24 Mart 2011, Perşembe 08:26:20

BOMBALI SALDIRININ ARKASINDA KİM VAR?

Moskova’da Domodedovo Havaalanı’nda geçtiğimiz ocak ayında yaşanan ve 37 kişinin öldüğü terör saldırısı ile ilgili ortaya şok bir iddia atıldı.
Moskova’da Domodedovo Havaalanı’nda geçtiğimiz ocak ayında yaşanan ve 37 kişinin öldüğü, 40’ı ağır 170 kişinin yaralandığı terör saldırısı ile ilgili "ezber bozan" en son iddia şöyle: Rusya’da iş çevrelerinin saygın gazetesi Vedomosti, saldırının bazı ticari yapılar arasında havaalanının mülkiyetine ilişkin çıkar çatışmaları yüzünden gerçekleştirilmiş olabileceğinin öne sürüldüğünü yazdı. İşte ayrıntılar...

Vedomsoti gazetesi, ismini açıklamadığı bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Moskova Domodedovo Havaalanı’nda 37 kişinin yaşamına mal olan ve çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açan intihar eylemin, açıklandığı gibi Çeçen gruplar tarafından değil, havalanının mülkiyetini üzerine geçirmek isteyen kişilerce gerçekleştirilmiş olabileceği iddiasını ortaya attı.

Gazeteye konuşan bazı uzmanlar da iddiaya destek vererek, saldırının, iktidardaki bazı kişiler ve havaalanının sahipleri arasındaki çıkar çatışmaları sonucu yaşanmış olma ihitimaline dikkat çekti. Domodedovo Havaalanı’nda 24 Ocak’ta düzenlenen bombalı saldırının sorumluluğunu Çeçen lider Doku Umarov’un üstlendiği yazılmıştı. Doku Umarov, geçtiğimiz yıl Moskova Metrosu’nda 40 kişinin öldüğü iki ayrı bombalı saldırıyı da üstlenmişti. 
BOMBALI SALDIRININ ARKASINDA KİM VAR?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000