikle hassas güvenlik teknolojisi ve yangın koruma alanlarındaki eksikliklere dikkat çekildiği aktarıldı.

Ulusal basında çıkan haberlerde, ayrıca havalimanın alt katlarında, kabloların geçtiği bölümlerde pürüzlerin bulunduğu ifade edildi.

BER’den yapılan açıklamada ise havalimanının açılışının 2020 Ekim ayında yapılmasının öngörüldüğü, ancak bunun için tüm tarafların görevlerini zamanında ve sözleşmeye uygun olarak yerine getirmeleri gerektiği vurgulandı.

2006'da temeli atılan ve Haziran 2012'de hizmete girmesi planlanan BER'in açılışı yangın söndürme sistemi ve inşaat hataları sebebiyle birkaç kez ertelenmişti.

2017’nin mart ayında genel müdürlük görevine getirilen Daldrup, geçen yıl havalimanının 2020'nin ekim ayında açılacağını bildirmişti.

"Brandenburg 2020'de de açılamayabilir"

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

hllsprdvm ~ 5 yıl önce
Brandenburg havalimanı S9 ve S45 hatlarıyla metro sistemine doğrudan bağlı. Otobüs hatları da planlanmış olmakla birlikte haliyle henüz faal olmayan bir havalimanına işlemiyor. Kendinizi dev aynasında görmeyi bırakın artık. Ülkeye en çok zararı eksiklerden yanlışlardan şikayet edenler değil sizin gibiler veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gastarbeiter ~ 5 yıl önce
Verin bize, yıkalım yeniden yapalım.2 yıl sonra garanti teslim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay be ~ 5 yıl önce
Almanların hatalarını bile öven bir güruh var. Bizim havalimanının açılmasının geciktirilmesini eleştiren, yerden yere vuran kitle bakıyorum da BER icin alkış tutuyor. 8 yıl gecikmesi kesinleştiği halde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kalite ~ 5 yıl önce
biz yaptık?? tavandan düşen parçalar insanların kafasında patlıyor. Ama onlarsa bir defa yapıp sağlam ve güvenliği ön planda tutuyor. Ben yaptım oldu kafasıyla değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne zaman ~ 5 yıl önce
Ne zaman oldu dedigin acaba???? Eziksin.
efsun ~ 5 yıl önce
aaa ilginç bizimkilerden çok tembellermiş valla biz yarım yamalakta olsa yaparız. yaptık ve kullanıma açtık. Tavandan demir parçaları insanların kafasına düşüp yaralanıyo, inşaat süresinde bir sürü insan öldü önemi yok, Ancak ulaşım yok denecek kadar zor, pist başına yarım saatte gidiiyoruz, yapılan yer batak dolgu alanı ilerde çöken pistlerin altından kömür çıkarsa şaşırmayın çünkü dolgu sahası her an çökebilme riski var şimdilik fareler bastı birde domuzlar çıktı yarın ne çıkar belli değil. ALMANLAR İSE YILLARCA BİTİREMEDİ DİYE ELEŞTİRİYORUZ. ONLAR YAPTIĞI İŞİN EN GÜZEL VE SAĞLIKLI OLARAK YAPIYORLAR. TAVANDAN METAL PARÇALARININ İNSANLARIN BAŞLARINA DÜŞMESİN DİYE BEYLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetçi! ~ 5 yıl önce
Adamlar oldu bittiye getirmiyormuş.. Alınan vergileri sömüren, milletle dalga geçen, 2012’den beri her yıl aralıksız seneye açılacak garantisi veren ama bir türlü açamayan hatta oranın yıkılıp tekrar yeniden inşaa edilme tehlikesinin bulunduğunu söyleyen bir hükümet! Berlin’in 40 km uzağında(!) ne metro bağlantısı, ne otobüs bağlantısı hiç birşeyinin olmamasıda cabası.. orayı kaldıracak olan eurowings ve airberlin’in batışını hiç akıllarınıza getirmeyin zaten! Şuraya yorum yapan arkadaşlara bakıyorum da, ellerine bir iş verilse ellerine yüzlerine bulaştırıp mahvedecek tipler, kalkmış İstanbul Havalimanına b*k atma yarışına girmişler! Yeni yapılan bir yapının illaki eksiklikleri olur ve oluyor da, ağzınızda sigara elinizde çay gelip, anca yakınıyorsunuz! Birinizde elimizi taşın altına koyup şu eksikliklerin giderilmesinde bizlerinde çorbada tuzu olsun demiyor.. demezsiniz, çünkü hazıra konmaya alıştınız! Armut piş ağzıma düş misali, herşeyi birileri yapıp önünüze koysun istiyorsunuz! Berlin’i hatta avrupayı ömrü hayatında hiç görmemiş insanlar bol keseden sallamayı bırakın artık! Herşeyden önce eleştirirken elinizi taşın altına koyup koymama cesaretinizi sorgulayın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gurbetçi'ye ~ 5 yıl önce
sen almanya'da yaşıyorsan ve onların her işi kötüyse niye yaşıyorsun o zaman? sen de önce kendini eleştir sonra elin adamını. hem onların icatlarıyla havalimanı yapıp,işletmesinde onlardan danışmanlık alıyoruz diye böbürleniyoruz hem de adamlara laf söylüyoruz bu hangi mantığa sığıyor peki?
Zihniyet ~ 5 yıl önce
İşte şark zihniyeti ile batı zihniyeti arasındaki fark

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acl ~ 5 yıl önce
Bak biz ne kadar kısa sürede hizmete soktuk.! Su basmış, körükler çalışmamış, fareler istila etmiş onlar olağan işler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ISL ~ 5 yıl önce
İstanbul yeni havalimanında iş güvenliği ve kalitesi " allaha emanetlik ve fıtrat gibi unsurlara" bırakıldığı için kıskanılacak bir hızla tamamlanmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAHO AIR ~ 5 yıl önce
Ariyorlar !!!! "TÜY" dikecek yer ariyorlar !!! 2020`ya kadar bulamayabilirler !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000