16 Mart 2019, Cumartesi 14:38:31

Boeing yazılım güncelleyecek

Boeing şirketinin 737 MAX serisi uçakları için bir yazılım güncellemesini bir hafta ila 10 gün içerisinde yapacağı belirtiliyor.
  • Halk olarak n'apacaksın merak ediyorum. Kırmızı ışıkta durmayı, park yasağına uymayı beceremiyorsun daha, kanat mı yapacaksın yoksa iniş takımlarını mı merak ettim doğrusu.
  • Bazı şirketlere güzel bahane çıktı bonus vermemek için, at fava bekle :)
  • 1967’deki uçağı al motorunu büyüt, gearı uzat, kokpiti glass yap, ışığı led yap, uçağı uzat-tail skid koy. Modifiye şahin gibi oldu uçak, 737 pilotu olarak artık başka tipe geçesim var, hala kabin ısı ayarı bile gazlı fırın gibi çevirmeli düğmeyle yapılıyor.
  • Arkadaslar ucaklar guncellenirken mobil veri degil de wifi kullanalim, kotadan yemesin yazik olur.
  • Bindirmem
  • Boeing 737 Max V2.0 Bu kadar iki yüzlü bir şirket olamaz. THY nin Boeing siparişlerini gözden geçirmesi lazım. Bundan iki ay önce düşen Lion air uçağı ile ilgili bakimsizliktan düştüğünü söyleyen Boeing, Lion air in imajını yerle bir etmişti. İki aylık uçağın düşmesine bakımlar yapılmadı nedenini süren Boeing, Lion air 250 ucaklik siparişini iptal edeceğini belirtince de iptal edemezsin yemez diye de dayilanmisti. Dünyanın en büyük filosuna sahip olma hedefi olan ve Boeing ten 250 uçak siparişi bulunan belki en büyük müşterisi pozisyonundaki havayolu şirketine bile bu şekilde umursamaz tavırlar sergileyen Boeing e hava yolu şirketlerinin ders vermesi lazım. En büyük müşterilerinden birine bunu yapan şirket, kendini kurtarmak için her türlü satışı yapar. Allah korusun Lion air değil de bu ilk olayı THY yasaydi, Boeing aynı muameleyi bize de yapacaktı
  • Yazılım işinde güncelleme bitmez. Durum açıkçası sıkıntılı. Yıllar önce bir askeri proje için Amerika'daydık. Firma abd hava kuvvetlerine de iş yapıyordu ve fabrikayı gezerken şaşırdık. Çünkü birçok şey analog kontrollar içeriyordu. Firma yetkilileri bu anaog sistemleri abd hava kuvvetlerinin çok güvenilir bulduğunu ve değiştirilmesine kesinlikle müsade etmediğini belirttiler. Yazılıma dayalı sistemler kolaylık sağlıyor ancak sorunlardan arınmaları malesef uzun sürüyor. Bu arada zayiat da oluyor ne yazık ki.
  • Gelmiyor bana.. inşallah çözümlenir ama..kaybedilen güveni de yeniden kazanmaları gerek..tekrar edecek bir olayı bu dünya kaldıramaz. O yüzden iyice düşünüp öyle adım atmalılar..geç olsun güç olmasın.
  • daha kazanın sebebi bile netlesmedı ....neye gore yazılımı duzeltecekler ?.. tumuyle tıcari goz boyama ...
  • Airbus gibi aynı kokpiti koy, uçağı büyüt, uzat, yükselt iki haftada simülatör eğitimini zorunlu yap olsun bitsin. Sündüre sündüre 737-200’ü max yaptılar omuyor işte. Bir de pilotlara suç atıyorlar. 737 gayet başarılı bir uçak aynı uçağı biraz büyü olaun bitsin. Doğan görünümlü şahin yaptılar kendilerince.

Boeing şirketinin 737 MAX serisi uçakları için bir yazılım güncellemesini bir hafta ila 10 gün içerisinde yapacağı belirtiliyor.

737 MAX serisi uçaklar, Ekim ayında Endonezya’da son olarak da geçen hafta Etiyopya’da düşmüştü.

Fransız Haber Ajansı AFP, konuyla ilgili iki yetkiliye dayandırdığı haberinde yazılım güncellemesinin hazırlandığını duyurdu.

Hem Etiyopya hem de Endonezya’da düşen her iki uçağın da benzer teknik sorunları yaşamış olabileceği ortaya çıkmıştı.

Boeing şirketi, Etiyopya Havayolları’na ait uçağın düşmesinin hemen ardından yayınladığı açıklamada yazılım güncellemesinin ilerleyen haftalarda sözkonusu olabileceğini duyurmuştu.

Açıklamada şirketin Endonezya’da Lion Air’e ait 737 MAX tipi uçak düştüğünden bu yana yazılım güncellemesi konusunda çalışmakta olduğu ifade edilmişti.

Açıklamada yazılım güncellemesinin uçağı daha da güvenli hale getireceği belirtildi.

