06 Aralık 2021, Pazartesi 08:34:58

Boeing'in İHA'sı ilk kez uçak gemisine konuşlandı

ABD’li Boeing'in geliştirdiği insansız tanker hava aracı olan MQ-25 Stingray, uçak gemisine iniş ve kalkış testleri için USS George H.W. Bush (CVN-77) uçak gemisine konuşlandırıldı.
  • Bunun daha kralını,uzay gemisine konuşlananı asrın lideri önderliğinde ve asrın damadı ile saz ekibiyle yerli ve milli olarak yaparız dünya bize bir kere daha gıpta eder,kıskanır,çatlar,evelallah,inşallah,maşallah,hamdolsun,amin.

ABD’li Boeing'in geliştirdiği insansız tanker hava aracı olan MQ-25 Stingray, uçak gemisine iniş ve kalkış testleri için USS George H.W. Bush (CVN-77) uçak gemisine konuşlandırıldı. Gelişme ABD Donanması’na bağlı Hava Kuvvetleri Twitter hesabından paylaşıldı.

MQ-25 Stingray ABD Donanmasının “tanker insansız hava aracı” kapsamında açtığı ihale üzerine Boeing tarafından tasarlanıp geliştirilmeye başlanan insansız hava aracı. Boeing maliyetleri düşürebilmek için F/A-18’de kullandığı bazı parçaları bu uçakta da kullanarak hem maliyeti azaltmak hem de lojistik konusunda kolaylık sağlamayı hedefledi.

Radara yakalanmayacak şekilde dizayn edildiği iddia edilen MQ-25, içinde personel barındırmayacağı için bu konuda daha avantajlı duruyor. 

MQ-25 Stingray:

İlk uçuşunu 29 Eylül 2019’da yaptı.
11 Haziran 2021’de ilk kez bir insanlı jet olan F/A-18’e yakıt ikmali yaptı.
27 Ağustos 2021’de E-2D Hawkeye HEİK uçağına yakıt ikmali yaptı.
14 Eylül 2021’de F-35C’ye  yakıt ikmali yaptı.

Boeing'in İHA'sı ilk kez uçak gemisine konuşlandı

Yorumlar

eyyy boeinggg ~ 2 yıl önce
Bunun daha kralını,uzay gemisine konuşlananı asrın lideri önderliğinde ve asrın damadı ile saz ekibiyle yerli ve milli olarak yaparız dünya bize bir kere daha gıpta eder,kıskanır,çatlar,evelallah,inşallah,maşallah,hamdolsun,amin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000