08 Eylül 2019, Pazar 09:37:28

Boeing’in üzerindeki kara bulutlar dağılmıyor

Boeing’in üzerindeki kara bulutlar dağılmıyor. B737 MAX’larla ilgili yaşanan sorunlardan sonra şimdi de 777X’in test aşamaları askıya alındı.
  • Emeklilik ikramiyesinden ötesini düşünmeyen vizyonsuz yöneticilerin maddi hırslarla tüm üretimi Çin'e devrederek şirketin parasını borsalarda har vurup harman savurmanın doğal sonucu.
  • Abd çok canlar yaktı bu akıttığı masum insanların ahı böylece çıkacak . Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste . Daha bunlar başlangıç yarın Çin Rusya da bu uçak pazarına girecek dar gövdede pazar daralıyor . Geniş gövdede Aırbus 350 330 modellerde siparişleri kapabilir.
  • Boeing kendini bitirdi. Aklını kullanan yatırımcı ABD'de yeni bir uçak şirketi kurar. Airbus parsayı toplayacak bu gidişle.
  • Coktan batmisti ama devletcilik boyle bir sey iste.
  • Şaka maka tüyü'de diktiniz cidden merakla bekliyorum sonuçlar.

Boeing’in üzerindeki kara bulutlar dağılmıyor. B737 MAX’larla ilgili yaşanan sorunlardan sonra şimdi de 777X’in test aşamaları askıya alındı. Uzmanlar, sekiz havayolu şirketi tarafından sipariş edilen uçağın teslimatının 2021’den önce gerçekleşemeyeceğini söylüyor.

Boeing sözücüsü AFP’ye attığı bir e postada, Federal Havacılık İdaresi (FAA) müfettişleri tarafından yapılan ve son yükleme (final load) adı verilen sürecin hava araçları sertifikasyon sürecinin bir parçası olduğunu söyledi.

Şirket sözcüsü attığı e postaya şöyle devam etti: “777x statik test uçağındaki son yükleme testi sırasında ekip, testi askıya almasını gerektirecek bir sorunla karşı karşıya geldi. Ekibimiz, sorunun sebebini anlamaya çalışıyor.”

UÇAĞIN KAPISI BASINÇTA PATLADI!

Bu deneyle ilgili konuşan ve olaya yakın olan bir kişi ismini vermeden yaptığı açıklamada test sırasında uçağın kapılarından yüksek basınç altında patlamanın ardından uçtuğunu dile getirdi. Kaynağın söylediğine göre son yükleme testinde bu tarz olaylar oldukça nadir yaşanıyor.

MOTOR SORUNU DA YAŞANDI

777X, normalde ilk test uçuşlarına bu yaz aylarında çıkması gerekiyordu ancak bu tarih Boeing tarafından Generel Electiric motorundaki problemler sebebiyle 2020’nin başlarına ertelendi.

Bu testler sırasında uçak, yapısal dayanımının doğrulanması için çok büyük bir baskının altında bırakılıyor. Örneğin kanatların kontrol edilmesi için müfettişler bir sistem vasıtasıyla uçağın kanatlarını aşağı ve yukarı doğru büküyorlar.

Özellikle yaşanan iki 737 MAX kazası ve 346 kişinin ölümü sonrası sivil havacılık otoriteleri denetimlerini kademeli olarak artırmaya başladı. AFP’ye konuşan endüstri kaynaklarına göre ABD’deki düzenleyiciler daha fazla detaylı bilgiler talep etmeye başladılar.

400 ile 425 arasında yolcu taşıyacak olan ve 777’nin yerine geçecek olan 777X, Emirates de dahil olmak üzere 8 havayolları şirketi tarafından sipariş edilmişti. Endüstride yer alan uzmanlar, 777X’in teslimatının 2021’den önce gerçekleşmesini mümkün görmüyor. (WebTekno)

Boeing’in üzerindeki kara bulutlar dağılmıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

hllsprdvm ~ 5 yıl önce
Emeklilik ikramiyesinden ötesini düşünmeyen vizyonsuz yöneticilerin maddi hırslarla tüm üretimi Çin'e devrederek şirketin parasını borsalarda har vurup harman savurmanın doğal sonucu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.......... ~ 5 yıl önce
Abd çok canlar yaktı bu akıttığı masum insanların ahı böylece çıkacak . Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste . Daha bunlar başlangıç yarın Çin Rusya da bu uçak pazarına girecek dar gövdede pazar daralıyor . Geniş gövdede Aırbus 350 330 modellerde siparişleri kapabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 5 yıl önce
Çin ve Rusya Boeing 787 ve Airbus A350 uçaklarına alternatif bir uçak projesi başlattı bile CR929 diye
Türk ~ 5 yıl önce
Boeing kendini bitirdi. Aklını kullanan yatırımcı ABD'de yeni bir uçak şirketi kurar. Airbus parsayı toplayacak bu gidişle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
And sirketi olmasa ~ 5 yıl önce
Coktan batmisti ama devletcilik boyle bir sey iste.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İmposibıl gardaş ~ 5 yıl önce
Şaka maka tüyü'de diktiniz cidden merakla bekliyorum sonuçlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000