27 Ocak 2018, Cumartesi 10:08:06

Boeing'e büyük şok!

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (USITC) Amerikalı uçak üreticisi Boeing ile Kanadalı rakibi Bombardier arasındaki damping davasında Bombardier lehine karar verdi
  • Bombardier malzemeden caliyor
  • O zaman bizim havayolları neden kazık yesin bu uçakların menzili Avrupa nın tüm alanlarına yetiyor o zaman bu uçağın fiyatı nerede ise bir 737 320 fiyatının yarısı neden düşünülmüyor kısa mesafeler için ekonomik uçaklar Ankara İstanbul İzmir den tüm yurt içi seferler için edel ućaklar
  • helal olsun boinke amerikanın çıkarları için savaşıyor kanadalı bebelere geçit yok!!

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (USITC) Amerikalı uçak üreticisi Boeing ile Kanadalı rakibi Bombardier arasındaki damping davasında Bombardier lehine karar verdi. Bu karar, Bombardier'in Amerikan pazarına sattığı uçaklara yüzde 300'e yakın gümrük vergisi uygulanmasını engelledi.

USITC'den yapılan açıklamaya göre, Boeing, C serisi yolcu uçaklarını, Amerikalı havayolları şirketlerine çok ucuza sattığı gerekçesiyle Bombardier'e açtığı damping davasını oy birliğiyle kaybetti.

Boeing'in Bombardier'in satışlarından zarar gördüğü şikayetini haklı bulmayan USITC'nin kararı, Kanadalı uçak üreticisinin ABD'ye yaptığı satışlara yaklaşık yüzde 300 gümrük vergisi uygulanmasının önüne geçti.

ABD Ticaret Bakanlığı, geçen ay Boeing'in şikayetleri üzerine Bombardier tarafından üretilen ithal uçaklara yüzde 292 gümrük vergisi uygulamayı planladığını açıklamıştı.

Genelde Amerikalı şirketler lehine görüş bildiren USITC'nin Kanadalı Bombardier'e ek gümrük vergisi getirilmesini önleyen kararı, Boeing adına büyük bir kayıp olarak değerlendirildi.

Amerikan uçak devi Boeing, Nisan 2017'de ABD Ticaret Bakanlığı ve USITC'ye yaptığı şikayet başvurusunda, üretimi 33 milyon dolara mal olan C serisi yolcu uçaklarını Amerika pazarına 20 milyon doların altında sattığı gerekçesiyle Kanadalı Bombardier'i damping ile suçlamıştı.

Boeing'e büyük şok!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Malzemeden ~ 6 yıl önce
Bombardier malzemeden caliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Musti ~ 6 yıl önce
O zaman bizim havayolları neden kazık yesin bu uçakların menzili Avrupa nın tüm alanlarına yetiyor o zaman bu uçağın fiyatı nerede ise bir 737 320 fiyatının yarısı neden düşünülmüyor kısa mesafeler için ekonomik uçaklar Ankara İstanbul İzmir den tüm yurt içi seferler için edel ućaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
moni ~ 6 yıl önce
mani spiks
helal ~ 6 yıl önce
helal olsun boinke amerikanın çıkarları için savaşıyor kanadalı bebelere geçit yok!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.? ~ 6 yıl önce
?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000