19 Şubat 2022, Cumartesi 17:02:47

Boeing'i mercek altına alan belgesel yayınlandı

Emmy ödüllü ve Oscar adayı Rory Kennedy'nin (Last Days in Vietnam) yönettiği ve çok uluslu bir Amerikan havacılık şirketi olan Boeing'i mercek altına alan belgesel film "Düşüş: Boeing Davası (Downfall: The Case Against Boeing)" Netflix izleyicisiyle buluştu.
  • Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Şimdide B-787 dreamliner lar incelemede.
  • Runaway stabilizer trim checklistten farkini goremedim mcas sisteminin.Elbette runaway stab a gore bir tık hızlı ilerliyor olay.Ben netflixin yanli işlerini sevmiyorum her seyi dramatik ve sinema yonuyle anlatiyor...ama anlatilanlarin 100de 1 i bile dogruysa boeingin sapkasini onune koyup dusunme vakti coktaaan gelmis ve gecmis.Ama dedigim gibi biraz daha teknik olabilirdi.737 kaptanlari runaway stab ile mcasin farkini aciklayabilirdi(alinacak action olarak) .Elbetteki mcas icin de bir bulten yayinlanip bu olay hic bu hale gelmeden cozulebilirdi...yazik olmus ölenlere ve ailelerine
  • Mcas havada nasıl test edildi? Ki bu yeni bir sistem..filmde buna dair bir kayıt araştırma yok .

Emmy ödüllü ve Oscar adayı Rory Kennedy'nin (Last Days in Vietnam) yönettiği ve çok uluslu bir Amerikan havacılık şirketi olan Boeing'i mercek altına alan belgesel film "Düşüş: Boeing Davası (Downfall: The Case Against Boeing)" Netflix izleyicisiyle buluştu.

Brian Grazer ve Ron Howard'ın imzasını taşıyan yapım 18 Şubat 2022 Cuma tarihinden itibaren Netflix platformundan takip edilebiliyor.

"DOWNFALL: THE CASE AGAINST BOEING" KONUSU

Peki, 1 saat 29 dakika süreli yapımda izleyiciyi ne gibi bir konu bekliyor?

Düşüş: Boeing Davası'nda; araştırmacılar Boeing'in kârı güvenliğin önüne koymasının birkaç ay içinde art arda yaşanan iki korkunç kazaya katkıda bulunmuş olabileceği iddiasını detaylı bir şekilde inceliyor.

İkonik bir şirket ve onun trajik başarısızlıkları hakkında hararetli bir soruşturma olarak nitelendirilebilecek Downfall: The Case Against Boeing; Wall Street'in etkisinin ve Boeing'in çökmekte olan iç kültürünün iki tarihi uçak kazası, 346 ölüm ve şok edici bir örtbas ile nasıl sonuçlandığını ortaya koyuyor.

Yapım; Lion Air kaptanının eşi, yolcuların aile üyeleri ve eski Boeing çalışanları da dahil olmak üzere tüm haberlerde kaybolan veya soyutlanan görüşmecileri içeriyor.

Imagine Documentaries & Moxie Films iş birliğiyle hazırlanan belgeselin yazar ekibi Mark Bailey ve Keven McAlester'den oluşuyor.
 

Boeing'i mercek altına alan belgesel yayınlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Bora İşiner ~ 2 yıl önce
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Şimdide B-787 dreamliner lar incelemede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Az once izledim ~ 2 yıl önce
Runaway stabilizer trim checklistten farkini goremedim mcas sisteminin.Elbette runaway stab a gore bir tık hızlı ilerliyor olay.Ben netflixin yanli işlerini sevmiyorum her seyi dramatik ve sinema yonuyle anlatiyor...ama anlatilanlarin 100de 1 i bile dogruysa boeingin sapkasini onune koyup dusunme vakti coktaaan gelmis ve gecmis.Ama dedigim gibi biraz daha teknik olabilirdi.737 kaptanlari runaway stab ile mcasin farkini aciklayabilirdi(alinacak action olarak) .Elbetteki mcas icin de bir bulten yayinlanip bu olay hic bu hale gelmeden cozulebilirdi...yazik olmus ölenlere ve ailelerine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyide ~ 2 yıl önce
netflix askerî ya da mesleki bir platform değil ki ne kadar teknik detaya girebilir? sonucta bu ucreti mukabil sivil vatandaşa hizmet veren bir platform. yanlı bir platform olmasi maalesef tartışmaya kapali. iceriklerin %90 ınin neye hizmet ettigi ortadayken bu beklenti biraz garip :)
Umarım pilot değilsindir ~ 2 yıl önce
Umarım pilot değilsindir arkadaşım. mcasin bir checklisti yok runaway stab gibi. mcas uçağın aoasına göre aldığı parametlerde aşım görürse uçağa nose down veren bir sistem. kaza öncesi tek tek yerden veri almak gibi bir saçmalığı vardı dolayısıyla hatalı veri aldığı için lion uçağı çakıldı. yapılan güncelleme ile artık karşılaştırmalı veri kontrolü var, ayrıca sistemin devreye girmediği (a/p gibi) durumlar var. pilotsan da umarm max eğitimi almamışsındır. yoksa yandık.
Test pilotu ~ 2 yıl önce
Mcas havada nasıl test edildi? Ki bu yeni bir sistem..filmde buna dair bir kayıt araştırma yok .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Test ~ 2 yıl önce
Calisan sistem test edilmis sensor arzasi gozardi edilmis anlasilan

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000