07 Ağustos 2011, Pazar 08:33:37

BOR, TORYUM VE DÜŞEN UÇAKLAR

Posta gazetesi yazarlarından Bülent Erandaç, Isparta'da kırıma uğrayan uçakta Mossad'ın ne denli parmağının olduğunu köşesine taşıdı. İşte Erandaç'ın o köşe yazısı...
  • USUL OLARAK; Uçak IPT VOR üzerine geldiğinde uçan pilot sürat 210,SLat extend der ,slatlar çıkar.Daha sonra uzaklaşma başında.Flaplar çıkarılmak istenir,Ancak bir önceki uçuşta da arızalı olan Flaplar çıkmaz.Bu nedenle Kaptan Flapları çıkarmak için Uğraştığından ikinci pilotun yanlış başta (253 ) uçtuğunu göremez.Ayrıca Flaplarda çıkarılamadığı için uçak kaide dönüşünde savrulur.Bu sebeple 053 yerine 093 başta kaide dönüşünden çıkar.Ancak hava açık ve pist görüldüğü için yaklaşmaya devam edilir.Yaklaşma sırasında GPWS arızalı olduğu için Türbe tepeyi ikaz edemez.Pilotlar piste görerek yaklaşırken tepeyi son anda fark eder.Fakat artık pasgeçmek için çok geçtir.Pas geçiş sırasında resüs ile tepeye vururlar.ALLAH RAHMET ETSİN.
  • Ben Fizik Lisans mezunuyum. Ulkemizdeki Fizik profesorlerinin nukleer enerji veya bor'dan enerji uretiminde calisacak kapasiteleri olduguna inanmiyorum. Olsa zaten yurtdisinda aninda ise baslarlardi. Gidip bir deneye katilmislar geri geliyorlarmis hepsi bu. Universitelerimiz medrese olmustur hocalar 50 senedir ayni kitaplari okutur ayni problemleri cozer. Uretkenlik sifirdir. Vakti gelen bir sekilde prof olur. Torpili olan daha hizli prof olur. Emrinde asistanlari vardir artik kendileri sosyal islerle ugrasirlar. Arada yirtinanlari kimse gormez bilmez yolunu bulp Amerika'ya Avrupa'ya kacan kacar ama onlarda orada ikinci siniftir doner dolasir kurkcu dukkanina gelirler. Oralarda pizzacida calistiklari kohne yerlerde kaldiklarini soylemezl
  • Türk ata sözlerine bayılıyorum "kör ölür badem gözlü olur, kel ölür sırma saçlı olur" bu kadar önemli bir buluş üzerinde çalışan 6 bilim adamını aynı uçağa tüm bilgi notları ve leptoplarıyla birlikte binmeleri ayrı bir bilim dalı olark araştırılması gerekmezmi? bence hikaye doğruysa Mossad önce bu bilim adamlarını tüm bildikleriyle birlikte bir charter uçağına bindirerek zaten yapacağını yapmış.
  • Kaza ile ilgili tesbitlerinize söyleyecek bir şey yok. Yalnız, rahmetli Kaptan kazadan önce kuleye"inbound oldum", demişti. Bu doğruysa, "inbound" olan bir uçağın o tepede ne işi vardı?
  • Sanal bir VR yaratmak suretiyle uçağın rotası değiştirilip yanlış mevkiye yönlendirildiğini duymuştum.Ne kadar doğruysa artık.
  • Sizinle aynı fikirdeyim. Sadece SHGM değil aynı zamanda ne yaptığı belli olmayan DHMİ de yeniden yapılandırılmalıdır. THK gibi bunların herbiri ayrı bir krallık ve de yıllardır bunlardan hesap soran yok.
  • AŞAĞIDA SAYACAĞIM SEBEPLERİ OKUYUP SIHHATLİ KARARLARI SİZ VERİN BOR SÖYLEMEYE GEREK YOK NE İŞE YARADIĞINI BASINDAN HEPİMİZ BİLİYORUZ TORYUM EVET ÜLKEMİZDE YÜZDE DOKSAN DOKUZ SAFLIKTA NÜKLEER YAKITI BACAGAZI VE ATIK VERMİYOR BİZ NE YAPIYORUZ ASFALTLANACAK ZEMİNE SERİYOR ÜZERİNE ASFALT DÖKÜYORUZ DÜNYADA NÜKLEER SANTRALLARDA YAKIT OLARAK KOLLANILIYOR-CONTORYUM EVET SADECE YURDUMUZDA BULUNAN NÜKLEER YAKIT GENELDE JET YAKITI OLARAK KULLANILIYOR YANİ İSTANBUL BOĞAZINDAKİ TÜP GECİŞİ YABANCI BİR FİRMAYA VERDİK ONLAR DENİZ TABANINI TEMİZLEDİLER CIKAN GÜYA TOPRAĞI ALIP GÖTÜRDÜLER İŞTE O CONTORYUMDU-URANYUM EVET VAN'DA BULUNAN BİR TÜRK MÜHENDİSİN BULDUĞU REZERV HANİ ŞU ERMENİLERE VERDİĞİMİZ AHTAMAR ADASI VARYA ORASI SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT
  • SHGM yetersiz bulunup lağvedilirse kim binlerce dolar rüşveti yiyecek ???? gidin sorun borajete sky a ve diğer belge almak isteyen havayollarına ...size anlatsınlar nasıl ''okşama payı'' verildiğini...
  • Uçağın uçuş izni konusunda SHGM tarafından müsamaha gösterilmesi ile ilgili en ufak bir şüphem yok. Aynı zamanda kaza-kırım heyeti içerisinde ehil olmayan, kaza-kırım araştırma yetkisi bulunmayanlar olduğunu da biliyorum. SHGM derhal lağvedilmelidir. Bu kurum yerine, personeli eğitimli, dünya sivil havacılığını yakından takip eden, yabancı dili iyi olan, Türk Sivil Havacılığı'na, hem teşvik edici hem de denetleyici-iyileştirici anlamda katkıda bulunacak bir organizasyon kurulmalıdır.
  • siz medeniyet ve mantık peşinde koşup hala pilotaj ve teknik konulara takılın..siz gece uyuyorken mossad ve cıa ne işler bitiriyor dünyada ..hemde sizin o bilim ve mantık dediğiniz kavramların çerçevesinde..öyle bi yapıyorlarki sizin gibi -çağdaş- düşünenler mağlesef -sazan- oluyor..uçağın pilotu serhat özdemir..ruhu şadolsun ..3 yıl amerikada daha büyük uçaklar uçurmuş..bu uçak ona bisiklet gibi gelir..yakınlaşma esnasında tüm sistemler kilitlenince bi yerden yapacak birşey kalmadı...uzaktan sistem kilitlemeye en müsait ve uygun sistem de o uçakta vardı..md...siz hala bilim ayaklarına yatın..
30 Kasım 2007 günü İstanbul'dan Isparta'ya giden uçak inişten önce havada parçalara ayrıldı, iyi hava koşullarında uçağın bu şekilde parçalanması düşündürücü bulundu.

