15 Ağustos 2009, Cumartesi 12:17:18

Boeing’i ŞOK eden çatlak

Üretimi yılan hikâyesine dönen Boeing 787’de bu kez kaplamada sorun çıktı. Boeing 787’nin gövde kaplamasının üzerinde mikroskobik çatlakların bulunduğu açıklandı.
  • çok komik yav.. hali hazırda uçan uçaklarda ne mikroskopik çatlaklar var kim bilir? hatta bazılarında uçanlar dahil olmak üzere ne çatlaklar var ne çatlaklar? dert etmeyin olur öyle :)))
  • 787 sifirdan imal edilmis bir ucak benzeri hic yok daha once kompoziten bir commercial ucak hic uretilmedi bu cok normal. Boeing bu projeyle cok sey ogrendi ve kazandi 787nin goklerle bulusmasi boeing yellow stone projesinde cok yardimci olacak ve yellow stone projesinde cok daha tecrubli olacaklar. (yellow stone projesi su an uretimde olan ucaklarin tamaminin kompozitten uretilmesi ve yeni motor teknolojisin kullanimasini on goren boeing projesidir.)
  • 5inci 787 uretimi sirasinda kesfedilmis bu sorun. suana kadar 23 govde bu sekilde imal edilmis. Boeing bu problemi gidermek icin bir yontem bulmus su an uretilen 787lere bu cozumu uyguluyorlarmis. bu durumun tasarimda ne gibi degisikliklere neden olacagi inceleniyormus. italyada ki uretici firmanin yeni bir imal metodu gelistiriline kadar uretimi boeing tarafindan durdurulmus. kaynaklar: http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5i1AD0tCNwDk2O9E9Y_SXQnlIWnxgD9A2TN2O6 http://www.upi.com/Business_News/2009/08/14/Boeing-confirms-Dreamliner-problem/UPI-74181250255045/
  • bu haber iki hata once dedikodu olarak yayilmisti airporthaber.com dada konusulmustu demek gercekmis.
  • Bu haberden sonra 787 iptalleri artar, olay havacılık tarihinin en büyük fiyaskosuna dönüştü,
  • boeing de çatlaklar çoğalmaya başladı.. saten 787 çıkamadı gitti hep bi problem var bu uçakt bence olmıycak..
  • Uçak düşmeye başlamış, bütün yolcular panik içinde bağırıyorlar. Temel uykudan uyanmış, ne olduğunu anlamaya çalışıyor. "Ne bağrışıyorsunuz da" diye sormuş yanındakine. "Uçağın motorları durdu, düşüyoruz" deyince, Temel "E ne bağrışıyorsunuz, babnın uçağı mı bu" demiş. Boing 787'de çatlak çıkmış, ne diye bağrışıyorsunuz, babanızın uçağı mı?
  • Bence Boeing bu durumu daha da önce açıklıyabilirdi, sorun olduğu söyleniyordu . Önemli olan uçağın güvenli olarak uçması, aceleye getirmeye gerek yok. Başarılı ve güvenli uçuş için ne kadar zaman gerekiyorsa o kadar zaman bekletilsin.
  • şair eşref olmadık zamanlarda, olmadık sorular sorulmasına kızarmış.---- Bir gece alemin sonu doğru birisi---" eşref abi yaw, Allah havva valdemiz çamurdan yaratmış. Çamurunda saman varmıydı yokmuydu? demiş---- Eşref abi ise ,"" Sorma bana böyle sual-i hamı-- Çamurunda saman olsaydı çatlak olurmuydu ananın a...? demiş. Demekki B-787 de de saman yokmuş.
  • Kaç saattir bu haberle idare ediyorsunuz ,başka haberiniz yok mu?

Yakıt tasarrufu sağlaması amacıyla hafif karbon kompozit parçalar kullanılarak imal edilen Boeing firmasının geleceğin uçağı olarak nitelendirdiği 787 Dreamliner’de beklenmedik bir sorun daha çıktı.

