04 Aralık 2017, Pazartesi 08:04:46

Boş koltukların parasını cepten ödüyorlar!

Rusya'dan Samsun'a direkt seferlerin başlatılması için çalışmalar sürerken, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz uçuş başına 10 bin dolarlık boş koltuk ücretlerinin cepten ödediklerini söyledi.
  • Ne esnaf bede hizmet sektörü beceremez bu işi burada. Ben burdaki esnafa, garsona Türkçe laf anlatamıyorum. Esnaf kazıklama derdinde. Kalite sıfır. Sahil dışında gidecek bir yer kalmamış. Her tarafa ya cami yada apartman yapıyorlar. Park sahil kenarı dışında kavramı bile yok.
  • Halkın vergileri ile bu parayı ödemek mantıklı mı , sömüren sömürene...1400 asgari ücret insanlar zor geçiniyor.... Belediye boş uçağın parasını ödüyor.. İstanbul da ki Köprüden gecsende para gecmesende....Deli Dumrul gibi...nedir bu halkın sizden çektiği..
  • İyi hoş güzel bi girişim ama önce bir hedef belirleyin kendinize Samsunda turizm olmaz, ha tamam sağlık turizmi olur fakat onun için de güzel ön çalışma yapmak lazım, Rusya’nın şehirlerine gidip hastahaneleri ücretlerini paket programlarını tanıtmak lazım, bu özel hastahanelerin gerekirse bir kaç zor vakayı bulup bedava tedavi edip televizyonda haber yaptırması lazım, falan lazım filan lazım, uçak bir uçsun nasılsa gelirler mantığı yanlış eminim ki o seferden haberi olmayan Rus çoktur, tersine turizm başlarsa da şaşırmayın bir bakmışsın Samsunlular akın akın Rusya’ya gider
  • Yusuf Ziya beye teşekkürler çok iyi yapmış yorum yazanları okudum çoğu başkanı eleştiriyor yanlış yapıyorsunuz başkan akıllı davranıyor Rusya'dan Türkiye'ye bilhassa Karadeniz sahil şeridinde çok güzel ticaret potansiyeli var bunu yirmi beş sene evvel gördük bizim aç gözlü esnaflar Rusları kazıklamakdan başka bir şey yapmadılar inşaallah bundan sonra adam gibi davranırlar çok güzel ticaret olur.Sayin başkana yolunda başarılar.
  • Valla bence bu uçuşları mali açıdan kaldırabilecek 4 şehir var. İst Ant İzm Ank.
  • St. Petersburg, Rostov-On-Don, Odessa, Kharkiv gibi destinasyonlar da güzel olur.Hem Samsun'a yakın hemde güzel yerler.
  • Sacma sapan biyer. Artist keko pide salonundan baska ne var samsunda.
  • İstanbulluları getirmeye çalışın Samsun'a. Oradan ikinci bir ev almalarını veya emeklilikte oraya yerleşmelerini cazip kılacak projeler yapın mesela. Yapabilirseniz tabi. Köfte diyarı açmakla olmuyor bu işler.
  • Vizeler kalkarsa ancak Türk gider, Rus gelmez ama haftada 1 le de Türk 1 hafta oralarda kalamaz, ağır gelir. Sonuç, 10'ar bin dolar ödenir yakında da kalkar. Olan halkın dolarına olur.
  • Beş yıldızlı hastane konseptini de öğrenmiş olduk böylece. Sanırım tıpkı otellerimiz gibi bir mantıkla çalışıyor: Yerli hastalar fahiş fiyatlar karşılığında gerekmediği halde kan testleri, ultrason, röntgen, tomografi, mr gibi bilimum gereksiz harcamalarla tedavi edil(e)meyecek ama ödediği ücretlerle beş yıldızlı konforun keyfini çıkartacak olan Rusya/Ukrayna vatandaşının tedavi edilmesini sağlayacak. Klasik yabancı hayranlığımız sayesinde doktorlarımız kendi vatandaşını azarlarken, konuşurken elini cebinden çıkart derken yabancı hastanın karşısında el pençe divan duracaklardır.

Sabah gazetesinden Dilek Göngör, Samsun ile Rusya arasında başlatılan direkt uçak seferlerinin öyküsünü anlattı: "Ticarette biraz kafasını kaldırmış, ihracat potansiyeli olan ve turizmde öne çıkmak için uğraş veren her Anadolu şehri gibi Samsun'da da aynı sorunla karşılaştık. Nedir bu sorun derseniz..."

Yazı şöyle devam ediyor:

"Tıpkı Konya'daki gibi Samsun'da da havayolu ulaşımında sıkıntı yaşanıyor. Samsun, Rusya ve Ukrayna gibi Türkiye'nin kuzeyindeki ülkelere uçakla 45-50 dakikalık mesafede. Ancak Samsun'dan Rusya'ya, Rusya'dan Samsun'a uçak kalkmıyor. Karadeniz'in bu güzide şehrine gelmek isteyen bir Rus önce İstanbul'a inecek ardından Samsun uçağını bekleyecek şehre öyle ulaşacak. Bu da en iyi ihtimalle 7-8 saat. Durum böyle olunca hem turist hem yatırımcı çekmek Samsun için zorlaşıyor. Halbuki şehirde 10 tane 5 yıldızlı hastane var. Samsun-Rusya arasında uçak seferleri başlatılsa şehir sağlık turizmi alanında ilk sıralara yerleşebilir.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile kahvaltıda bu meseleyi tartışıyoruz. Yılmaz, şehrin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile epeyce kafa yormuş.