Uçak kazasında, Boğaziçi Üniversitesinden Prof. Dr. Engin Arık, Araştırma Görevlisi Özgen Berkol Doğan, Yüksek Lisans Öğrencisi Engin Abat ile Doğuş Üniversitesinden Prof. Dr. Şenel Fatma Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet ve Araştırma Görevlisi Mustafa Fidan hayatını kaybetti.

Prof. Dr. Arık, "Deneysel Yüksek Enerji Fiziği" alanında yaptığı çalışmalarla tanınıyordu, İsviçre'nin Cenevre kenti yakınlarında kurulu nükleer araştırma merkezi "European Organization for Nuclear Research'deki (CERN) 'Atlas Deneyi'nde çalışıyordu. Düşen uçakta hayatını kaybeden 6 bilim adamının DPT tarafından desteklenen "Türk Hızlandırıcı Merkezi Teknik Tasarımı Ve Test Laboratuvarları" projesinde görevli oldukları anlaşıldı.

MOSSAD'IN PARMAĞI
Yıllar sonra, serbest gazetecilik yapan Amerikalı (CIA) eski istihbarat şefi Wayne Madsen, Burdur uçak kazasının ardında "İsrail Gizli Servisi MOSSAD var" dedi ve bazı şüpheli timlerinkurtarma ekiplerinin uçağa sorunsuz girerek bazı çantaları rahatça aldıklarını yazdı.

