07 Nisan 2018, Cumartesi 14:51:52

Boeing'den Airbus'a büyük çalım!

Boeing, bir büyük anlaşmaya daha imza atarak ABD'nin en büyük havayolu şirketlerinden olan American Airlines'ın 47 adetlik uçak işinde ipi göğüsledi.
  • ihracatımızın yüzde 70 i avrupa birliğiyle bu yüzden sadece airbus almamız lazım
  • Şaşılacak bir şey yok bunda. Adamlar akıllı. Yerli malı yurdun malı, herkes onu kullanmalı demişler. Süper güç böyle olunuyor işte.
  • Yeni vergilendirme sayesinde amerika dışında boeing almak iyice zorlaşacak nasıl olsa. Biraz amerika içi etkinliği artırmaları lazım.
  • Şirketlerin ikiside Amerika nın ismi üzerinde American Boeing gayet doğal .
  • Bu kadar büyük parayi bu şartlar altında Avrupa'ya kaptırmak biraz fazla cesaret ister hele ki başınızda bir deli Trump varken. Olsun biz Şeker fabrikalarimizi satıp, uçak üreteceğiz ve bu uçakları da Mars'a satacagiz.
  • Yiyosa boeing Alma

Boeing, bir büyük anlaşmaya daha imza atarak ABD'nin en büyük havayolu şirketlerinden olan American Airlines'ın 47 adetlik uçak işinde ipi göğüsledi.

Boeing ve American Airlines arasındaki anlaşmaya konu Boeing 787 Dreamliner uçaklarının liste fiyatı toplamı 12.3 milyar dolar ancak adetli alımlarda bu fiyatta çoğu zaman indirime gidiliyor. Boeing ve American Airlines anlaşma detaylarını açıklamadı.

Boeing, bu anlaşmayla Avrupalı rakibi Airbus'ı da saf dışı bırakmış oldu zira American Airlines 2005 yılındaki 22 adetlik Airbus A350 siparişini de iptal etti.

47 adetlik siparişin 22 adedi Boeing 787-8 olurken ilk teslimatlar 2020 yılında başlayacak. Aynı serinin daha büyük modeli olan 25 adetlik 787-9 teslimatları ise 2023'te başlayacak. Böylelikle filodaki Dreamliner sayısı 89 olacak.

Alınacak uçaklar mevcut Boeing 767 ve 777 ile Airbus A330 jetlerinin yerini alacak. Açıklamada iki firma arasında çok zor bir tercihte bulunulduğu belirtilirken filonun sadeleştirilerek daha homojen bir yapıya kavuşturulmak istendiğine dikkat çekildi.

Şirketin CFO'su Derek Kerr, "Operasyonumuzda daha az ayrışmanın olması ve uçak değişimleri söz konusu olduğunda müşterilerimize daha istikrarlı hizmet sunmak için müşterek filonun avantajlarına inanıyoruz." dedi.

Öte yandan, 2020 yılında American Airlines filosuna girmesi beklenen önceki 40 adet Boeing 787 siparişinde de teslimatın ertelenmesi istendi. Böylelikle, emekliye ayrılacak uçaklarla birlikte filodaki verimin arttırılması planlanıyor. (BloombergHT)

Boeing'den Airbus'a büyük çalım!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

airbus ~ 6 yıl önce
ihracatımızın yüzde 70 i avrupa birliğiyle bu yüzden sadece airbus almamız lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süper ~ 6 yıl önce
Şaşılacak bir şey yok bunda. Adamlar akıllı. Yerli malı yurdun malı, herkes onu kullanmalı demişler. Süper güç böyle olunuyor işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karşıyakalı ~ 6 yıl önce
Yeni vergilendirme sayesinde amerika dışında boeing almak iyice zorlaşacak nasıl olsa. Biraz amerika içi etkinliği artırmaları lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bo ~ 6 yıl önce
Şirketlerin ikiside Amerika nın ismi üzerinde American Boeing gayet doğal .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ticaret savaslari ~ 6 yıl önce
Bu kadar büyük parayi bu şartlar altında Avrupa'ya kaptırmak biraz fazla cesaret ister hele ki başınızda bir deli Trump varken. Olsun biz Şeker fabrikalarimizi satıp, uçak üreteceğiz ve bu uçakları da Mars'a satacagiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
—- ~ 6 yıl önce
Yiyosa boeing Alma

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000