29 Mart 2018, Perşembe 18:02:14

Boeing'e siber saldırı şoku; Test süreçleri etkilenebilir

ABD'li uçak üreticisi Boeing, test süreçlerini etkileyebilecek bir siber saldırıya maruz kaldı.
  • Ben neden 1 yıldır işsizim? Erzincanda 3 yıl uçak teknolojisi okudum stajimi genel havacilikta yaptim ama hâlâ işsiz geziyorum ben neden okudum bu ülkede? 20 yılım ne olacak ? Benim neden torpilim yok? Lise mezunu adam benim işimi nasil yapiyor? Adalet bu ulkede neden yok? Başarısız olacağım bir mülakat için neden adanadan kocaeliye gitmek zorundayım? Neden istanbulda çalışmak zorundayım ki zaten onada giremiyorum ?
  • Bilgisayarların fişini çekin fişini
  • Türkiyede kimsenin korkmasına gerek yok, Dhmi arff görevinin başında. Virüs falan barınamaz her türlü eğitimi almış durumdayız.
  • Kaspersky virüs programı kursunlar
  • airbus yapmamıştır kesin
  • Boing fabrikasinda arff brimi çalıştırmıyormu
  • Bir de pilotsuz uçak üreteceklerdi en az 60yılı var o işin

Dünyanın en büyük uçak üreticisi Boeing, 787 Dreamliner modeli ile 777 geniş gövde jetlerinin üretiminde kullanılan ekipmanları etkileyen bir siber saldırıya uğradığını açıkladı.

Bloomberg'in haberine göre Chicago merkezli şirket, uçak üretimini ya da teslimatları etkileyecek bir durum olmadığının altını çizdi. Boeing Sözcüsü Linda Mills, saldırıyla ilgili bazı haberlerin doğru olmadığını ve abartıldığını söyledi.

Mills, "Siber güvenlik operasyon merkezimiz, sistemlerimizin bir kısmını etkileyen kötücül yazılım keşfetti. Gerekli iyileştirmeler yapıldı" ifadelerini kullandı.

Boeing mühendislerinden Mike VanderWel, paylaştığı notta siber saldırının neden olduğu virüsün ticari uçakların fabrika çıkışları ve ilk uçuşları öncesi yapılan testleri etkileyebileceğini belirtti.

Benzer bir saldırı, geçen yıl kargo şirketi FedEx, Japon otomotiv devi Nissan ve İngiltere'nin Ulusal Sağlık Servisi'ni etkilemişti.

Boeing'e siber saldırı şoku; Test süreçleri etkilenebilir

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

İşsiz ~ 6 yıl önce
Ben neden 1 yıldır işsizim? Erzincanda 3 yıl uçak teknolojisi okudum stajimi genel havacilikta yaptim ama hâlâ işsiz geziyorum ben neden okudum bu ülkede? 20 yılım ne olacak ? Benim neden torpilim yok? Lise mezunu adam benim işimi nasil yapiyor? Adalet bu ulkede neden yok? Başarısız olacağım bir mülakat için neden adanadan kocaeliye gitmek zorundayım? Neden istanbulda çalışmak zorundayım ki zaten onada giremiyorum ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fiş ~ 6 yıl önce
Bilgisayarların fişini çekin fişini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korkmayın ~ 6 yıl önce
Türkiyede kimsenin korkmasına gerek yok, Dhmi arff görevinin başında. Virüs falan barınamaz her türlü eğitimi almış durumdayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaspersky ~ 6 yıl önce
Kaspersky virüs programı kursunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
herhalde ~ 6 yıl önce
airbus yapmamıştır kesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aircraf rescu ~ 6 yıl önce
Boing fabrikasinda arff brimi çalıştırmıyormu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotsuz ~ 6 yıl önce
Bir de pilotsuz uçak üreteceklerdi en az 60yılı var o işin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UNUTTMAYIN!!! ~ 6 yıl önce
Sunu unutmayinki Pilotsuz ucak olur arff siz meydan olmaz.ihalar mihalar hep pilotsuz ucak zaten

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000