Wayne Madsen, Rusya'da düşen uçakla ilgili "İçinde İran'a çalışan 5 nükleer uzmanın bulunduğu uçuk havada patladı, sonra düştü. Rusya tarafından inşa edilen İran'ın Buşehr santralinin tasarımında çalışan nükleer uzmanlardı" dedi. Bu olayla ilgili de şüpheli Mossad ajanıydı. Son yıllarda yaşanan ve kurbanları arasında Türk nükleer bilim insanlarının da yer aldığı bir dizi suikast ve 'kaza" olayının ardında Mossad'ı işaret etti.

Uzmanlara göre, ufukta Toryum elementi ile çalışan santraller var. '4. nesil nükleer reaktör' olarak anılan toryumlu santraller, bu elementin özelliklerinden dolayı patlama ve radyasyon konusunda daha güvenli olacak. Toryum özellikle Türkiye için ayrıca umut verici bir gelecek vaat ediyor. Çünkü dünya rezervinin yaklaşık yarısı Anadolu'da. Türkiye toryumla çalışan nükleer santral kurabilirse bir anlamda enerji güvenliğini garanti altına almış olacak. Eşi Burdur kazasında ölen Prof. Dr. Metin Arık, Toryum'un yakıt olarak kullanılmasını sağlayacak hızlandırıcı projesine dikkat çekti ve eşi Prof. Dr.Arık'ın da savunduğu Toryum alternatifini şöyle anlattı:
Gördüğümüz hızlandırıcı güdümlü sistemdi. Bu sistem güvenli. Toryum kendisi nötron yutarak parçalanmayan bir madde ve Uranyum 233'e dönüşebiliyor. O parçalanıp enerji veriyor. Parçalanan yakıtı anında imal ediyorsunuz."

