02 Kasım 2017, Perşembe 09:53:31

Bombardier C serisinin üretimini nerede yapacak?

Avrupalı havacılık devi Airbus, geçen hafta %50,01 oranında ortak olduğu Bombardier C Serisinin üretiminin yapılacağını duyurdu.
  • Kuzey Irlanda'ya ne olacak peki sırf bu uçak kanatları için fabrika kuruluyordu.Eğer buradaki fabrika atıl kalırsa direk olarak 1000 den fazla issiz ortaya cıkacak domino etkisini düsünemiyorum . Demek Airbus böylelikle İngiltereye bir nevi AB'nin ilk yaptırımını uyguladı.
  • Her memleket kendi şirketlerini nasıl koruduğunu görüyorsunuz. Bizde daima bunun tersi yapılıyor. Havacılıkta bu çok bariz. Daima yabancı şirketler korunuyor ve ihaleler veriliyor. Yerli şirketlerin şikayetleri hiçbir zaman kaale alınmıyor. Yabancı helikopterler Türkiye içinde uçabiliyor. O işleri yapacak özel şirketler olmasına rağmen.
  • Eeeey Airbus. Sende amerikanin yolunu tut bakalim. Burda yari fiyatina ankara ostimde uretimini yapardik ama sen bilirsin..

Avrupalı havacılık devi Airbus, geçen hafta %50,01 oranında ortak olduğu Bombardier C Serisinin üretimini Amerika’da yapacak.

Geniş gövdeli uçaklar üreten iki firmadan birisi olan Airbus, aynı zamanda dünyanın en büyük yolcu uçağı olan A380’in de üreticisi.

Firma geçen hafta Kanadalı uçak üreticisi Bombardier’in tek koridorlu bölgesel yolcu jeti projesinde %50,01 hisse alımı gerçekleştirmişti.

Bu ortaklık ile birlikte projenin yönetimini elini alan firma, geliştirilmesi için şimdiye kadar 6 milyar dolar harcanan uçağın geliştirilmesi için önemli bir yatırım yapmış oldu. Şirket aynı zamanda sahip olduğu geniş satış ağı sayesinde de uçağın satışına büyük bir katkı sağlayacak.

AIRBUS'IN AMERİKA'DAKİ FABRİKASI

Bombardier C serisinin yaşadığı en önemli sorunlardan birisi Amerika tarafından uygulanan vergi. Amerikan Delta Air’in 78 adetlik Bombardier CS100 siparişi vermesiyle birlikte patlak veren sorunun temelinde Boeing tarafından yapılan şikayet bulunuyor. Boeing, C serisi ise normalin çok altında fiyat teklifi verildiği ve bu nedenle de rekabetin engellendiğini iddia ederek soruşturma açılmasını sağlamıştı. Soruşturma sonucunda C serisine %80 oranında vergi gelmişti. Daha öncesinde de C serisinde %220 oranında vergi uygulandığı için ticari anlamda büyük sorunlarla karşılayan uçak serisi için Airbus bir çözüm yolu bulmuş durumda.

ÜRETİM TESİSİNE YENİ BİR HAT DAHA EKLEYECEK

Geçen yıllarda A320 uçaklarını üretmek için Amerika’da bir tesis açan ve bu sayede bölgedeki maliyetleri düşük tutmayı başaran şirket, mevcut üretim tesisine yeni bir hat daha ekleyerek C serisini de üretmeye başlamayı planlıyor. Firmanın COO’su tarafından yapılan açıklamaya göre Airbus’ın Amerika’daki tesislerine milyonlarca dolar yatırım yapılacak bu sayede C serisi ‘Made in USA’ etiketiyle satılacak.

Uçak Amerika’da üretileceği için de Boeing’in şikayetlerindeki temel argüman yok olmuş olacak. (Posta)

Bombardier C serisinin üretimini nerede yapacak?

Yorumlar

Kuzey Irlanda ~ 6 yıl önce
Kuzey Irlanda'ya ne olacak peki sırf bu uçak kanatları için fabrika kuruluyordu.Eğer buradaki fabrika atıl kalırsa direk olarak 1000 den fazla issiz ortaya cıkacak domino etkisini düsünemiyorum . Demek Airbus böylelikle İngiltereye bir nevi AB'nin ilk yaptırımını uyguladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koruma ~ 6 yıl önce
Her memleket kendi şirketlerini nasıl koruduğunu görüyorsunuz. Bizde daima bunun tersi yapılıyor. Havacılıkta bu çok bariz. Daima yabancı şirketler korunuyor ve ihaleler veriliyor. Yerli şirketlerin şikayetleri hiçbir zaman kaale alınmıyor. Yabancı helikopterler Türkiye içinde uçabiliyor. O işleri yapacak özel şirketler olmasına rağmen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli sirti terli ~ 6 yıl önce
Eeeey Airbus. Sende amerikanin yolunu tut bakalim. Burda yari fiyatina ankara ostimde uretimini yapardik ama sen bilirsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000