08 Mart 2013, Cuma 13:57:38

BOEING'İN ÖDÜLÜNÜ KALE HAVACILIK ALDI

Kale Havacılık; ‘talaşlı imalat’, ‘shoot peen prosesi’, ‘kaplama prosesi’, ‘tahribatsız muayene prosesi’, ‘boya prosesi’ hizmetleri ve ‘gövde kanat yapısal parçalar’ imalatında gösterdiği üstün çalışmalardan dolayı Boeing 2012 Performans Mükemmellik Ödülü’ne (BPEA) layık görüldü.
  • Şimdi az önce bir arkadaş bassetti Kale havacılık diye, bende neyki o dedim anlatmaya başladı,internete girdik biraz makaleleri okudum harbiden mükemmel bu tür fabrika ve işyerleri yurdumuzda olduğu için gururlanmamız gerekir ihtiyaç dahilinde olan bir mekan süper iyi çalışmalar..
  • Ya ne çok biliyorsunuz siz havacılar ya !!! Yılların kale grubunu tuttunuz kilit üreticisi yaptınız ya... Kale havacılık,kale kalıp grubuna bağlı,kale kilit ile uzaktan yakından alakası yoktur Anlamadığım şey,bilginizin olmadığı konularda nasıl yorum yapma cesaretini buluyorsunuz... Yazık çok yazık...
  • Türk insanının havacılık ve uzay teknolojisinde gösterdiği bir başarının sonucu. Ancak, ne yazık ki insanoğlunun bilmem kaç milyon yıllık varoluşunun milattan sonraki 2013 üncü yılında, 193 ülke içerisinde ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, Çin, Rusya, Hindistan hatta Brezilya ve bizim yarımız kadar nüfusu olan Polonya bile uçak, helikopteri komple veya ortaklaşa yapabiliyor iken bırakın ABD' yi bir kenara, onun bir şirketi bize Performans Mükemmellik Ödülünü layık görüyor. Ne ilginç değil mi? Bir zamanlar uçak üretip hibe edebilme ivmesini yakalayabilmişken, bunca zaman sonra uçak üreticisi bir firmanın övgüsüne mazhar olabiliyoruz. Biz de Kale' yi kilit üreticisi bilirdik ama bu sektöre yatırımını bu sayede duyduk, hele bu kaliteye ulaşmış olmasını da gururla okuduk. Ama yetmez. Hele apple filması bile tek başına ülkeler arasında dünyanın en büyük 23' üncü ekonomik gücü haline gelmişken ekonomiyi toprak satarak ayakta tutmaya çalışan siyasilerin uyanması lazım. Geç bile kaldık.
  • Kapı kilidini eleştiren yorumcuya : sen ne üretiyorsun ? Kapı üreteceğin güne kadar kilit üreteni eleştirme lütfen
  • Kokpit kapisinin kilitlerini yapiyorlar herhalde...
  • Tebrikler. Durmak yok ama :)

Kale Havacılık ve Boeing temsilcileri, mükemmellik ödülünü Kale Havacılık’ın İstanbul-Tuzla’daki üretim tesislerinde bu hafta düzenlenen bir törende çalışanlarla birlikte kutladı. 

Kale Havacılık’ın, Boeing’den mükemmellik ödülü kazanan ilk Türk tedarikçi firma olduğunu kaydeden Boeing Türkiye Başkanı Bernard J. Dunn, “Boeing, Kale Havacılık çalışanlarının bizim için gerçekleştirdikleri yüksek kaliteli işi ve sıkı sıkıya bağlı oldukları olağanüstü yüksek standartları, içtenlikle takdir ediyor. Kale Havacılık ile ilişkilerimiz 10 yıldan fazla bir zamana yayılıyor ve bu başarılı işbirliğini gelecekte daha da güçlendirmeyi ümit ediyoruz” dedi.

Her yıl tedarikçilerin üstün performanslarını kalite, teslimat ve diğer faktörlerle ölçümleyen Boeing’in 2012 yılı değerlendirmesine giren 594 tedarikçiden yüzde 10’u BPEA statüsü almaya hak kazandı.

Kale Grubu Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, “Bugün burada Boeing tarafından onurlandırılan  52 yabancı firmadan biri olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.  Dünyanın önde gelen havacılık ve savunma şirketlerinden biri olan Boeing’den bu ödülü alan ilk Türk firması olmaktan, ülkemizi uluslararası platformlarda başarıyla temsil ederek bu alanda da öncü olmaktan ayrı bir gurur duyuyoruz” dedi. 