Kazada ölen Prof. Arık'ı çalışma arkadaşı Doç. Dr. Serkant Çetin, Toryum çalışmalarının 6 ekip üyesinin 2007'de kazadan hayatını keybetmesiyle ilgili olarak, "Toparlanmak zor oldu. Doğuş ve Boğaziçi Üniversitesi ekipleri olduğu gibi yok oldu. Onların yerini doldurmak zaman alacak. İvmenin azalması etkinliği düşürüyor.
Böyle bir şey başımıza gelmeseydi kat edeceğimiz yol daha ileri olurdu''
BOR, TORYUM VE DÜŞEN UÇAKLAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 13 yıl önce
USUL OLARAK; Uçak IPT VOR üzerine geldiğinde uçan pilot sürat 210,SLat extend der ,slatlar çıkar.Daha sonra uzaklaşma başında.Flaplar çıkarılmak istenir,Ancak bir önceki uçuşta da arızalı olan Flaplar çıkmaz.Bu nedenle Kaptan Flapları çıkarmak için Uğraştığından ikinci pilotun yanlış başta (253 ) uçtuğunu göremez.Ayrıca Flaplarda çıkarılamadığı için uçak kaide dönüşünde savrulur.Bu sebeple 053 yerine 093 başta kaide dönüşünden çıkar.Ancak hava açık ve pist görüldüğü için yaklaşmaya devam edilir.Yaklaşma sırasında GPWS arızalı olduğu için Türbe tepeyi ikaz edemez.Pilotlar piste görerek yaklaşırken tepeyi son anda fark eder.Fakat artık pasgeçmek için çok geçtir.Pas geçiş sırasında resüs ile tepeye vururlar.ALLAH RAHMET ETSİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben Fizik Lisans mezunuyum. Ulkemizdeki Fizik profesorlerinin nukleer enerji veya bor'dan enerji uretiminde calisacak kapasiteleri olduguna inanmiyorum. Olsa zaten yurtdisinda aninda ise baslarlardi. Gidip bir deneye katilmislar geri geliyorlarmis hepsi bu. Universitelerimiz medrese olmustur hocalar 50 senedir ayni kitaplari okutur ayni problemleri cozer. Uretkenlik sifirdir. Vakti gelen bir sekilde prof olur. Torpili olan daha hizli prof olur. Emrinde asistanlari vardir artik kendileri sosyal islerle ugrasirlar. Arada yirtinanlari kimse gormez bilmez yolunu bulp Amerika'ya Avrupa'ya kacan kacar ama onlarda orada ikinci siniftir doner dolasir kurkcu dukkanina gelirler. Oralarda pizzacida calistiklari kohne yerlerde kaldiklarini soylemezl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türk ata sözlerine bayılıyorum "kör ölür badem gözlü olur, kel ölür sırma saçlı olur" bu kadar önemli bir buluş üzerinde çalışan 6 bilim adamını aynı uçağa tüm bilgi notları ve leptoplarıyla birlikte binmeleri ayrı bir bilim dalı olark araştırılması gerekmezmi? bence hikaye doğruysa Mossad önce bu bilim adamlarını tüm bildikleriyle birlikte bir charter uçağına bindirerek zaten yapacağını yapmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kaza ile ilgili tesbitlerinize söyleyecek bir şey yok. Yalnız, rahmetli Kaptan kazadan önce kuleye"inbound oldum", demişti. Bu doğruysa, "inbound" olan bir uçağın o tepede ne işi vardı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sanal bir VR yaratmak suretiyle uçağın rotası değiştirilip yanlış mevkiye yönlendirildiğini duymuştum.Ne kadar doğruysa artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sizinle aynı fikirdeyim. Sadece SHGM değil aynı zamanda ne yaptığı belli olmayan DHMİ de yeniden yapılandırılmalıdır. THK gibi bunların herbiri ayrı bir krallık ve de yıllardır bunlardan hesap soran yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AŞAĞIDA SAYACAĞIM SEBEPLERİ OKUYUP SIHHATLİ KARARLARI SİZ VERİN BOR SÖYLEMEYE GEREK YOK NE İŞE YARADIĞINI BASINDAN HEPİMİZ BİLİYORUZ TORYUM EVET ÜLKEMİZDE YÜZDE DOKSAN DOKUZ SAFLIKTA NÜKLEER YAKITI BACAGAZI VE ATIK VERMİYOR BİZ NE YAPIYORUZ ASFALTLANACAK ZEMİNE SERİYOR ÜZERİNE ASFALT DÖKÜYORUZ DÜNYADA NÜKLEER SANTRALLARDA YAKIT OLARAK KOLLANILIYOR-CONTORYUM EVET SADECE YURDUMUZDA BULUNAN NÜKLEER YAKIT GENELDE JET YAKITI OLARAK KULLANILIYOR YANİ İSTANBUL BOĞAZINDAKİ TÜP GECİŞİ YABANCI BİR FİRMAYA VERDİK ONLAR DENİZ TABANINI TEMİZLEDİLER CIKAN GÜYA TOPRAĞI ALIP GÖTÜRDÜLER İŞTE O CONTORYUMDU-URANYUM EVET VAN'DA BULUNAN BİR TÜRK MÜHENDİSİN BULDUĞU REZERV HANİ ŞU ERMENİLERE VERDİĞİMİZ AHTAMAR ADASI VARYA ORASI SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SHGM yetersiz bulunup lağvedilirse kim binlerce dolar rüşveti yiyecek ???? gidin sorun borajete sky a ve diğer belge almak isteyen havayollarına ...size anlatsınlar nasıl ''okşama payı'' verildiğini...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçağın uçuş izni konusunda SHGM tarafından müsamaha gösterilmesi ile ilgili en ufak bir şüphem yok. Aynı zamanda kaza-kırım heyeti içerisinde ehil olmayan, kaza-kırım araştırma yetkisi bulunmayanlar olduğunu da biliyorum. SHGM derhal lağvedilmelidir. Bu kurum yerine, personeli eğitimli, dünya sivil havacılığını yakından takip eden, yabancı dili iyi olan, Türk Sivil Havacılığı'na, hem teşvik edici hem de denetleyici-iyileştirici anlamda katkıda bulunacak bir organizasyon kurulmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
siz medeniyet ve mantık peşinde koşup hala pilotaj ve teknik konulara takılın..siz gece uyuyorken mossad ve cıa ne işler bitiriyor dünyada ..hemde sizin o bilim ve mantık dediğiniz kavramların çerçevesinde..öyle bi yapıyorlarki sizin gibi -çağdaş- düşünenler mağlesef -sazan- oluyor..uçağın pilotu serhat özdemir..ruhu şadolsun ..3 yıl amerikada daha büyük uçaklar uçurmuş..bu uçak ona bisiklet gibi gelir..yakınlaşma esnasında tüm sistemler kilitlenince bi yerden yapacak birşey kalmadı...uzaktan sistem kilitlemeye en müsait ve uygun sistem de o uçakta vardı..md...siz hala bilim ayaklarına yatın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000