09 Aralık 2014, Salı 08:10:22

BÖLGENİN EN İYİSİ LİMAK SEÇİLDİ

Priştine “Adem Jashari” Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Haldun Fırat Köktürk Havalimanı’nın sadece Kosova’da değil bölgede en başarılı havalimanı işletme imtiyazı seçildiğini belirtti.
  • E ee heralde haldunum çünkü Kosova'da tek havalımanı var :))))))) güleceğim yoktu
  • Ben kosavada yasiyorum. Onceden eski ve kotu bir havalimani vardi. Simdi guzel ve yeni bir havalimanimiz var. Ve havalimaninimizla gurur duyuyorum.

Kosovaport’un haberine göre Köktürk, bağımsız kuruluşların yaptığı araştırma sonucu son zamanlarda bölgede özelleştirilen tüm diğer havalimanlarından Kosova’daki havalimanın en başarılı imtiyaz seçildiğini kaydetti.

“İmtiyaz sözleşmeleri iki tarafı keskin bıçak gibidir” diyen Haldun Fırat Köktürk, doğru yapılandırılmadıkları takdirde ülkeleri üzerinde bir yük gibi kalacaklarını ifade etti.

Köktürk, “bu çalışma bizim dışımızda yapılan bir çalışmadır. Ve Kosova’daki tüm enstitüleri davet ederek ve objektif olarak herkesin davet edildiği bir forumda tartışıldı. Bu kesinlikle rakama dayalı bir çalışmadır. Bu nedenle bizim için çok önemli. Diğer yandan bizler sözleşme çerçevesinde havalimanını belirlenen tarihte bitirdik.  20 yıllık işletme döneminde yüzde 39.50 oranında bir ciro paylaşımı taahhüdümüz var ve bu böyle devam edecek. Bunun bugünkü şartlarda Kosova ekonomisine sadece imtiyaz bedeli olarak direk katkısı 7 milyon Euro’yu buluyor. Bunlar da gösteriyor ki Lion ile yapılan bu imtiyazın bölge ülkelerine kıyasen açık ara en efektif imtiyaz sözleşmesi olduğu bizzat bağımsız kuruluşlar tarafından takdir edildi” dedi.

Diğer yandan Türkiye’de verilen Ulusal Çelik Yapı Tasarım Ödülü 2014 sonuçları belli oldu.

Limak tarafından işletilen ve bu kapsamda yeni yaptırılan  “Adem Jashari” Priştine uluslararası havalimanı yolcu terminali binası, 2014 yılı Ulusal çelik Yapı Ödülüne layık görüldü.

Köktürk, teknolojik yapılar için Çelik Konstrüksiyon Enstitüsü’nün verdiği bir ödül olduğunu ve bu ödülün bir binadaki çelik yapının mükemmeliyetinin ödülü olduğunu kaydetti.

Zor bir ödül olmasına rağmen, Priştine Havalimanı’nın bu ödüle layık görüldüğünü söyleyen Köktürk, 2013 yılında açılan yapıların çelik konstrüksiyonu açısından bölgenin en mükemmel havalimanına sahip olunduğunun tescillendiğin belirtti.

Haldun Fırat Köktürk, Limak’ın kazanmak üzerine kurulmuş bir şirket olmasına rağmen, sürdürülebilir başarı ve sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerine vurgu yaptı.

“Bizler Kosova’da hiçbir zaman sadece bir havalimanı işletmecisi olarak kalmayacağız. Bizler Kosova’nın kültür hayatına, eğitim hayatına, Kosova’nın ilerlemesine katkı sunan ve bunun bayraktarlığını yapan bir şirket olmak istiyoruz” diyen Köktürk, Kosova’nın kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.

BÖLGENİN EN İYİSİ LİMAK SEÇİLDİ

Yorumlar

Seçilsin ~ 8 yıl önce
E ee heralde haldunum çünkü Kosova'da tek havalımanı var :))))))) güleceğim yoktu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abdullah Cetinkaya ~ 9 yıl önce
Ben kosavada yasiyorum. Onceden eski ve kotu bir havalimani vardi. Simdi guzel ve yeni bir havalimanimiz var. Ve havalimaninimizla gurur duyuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000