24 Temmuz 2022, Pazar 08:51:07

Boom Supersonic'te geri sayım başladı

Amerika Birleşik Devleri'nde bulunan Kolorado merkezli start-up şirket Boom Supersonic, Londra ile New York arası normalde 8 saat süren ticari uçuşları yeni yolcu jetiyle 3 saate indirmeyi hedefliyor.
  • Böylece kaptanlara ayda 6-7 er yaptırabileceğiz; harika haber. Concorde vol365 olur olsa olsa.
  • Benim ulkemin ekonomisi oyle bir buyuyecek oyle bir buyuyecek ki, amerikasida fransasida hele hele o alamanyasida catir catir catlayacak
  • Test sürüşü ? Komik olmuş

Amerika Birleşik Devleri'nde bulunan Kolorado merkezli start-up şirket Boom Supersonic, Londra ile New York arası normalde 8 saat süren ticari uçuşları yeni yolcu jetiyle 3 saate indirmeyi hedefliyor.

2003 yılında son seferini yapan Fransız-İngiliz yapımı Concorde marka uçakların devamı olarak olarak adlandırılan Overture adlı bu yeni nesil yolcu uçağı, günümüz uçaklarının iki katı hızla 65 ila 80 business class yolcu kapasitesiyle hizmet vermeyi hedefliyor.

Boom Supersonic yetkilileri, Overture adlı uçaklarının New York'tan Londra'ya uçuş süresini sadece 3,5 saate, Los Angeles'tan Sidney'e uçuş süresini ise 8 saatin biraz üzerine indireceğini söylüyor.

Bu uçağın en önemli özelliklerinden biri de sıfır emisyon üreterek hizmet verecek olması. ABD'li firma, uçağın yüzde 100 sürdürülebilir havacılık yakıtıyla çalışacağını, su üzerinde Mach 1.7 ve kara üzerindeyse Mach 0.94 hızında olacağını kaydetti.

Boom Supersonic'in tepe yöneticilerinden Kathy Savitt Farnborough Airshow'da yaptığı açıklamada "Bizden önce üretilen Concorde tasarım olarak güzeldi ve oldukça da hızlıydı. Ancak çevresel ya da ekonomik olarak sürdürülebilir olmayan bir uçak modeliydi." diye konuştu.

Savitt, Overture uçak modelinin hız, güvenlik ve sürdürülebilirlik temel ilkelerine göre üretileceğini belirterek, "Sürdürülebilirlikten kastımız bu uçağın inerken, kalkarken ya da uçarken hiçbir şekilde doğaya zarar veren karbon gazı açığa çıkarmaması. Bunun yanında Concorde'da gördüğünüz gürültü seviyelerini çok daha aza indirme. 2025 yılına kadar ilk test sürüşümüzü yapmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Overture, dünyanın ilk otomatik gürültü azaltma sistemini kullanacak ve hem yolcular hem de havalimanı çalışanları için daha sessiz bir deneyim sağlayacak. Elbette doğaya oldukça zararlı olan kerosen yerine yüzde 100 yeşil olan bir yakıt kullanacak.

Uçağın tasarımı da yolculara çok farklı bir seyahat deneyimi sunuyor. Overture model uçağın içerisinde yolcuların kullanabileceği ekranlı bilgisayarlar olacak ve 60 bin feet yükseklikte (18.288m) seyir halindeyken uçağın üst tavanının büyük oranda açılarak gökyüzü manzarası sunması gibi oldukça iddialı hizmetleri beraberinde getirecek.

Şirket ilk deneme uçuşunu 2026 yılında gerçekleştirmeyi hedefliyor. Gerekli güvenlik sertifikaları alındıktan sonra firma yetkilileri Overture'un ilk ticari uçuşunu 2029'da yapmayı planlıyor. (euronews)

Boom Supersonic'te geri sayım başladı

Yorumlar

Harika ~ 2 yıl önce
Böylece kaptanlara ayda 6-7 er yaptırabileceğiz; harika haber. Concorde vol365 olur olsa olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temmuzdan sonra ~ 2 yıl önce
Benim ulkemin ekonomisi oyle bir buyuyecek oyle bir buyuyecek ki, amerikasida fransasida hele hele o alamanyasida catir catir catlayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cem ~ 2 yıl önce
Test sürüşü ? Komik olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000