Boeing’in bu değerlendirmeyi, 2012 yılına yönelik olarak Ekim 2011 ile Eylül 2012 tarihleri arasını kapsayan döneme ilişkin, kalite ve teslimat performansları çerçevesinde yaptığını ifade eden Osman Okyay, şöyle konuştu:  “Kale Havacılık, her iki kategoride de yüzde 100’e yaklaşan başarı oranlarıyla ‘Gümüş’ kategorisinde ödül aldı. Bu ödüller, aynı zamanda Kale Havacılık’ın; ‘yaratıcılık, işini doğru ve kaliteli yapma, yüksek standartlar ve ileri teknoloji geliştirme’ gibi temeller üzerine kurduğu ‘mükemmeliyetçi’ yaklaşımının yansıması olan ‘Kalite Politikası’nın, önemli bir göstergesi ve uluslararası alanda tescili olmuştur.”       

Tüm dünyada uzay ve havacılık materyalleri, teknolojisi ve hizmet alımı konusunu son derece titizlikle araştıran Boeing’in küresel tedarik zinciri, yaklaşık 80 ülkede 23 binin üzerinde şirketi kapsıyor.





BOEING'İN ÖDÜLÜNÜ KALE HAVACILIK ALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Metin TOPAL ~ 7 yıl önce
Şimdi az önce bir arkadaş bassetti Kale havacılık diye, bende neyki o dedim anlatmaya başladı,internete girdik biraz makaleleri okudum harbiden mükemmel bu tür fabrika ve işyerleri yurdumuzda olduğu için gururlanmamız gerekir ihtiyaç dahilinde olan bir mekan süper iyi çalışmalar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Makinacı... ~ 11 yıl önce
Ya ne çok biliyorsunuz siz havacılar ya !!! Yılların kale grubunu tuttunuz kilit üreticisi yaptınız ya... Kale havacılık,kale kalıp grubuna bağlı,kale kilit ile uzaktan yakından alakası yoktur Anlamadığım şey,bilginizin olmadığı konularda nasıl yorum yapma cesaretini buluyorsunuz... Yazık çok yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haset çatlatan ~ 11 yıl önce
Türk insanının havacılık ve uzay teknolojisinde gösterdiği bir başarının sonucu. Ancak, ne yazık ki insanoğlunun bilmem kaç milyon yıllık varoluşunun milattan sonraki 2013 üncü yılında, 193 ülke içerisinde ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, Çin, Rusya, Hindistan hatta Brezilya ve bizim yarımız kadar nüfusu olan Polonya bile uçak, helikopteri komple veya ortaklaşa yapabiliyor iken bırakın ABD' yi bir kenara, onun bir şirketi bize Performans Mükemmellik Ödülünü layık görüyor. Ne ilginç değil mi? Bir zamanlar uçak üretip hibe edebilme ivmesini yakalayabilmişken, bunca zaman sonra uçak üreticisi bir firmanın övgüsüne mazhar olabiliyoruz. Biz de Kale' yi kilit üreticisi bilirdik ama bu sektöre yatırımını bu sayede duyduk, hele bu kaliteye ulaşmış olmasını da gururla okuduk. Ama yetmez. Hele apple filması bile tek başına ülkeler arasında dünyanın en büyük 23' üncü ekonomik gücü haline gelmişken ekonomiyi toprak satarak ayakta tutmaya çalışan siyasilerin uyanması lazım. Geç bile kaldık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SERDAR YILDIRIM ~ 11 yıl önce
BEN BİR KALE HAVACILIK ÇALIŞANI OLARAK, GRUR DUYUYORUM O POZİSYONA GELMEK İÇİN YILLARINI VARMIŞ ÇALIŞAN ARADAŞLARIMIZLA GRUR DUYMAK LAZIM. BİZİM GİBİ ÖZEL BİR KRULUŞ YOKTURKİ DÜNYANIN ENBÜYÜK ŞİRKETLERİ İLE ÇALIŞMAKTADIR. TÜRKİYE İÇİNDE BİLİNDİĞİ ÜZERE JET MOTORO VE MEHMETCİK SİLAHLARINI YAPMAKTADIR. BİRAZ ARAŞTIRILDIGINDA KALE HAVACILIKLIĞ BÜYÜK BİR ŞİRKET VE KENDİNİ KANITLAMIŞ VE DAHA DA GELİŞTİRMEK İÇİN CAN ATAN ŞİRKET OLDUGUNU GÖRECEKSİNİZDİR. SAYGILARIMLA,
Kapı kilidi ~ 11 yıl önce
Kapı kilidini eleştiren yorumcuya : sen ne üretiyorsun ? Kapı üreteceğin güne kadar kilit üreteni eleştirme lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapi kilidi ~ 11 yıl önce
Kokpit kapisinin kilitlerini yapiyorlar herhalde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 11 yıl önce
Tebrikler. Durmak yok ama :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000