Düşen Etiyopya Havayolları’na ait uçağın teknik verileri ve pilot konuşmalarını barındıran kara kutuları Fransız BEA hava güvenliği ajansı tarafından incelemeye alındı. 157 kişinin öldüğü kazaya ilişkin raporların açıklanmasının uzun zaman alacağı ifade ediliyor.

Endonezya’da gerçekleşen kaza da 189 kişi hayatını kaybetmişti.

Öte yandan Etiyopya Havayolları'ndan yapılan açıklamada ölenlerin kimlik tespitleri için DNA test çalışmalarının da başlatıldığı duyuruldu. Yetkililer tüm testlerin tamamlanması sürecinin 6 ay kadar sürmesinin beklendiğini açıkladılar. (Amerikanınsesi)

Boeing yazılım güncelleyecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

rumuzsuz ~ 5 yıl önce
Halk olarak n'apacaksın merak ediyorum. Kırmızı ışıkta durmayı, park yasağına uymayı beceremiyorsun daha, kanat mı yapacaksın yoksa iniş takımlarını mı merak ettim doğrusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bye bye bonus ~ 5 yıl önce
Bazı şirketlere güzel bahane çıktı bonus vermemek için, at fava bekle :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boeing 737 slx ~ 5 yıl önce
1967’deki uçağı al motorunu büyüt, gearı uzat, kokpiti glass yap, ışığı led yap, uçağı uzat-tail skid koy. Modifiye şahin gibi oldu uçak, 737 pilotu olarak artık başka tipe geçesim var, hala kabin ısı ayarı bile gazlı fırın gibi çevirmeli düğmeyle yapılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kusbeyin ~ 5 yıl önce
Arkadaslar ucaklar guncellenirken mobil veri degil de wifi kullanalim, kotadan yemesin yazik olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wifi mi ne wifiyi ~ 5 yıl önce
Wifi ne arar la 737’de? Update disketle yapılıyor.
Binmem ~ 5 yıl önce
Bindirmem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
V2.0 ~ 5 yıl önce
Boeing 737 Max V2.0 Bu kadar iki yüzlü bir şirket olamaz. THY nin Boeing siparişlerini gözden geçirmesi lazım. Bundan iki ay önce düşen Lion air uçağı ile ilgili bakimsizliktan düştüğünü söyleyen Boeing, Lion air in imajını yerle bir etmişti. İki aylık uçağın düşmesine bakımlar yapılmadı nedenini süren Boeing, Lion air 250 ucaklik siparişini iptal edeceğini belirtince de iptal edemezsin yemez diye de dayilanmisti. Dünyanın en büyük filosuna sahip olma hedefi olan ve Boeing ten 250 uçak siparişi bulunan belki en büyük müşterisi pozisyonundaki havayolu şirketine bile bu şekilde umursamaz tavırlar sergileyen Boeing e hava yolu şirketlerinin ders vermesi lazım. En büyük müşterilerinden birine bunu yapan şirket, kendini kurtarmak için her türlü satışı yapar. Allah korusun Lion air değil de bu ilk olayı THY yasaydi, Boeing aynı muameleyi bize de yapacaktı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Version Update ~ 5 yıl önce
Merak etmeyin dersini alacak. Ama yavaş yavaş.
Yazılım Sorunu ~ 5 yıl önce
Yazılım işinde güncelleme bitmez. Durum açıkçası sıkıntılı. Yıllar önce bir askeri proje için Amerika'daydık. Firma abd hava kuvvetlerine de iş yapıyordu ve fabrikayı gezerken şaşırdık. Çünkü birçok şey analog kontrollar içeriyordu. Firma yetkilileri bu anaog sistemleri abd hava kuvvetlerinin çok güvenilir bulduğunu ve değiştirilmesine kesinlikle müsade etmediğini belirttiler. Yazılıma dayalı sistemler kolaylık sağlıyor ancak sorunlardan arınmaları malesef uzun sürüyor. Bu arada zayiat da oluyor ne yazık ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hiç mantıklı ~ 5 yıl önce
Gelmiyor bana.. inşallah çözümlenir ama..kaybedilen güveni de yeniden kazanmaları gerek..tekrar edecek bir olayı bu dünya kaldıramaz. O yüzden iyice düşünüp öyle adım atmalılar..geç olsun güç olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalan... ~ 5 yıl önce
daha kazanın sebebi bile netlesmedı ....neye gore yazılımı duzeltecekler ?.. tumuyle tıcari goz boyama ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 5 yıl önce
Airbus gibi aynı kokpiti koy, uçağı büyüt, uzat, yükselt iki haftada simülatör eğitimini zorunlu yap olsun bitsin. Sündüre sündüre 737-200’ü max yaptılar omuyor işte. Bir de pilotlara suç atıyorlar. 737 gayet başarılı bir uçak aynı uçağı biraz büyü olaun bitsin. Doğan görünümlü şahin yaptılar kendilerince.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000