27 Mart 2009, Cuma 08:53:37

Bölgede kar olması hem avantaj hemde dezavantaj!

Havacılık Tıbbı Derneği Başkanı Muzaffer Çetingüç, helikopterin düştüğü bölgenin karlı olmasının kurtulma şansını artırdığını, ancak uzun süre bağlantı kurulamamış olmasının endişe verici olduğunu söyledi.
  • Su altından bile sinyal alınabiliyor.

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopter enkazına ulaşmak için çalışmalar sürerken, ümitli bekleyiş devam ediyor.

Havacılık Tıbbı Derneği Başkanı Muzaffer Çetingüç, elde somut bilgi olmadan yorum yapmanın çok zor olduğunu söyledi. İçinde Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin sis, aşırı kar yağışı gibi uçuşu olumsuz etkileyen hava şartları nedeniyle düşmüş olabileceğini söyledi. Çetingüç, "Özellikle görüş mesafesi düşük olan sisli havlarda görüş referans aralığı kısaldığı takdirde o zaman pilot yönü ya da yüksekliğini şaşırabilir. Helikoptere nasıl kumanda vereceğini bilemez o zaman." dedi. Çetingüç, böyle bir durumda pilotun kendi bilgilerinden çok uçuş aletlerine göre hareket etmesinin daha doğru olacağını söyledi.

Çetingüç, kazanın meydana geldiği yerde yüksek düzeyde kar kütlesinin bulunmasının önemli bir şans olabileceğini söyledi. Çetingüç, şöyle konuştu: "Karın olması bir yerde bir şans. Çünkü helikopterin yara çekilmesini önemli ölçüde azaltabilir. Bir nevi hava yastığı görevi yapabilir. Ancak helikopterin düşüşünün üzerinden 24 saati aşkın bir süre geçmesine rağmen enkazın hala bulunamamış olması bir risk. Özellikle kanamalı yaraları varsa donma tehlikesi yüksek. Helikopter zaten küçük olduğu için kendilerini muhafaza edebilecekleri eşya da bulunmaz. Yine kırıkların olması hareket kabiliyetlerini sınırlar."

Çetingüç, helikopterden sinyal alınamamasını ise enkazın üzerinin karla kaplanmış olma ihtimaline bağladı.

Bölgede kar olması hem avantaj hemde dezavantaj!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Su altından bile sinyal alınabiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000