24 Eylül 2015, Perşembe 09:58:43

Boeing'in yeni hedefi; sesten elektik üretecek

Havacılık sektörünün en büyük oyuncularından biri olan Boeing, uçakların kalkış ve inişlerde oluşturduğu sesten elektrik üretmeyi planlıyor.
  • Boeing. En buyuk tavsiyem. Ucaklara hiz. Kazandirsin ona gore motor. Imal etsinler. Istanbul New york. 10. Saat. Bunu. 6 veya. 5. Ee. Indirsinler. Ki goreyim Sesten. Elektrik enerjisi isterse yaparlar ruzgardan elekrik elde ediliyorda. Ses ten. Neden olmasin. Bu tavsiyemi boeing. Bildirin .
  • Dinimizi alay konusu yapacağınıza beyninizdeki örümcekleri temizleyin... Belki o zaman düşünüp bir şeyler üretebilirsiniz...
  • ilkokul proje ödevi gibi çizmişler
  • Amerikayı ilk keşfeden Türk lerin bu sistemi de bundan yüzyıllar önce bulduğu yakında açıkalanacaktır. Malum seçim yakın...
  • ula ucaga bi sistem gelistirinde sesle yere degil kendisine elektrik uretsin. yakittan tasarruf gurulti kirliliginden de. kafama si...yim. okuyup tahsilli bi adam olamadik ki sunlari yapalim..
  • Aciyorum tv yi haberleri, hep ayni adam hep ayni ses. Elektrik tuketim kaynagi...
  • Akıl doğruyu ve yanlışı ayırt edebilmek içindir, zeka ise icad eder ve problem çözer. Bu haberin ilk yorumuna bakarsak takunya kardeşimizin ne aklından nede zekasından söz edebiliriz.
  • Ulemaya sorduk dinen caizmiş hamdolsun...
  • dusunen beynin meyveleri.
  • Üç gün sonra bizimkiler çıkar, jet motorundan elektrik üretmek caiz midir değil midir diye tartışır, benden demesi...

Günümüz uçaklarında kullanılan Jet motorlarının iniş ve kalkış sırasında çıkardığı 140 dB şiddetindeki ses gürültü kirliliği anlamında ciddi bir sorun teşkil etse de, yakın zamanda bu durumdan farklı bir şekilde yararlanılabilir.

Dünyanın en büyük havacılık firması olarak kabul edilen Boeing mühendisleri tarafından gerçekleştirilen yeni patent başvurusunda uçakların iniş ve kalkış sırasında oluşturdukları ses enerjisinden elektrik enerjisi üretmenin mümkün olabileceği görülüyor.

Yapılan patent başvurusunda uçakların iniş ve kalkış için kullandığı pistlerin kenarlarına akustik enerjiyi yakalayabilen özel birimler yerleştiriliyor ve ardından bu birimler uçağın oluşturduğu sesi yakalayarak hava hareketi oluşturuyor. Birbirine bağlı bu birimlerin oluşturduğu hava akımı bir türbine iletilerek elektrik üretimi gerçekleşmiş oluyor.

Sistem şu an için tasarım aşamasında ve ne kadar verimli çalışacağı konusunda farklı tartışmalar olsa da atık enerjilerden her geçen gün daha fazla faydalanacağımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. (Scroll)

Boeing'in yeni hedefi; sesten elektik üretecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Hawaii ~ 9 yıl önce
Boeing. En buyuk tavsiyem. Ucaklara hiz. Kazandirsin ona gore motor. Imal etsinler. Istanbul New york. 10. Saat. Bunu. 6 veya. 5. Ee. Indirsinler. Ki goreyim Sesten. Elektrik enerjisi isterse yaparlar ruzgardan elekrik elde ediliyorda. Ses ten. Neden olmasin. Bu tavsiyemi boeing. Bildirin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 9 yıl önce
Boing zaten bunun için çalışmaktadır. Bunu zart diye motor koyup yapmamasının nedeni ise ses hızını geçince olacak süpersonik patlamadır
Aşırılık ~ 9 yıl önce
Dinimizi alay konusu yapacağınıza beyninizdeki örümcekleri temizleyin... Belki o zaman düşünüp bir şeyler üretebilirsiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çizim ~ 9 yıl önce
ilkokul proje ödevi gibi çizmişler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlk kim bulmuş ~ 9 yıl önce
Amerikayı ilk keşfeden Türk lerin bu sistemi de bundan yüzyıllar önce bulduğu yakında açıkalanacaktır. Malum seçim yakın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birpgshostu ~ 9 yıl önce
ula ucaga bi sistem gelistirinde sesle yere degil kendisine elektrik uretsin. yakittan tasarruf gurulti kirliliginden de. kafama si...yim. okuyup tahsilli bi adam olamadik ki sunlari yapalim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haberlerde... ~ 9 yıl önce
Aciyorum tv yi haberleri, hep ayni adam hep ayni ses. Elektrik tuketim kaynagi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Akıl doğruyu ve yanlışı ayırt edebilmek içindir, zeka ise icad eder ve problem çözer. Bu haberin ilk yorumuna bakarsak takunya kardeşimizin ne aklından nede zekasından söz edebiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aramızdaki fark 100 yıla çıktı ~ 9 yıl önce
Ulemaya sorduk dinen caizmiş hamdolsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 9 yıl önce
dusunen beynin meyveleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Takunya ~ 9 yıl önce
Üç gün sonra bizimkiler çıkar, jet motorundan elektrik üretmek caiz midir değil midir diye tartışır, benden demesi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bayraminiz mubarek olsun ~ 9 yıl önce
Su yorumdaki dusunce tarzina bakar misiniz ? Kahvede konusun bunlari lutfen
yemezler ~ 9 yıl önce
Bir kaç saf insanın düşüncesini genelmiş gibi yayarak karalama yapan alçak hain yeşilçam propagandaları...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000