07 Nisan 2010, Çarşamba 08:00:47

BOEING x37'Yİ HANGİ AMAÇLA YAPTI?

Amerikan Hava Kuvvetleri, bir roketle uzaya gönderildikten sonra otomatik şekilde Dünya'ya dönecek insansız bir uzay aracının bu ay ilk deneme uçuşunu yapacağını açıkladı.
  • Başka ülkeleri sömürüp böyle ucubik projelere milyar dolar sarfedin afferim size.

Uzmanlar, X-37B Yörünge Test Aracı isimli robot uzay aracının uzayda ne kadar kalacağının, görevinin ne olacağının ve ne amaçla tasarlandığının bilinmediğine işaret ederken, çok sayıda ülkenin, özellikle Çin'in uzayın askeri amaçlı keşfine soyundukları bir dönemde, bu uzay aracının spekülasyon konusu olabileceğini belirtiyor.

Ancak deneme uçuşunun başarılı olmasının, yörüngeye yeniden kullanılabilir ticari uzay gemilerinin gönderilmesi yönünde önemli bir gösterge olacağını ifade eden uzmanlar, 10 yılı aşkın süredir üzerinde çalışılan ve yüzmilyonlarca dolar harcanan X-37'nin uzaydan silah atabilecek bir tür insansız savaş uçağı olabileceğini kaydediyor.

Amerikan Hava Kuvvetleri yetkilileri de uzaya insan göndermeksizin NASA'nınki gibi bilimsel deneyleri götürecek ve küçük yükleri Dünya'ya getirecek bir uzay aracına ihtiyaçları bulunduğunu belirtiyor.

Uzay mekiğinin dörtte biri büyüklüğündeki X-37, Florida'daki Cape Canaveral'dan Atlas V roketiyle fırlatılacak. Amerikan Hava Kuvvetleri, California kıyısındaki Vandenberg askeri üssüne otomatik iniş yapacak aracın 19 Nisan'da fırlatılacağını açıklarken, başka ayrıntı vermedi.

BOEING x37'Yİ HANGİ AMAÇLA YAPTI?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Başka ülkeleri sömürüp böyle ucubik projelere milyar dolar sarfedin afferim size.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000