Uçağın gövde kaplamasında çatlakları tespit edildiği açıklandı.

Bir Boeing yetkilisi, bu mikroskobik çatlakların bulunmasından sonra İtalyan tedarikçi Alenia Aeronautica’dan gövde parçalarını üretmeyi durdurmasının istendiğini söyledi.

Boeing’in 787’nin ilk test uçuşunu ve teslimatları defalarca ertelemesi, şirket güvenilirliğinin yara almasına ve fazladan milyarlarca doların harcanmasına neden oldu.

Bu hatanın Boeing e faturasının ne olacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

Boeing’i ŞOK eden çatlak

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 15 yıl önce
çok komik yav.. hali hazırda uçan uçaklarda ne mikroskopik çatlaklar var kim bilir? hatta bazılarında uçanlar dahil olmak üzere ne çatlaklar var ne çatlaklar? dert etmeyin olur öyle :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
787 sifirdan imal edilmis bir ucak benzeri hic yok daha once kompoziten bir commercial ucak hic uretilmedi bu cok normal. Boeing bu projeyle cok sey ogrendi ve kazandi 787nin goklerle bulusmasi boeing yellow stone projesinde cok yardimci olacak ve yellow stone projesinde cok daha tecrubli olacaklar. (yellow stone projesi su an uretimde olan ucaklarin tamaminin kompozitten uretilmesi ve yeni motor teknolojisin kullanimasini on goren boeing projesidir.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
5inci 787 uretimi sirasinda kesfedilmis bu sorun. suana kadar 23 govde bu sekilde imal edilmis. Boeing bu problemi gidermek icin bir yontem bulmus su an uretilen 787lere bu cozumu uyguluyorlarmis. bu durumun tasarimda ne gibi degisikliklere neden olacagi inceleniyormus. italyada ki uretici firmanin yeni bir imal metodu gelistiriline kadar uretimi boeing tarafindan durdurulmus. kaynaklar: http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5i1AD0tCNwDk2O9E9Y_SXQnlIWnxgD9A2TN2O6 http://www.upi.com/Business_News/2009/08/14/Boeing-confirms-Dreamliner-problem/UPI-74181250255045/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu haber iki hata once dedikodu olarak yayilmisti airporthaber.com dada konusulmustu demek gercekmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu haberden sonra 787 iptalleri artar, olay havacılık tarihinin en büyük fiyaskosuna dönüştü,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
boeing de çatlaklar çoğalmaya başladı.. saten 787 çıkamadı gitti hep bi problem var bu uçakt bence olmıycak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uçak düşmeye başlamış, bütün yolcular panik içinde bağırıyorlar. Temel uykudan uyanmış, ne olduğunu anlamaya çalışıyor. "Ne bağrışıyorsunuz da" diye sormuş yanındakine. "Uçağın motorları durdu, düşüyoruz" deyince, Temel "E ne bağrışıyorsunuz, babnın uçağı mı bu" demiş. Boing 787'de çatlak çıkmış, ne diye bağrışıyorsunuz, babanızın uçağı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bence Boeing bu durumu daha da önce açıklıyabilirdi, sorun olduğu söyleniyordu . Önemli olan uçağın güvenli olarak uçması, aceleye getirmeye gerek yok. Başarılı ve güvenli uçuş için ne kadar zaman gerekiyorsa o kadar zaman bekletilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
şair eşref olmadık zamanlarda, olmadık sorular sorulmasına kızarmış.---- Bir gece alemin sonu doğru birisi---" eşref abi yaw, Allah havva valdemiz çamurdan yaratmış. Çamurunda saman varmıydı yokmuydu? demiş---- Eşref abi ise ,"" Sorma bana böyle sual-i hamı-- Çamurunda saman olsaydı çatlak olurmuydu ananın a...? demiş. Demekki B-787 de de saman yokmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kaç saattir bu haberle idare ediyorsunuz ,başka haberiniz yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000