Hatta defalarca Türkiye'deki havayolu şirketlerinin kapısını aşındırmış. Kimseden ses çıkmayınca Rusya'ya gitmiş. RusLine şirketine "Zarar etmeyeceksiniz, boş koltukların parasını biz vereceğiz" diyen Başkan Yılmaz teklifini kabul ettirmiş. Rus şirket haftada bir kez Samsun'a direkt uçuyor. Bir süredir havaalanındaki sorun nedeniyle aksayan seferler 22 Aralık'ta tekrar başlıyormuş. Başkan Yılmaz'a ceplerinden ne kadar ödediklerini sordum. "Şu anda uçuş başına 10 bin dolar ama bir müddet sonra bu ortadan kalkacaktır" dedi.

Anlayacağınız, Samsun şimdilik kendi göbeğini kendi kesmiş. Umarım, Anadolu'daki direkt uçuş sorunu artık havacılık şirketlerinin gündemine girer."

Boş koltukların parasını cepten ödüyorlar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Deniz Yılmaz ~ 6 yıl önce
Ne esnaf bede hizmet sektörü beceremez bu işi burada. Ben burdaki esnafa, garsona Türkçe laf anlatamıyorum. Esnaf kazıklama derdinde. Kalite sıfır. Sahil dışında gidecek bir yer kalmamış. Her tarafa ya cami yada apartman yapıyorlar. Park sahil kenarı dışında kavramı bile yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Günay Mete ~ 6 yıl önce
Halkın vergileri ile bu parayı ödemek mantıklı mı , sömüren sömürene...1400 asgari ücret insanlar zor geçiniyor.... Belediye boş uçağın parasını ödüyor.. İstanbul da ki Köprüden gecsende para gecmesende....Deli Dumrul gibi...nedir bu halkın sizden çektiği..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vizyon ~ 6 yıl önce
İyi hoş güzel bi girişim ama önce bir hedef belirleyin kendinize Samsunda turizm olmaz, ha tamam sağlık turizmi olur fakat onun için de güzel ön çalışma yapmak lazım, Rusya’nın şehirlerine gidip hastahaneleri ücretlerini paket programlarını tanıtmak lazım, bu özel hastahanelerin gerekirse bir kaç zor vakayı bulup bedava tedavi edip televizyonda haber yaptırması lazım, falan lazım filan lazım, uçak bir uçsun nasılsa gelirler mantığı yanlış eminim ki o seferden haberi olmayan Rus çoktur, tersine turizm başlarsa da şaşırmayın bir bakmışsın Samsunlular akın akın Rusya’ya gider

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa Sencer ~ 6 yıl önce
Yusuf Ziya beye teşekkürler çok iyi yapmış yorum yazanları okudum çoğu başkanı eleştiriyor yanlış yapıyorsunuz başkan akıllı davranıyor Rusya'dan Türkiye'ye bilhassa Karadeniz sahil şeridinde çok güzel ticaret potansiyeli var bunu yirmi beş sene evvel gördük bizim aç gözlü esnaflar Rusları kazıklamakdan başka bir şey yapmadılar inşaallah bundan sonra adam gibi davranırlar çok güzel ticaret olur.Sayin başkana yolunda başarılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ewo ~ 6 yıl önce
Valla bence bu uçuşları mali açıdan kaldırabilecek 4 şehir var. İst Ant İzm Ank.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SZF- Asarcık ~ 6 yıl önce
St. Petersburg, Rostov-On-Don, Odessa, Kharkiv gibi destinasyonlar da güzel olur.Hem Samsun'a yakın hemde güzel yerler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayri ~ 6 yıl önce
Sacma sapan biyer. Artist keko pide salonundan baska ne var samsunda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstanbullu ~ 6 yıl önce
İstanbulluları getirmeye çalışın Samsun'a. Oradan ikinci bir ev almalarını veya emeklilikte oraya yerleşmelerini cazip kılacak projeler yapın mesela. Yapabilirseniz tabi. Köfte diyarı açmakla olmuyor bu işler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 6 yıl önce
Vizeler kalkarsa ancak Türk gider, Rus gelmez ama haftada 1 le de Türk 1 hafta oralarda kalamaz, ağır gelir. Sonuç, 10'ar bin dolar ödenir yakında da kalkar. Olan halkın dolarına olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bendeniz ~ 6 yıl önce
Beş yıldızlı hastane konseptini de öğrenmiş olduk böylece. Sanırım tıpkı otellerimiz gibi bir mantıkla çalışıyor: Yerli hastalar fahiş fiyatlar karşılığında gerekmediği halde kan testleri, ultrason, röntgen, tomografi, mr gibi bilimum gereksiz harcamalarla tedavi edil(e)meyecek ama ödediği ücretlerle beş yıldızlı konforun keyfini çıkartacak olan Rusya/Ukrayna vatandaşının tedavi edilmesini sağlayacak. Klasik yabancı hayranlığımız sayesinde doktorlarımız kendi vatandaşını azarlarken, konuşurken elini cebinden çıkart derken yabancı hastanın karşısında el pençe divan duracaklardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000