27 Şubat 2017, Pazartesi 09:29:24

Boeing Türk firmalarla görüşüyor

Yerli İHA Bayraktar’ın başarısı Boeing’i Türk firmalarıyla çalışmak için cezbetti. SAHA İstanbul Başkanı Büyükdede “4-5 Türk tedarikçi Boeing ile çalışmak için inceleniyor” dedi.
  • Görüşecek tabii biz önemli bir ülkeyiz.
  • Bana rakip olmayın ben size işçilik ücretinizi öderim. Ne zaman uyanacağız acaba. Ülkemizin karar verme makamlarını binbir uyanıklıkla elinde tutanlar, bu konuda da uyanık olun da halkın yanında olun.
  • Harika yine bizi durdurmanın tek yolu bu beraber yapmak.....bizimkilerde boeing geliyor diye havalara uçarlar aslında ülke gidiyor farkında değiller
  • Abd ihtiyacimiz yok. Paramiz ulkede kalsin. Uzmanlarin yardimiyla Bizde yapariz ucak.
  • "Siz yapmayın, biz size daha ucuza hatta bedavaya veririz" derler. Biz de kabul ederiz....
  • Bir motor gerek. Hem iha hem de küçük eğitim uçağında kullanılan çağa uygun hafif bir piston motor. Başlangıç noktası bu olmalı. Gövde yapmak kolay. Evde bile yapılıyor. Mutfak, koltuk, eğlence sistemleri ile ilgili havacılık çalışmalarına bir sözüm yok bunlar da elemanlara ekmek verir ama bize ileriye yönelik bir katkı sağlamaz.
  • Star şeysinin (kağıt israfının) ücretsiz reklamlarını okudunuz.

Yerli İHA Bayraktar’ın başarısı Boeing’i Türk firmalarıyla çalışmak için cezbetti. SAHA İstanbul Başkanı Büyükdede “4-5 Türk tedarikçi Boeing ile çalışmak için inceleniyor” dedi.

Dünyanın en büyük ticari uçak üreticilerinden Amerikan Boeing'in tedarikçilerini Türk firmalarından seçmesi için 15 Ekim 2016'da SAHA İstanbul tarafından İstanbul'da düzenlenen zirve sonrası Boeing, 5 Türk tedarikçi ile görüşmelere başladı. Star'da yer alan habere göre SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Hasan Büyükdede, Türkiye'nin yerli ve milli savunma sistemlerinin başarılı olmasının yabancının ilgisini Türk sanayine çektiğini söyledi.

Büyükdede, Baykar Makina tarafından üretilen İnsansız Hava Aracı (İHA) Bayraktar'ın Türkiye ile Suriye ve Irak görevlerindeki başarısı, Türk havacılık sanayisinin dünyanın dikkatini daha çok çekmesini sağladığını belirterek, “Bayraktar'ın başarısının da etkili olmasıyla Boeing, Türk tedarikçilerle çalışma konusunda daha istekli. Boeing ile çalışan Türk firmalar var. Şimdi 4-5 firma daha Boeing tarafından inceleniyor. 80 bin Türk firmadan 2-3 bininin uçak tedariki sistemine girmesiyle yılda yüzlerce milyon dolar gelir elde etmek mümkün. Bu çok büyük bir pazar ve Türkiye'nin bu noktaya gelmesi sanayinin her kademesine katma değer sağlayacak bir gelişme olacaktır” dedi.

Koltuk ve mutfak

Büyükdede “Firmalarımızın Boeing ve Airbus'a teradikçi olması çok önemli. Bugün Boeing için kompozit parçalar, iklimlendirme işleri gündemimizde. Koltuk, mutfak ve koltuk arkası ekranlara da talip olduk” diye konuştu.

Sanayimiz uçuyor

Türk Hava Yolları (THY) Teknik'in dünyanın en iyi teknik hizmetlerini veren firmaları arasında olduğunu söyleyen Büyükdede “Onların da katkısıyla Boeing başta olmak üzere firmalarla anlaşmalar yapmak, Türkiye sanayinin de ne noktada olduğunu göstermek açısından çok önemli. Dünyaya 'Sanayimiz uçuyor' demek istiyoruz” dedi.

Boeing Türk firmalarla görüşüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Boying ~ 7 yıl önce
Görüşecek tabii biz önemli bir ülkeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 7 yıl önce
Bana rakip olmayın ben size işçilik ücretinizi öderim. Ne zaman uyanacağız acaba. Ülkemizin karar verme makamlarını binbir uyanıklıkla elinde tutanlar, bu konuda da uyanık olun da halkın yanında olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Le kaptan ~ 7 yıl önce
Harika yine bizi durdurmanın tek yolu bu beraber yapmak.....bizimkilerde boeing geliyor diye havalara uçarlar aslında ülke gidiyor farkında değiller

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T ~ 7 yıl önce
Abd ihtiyacimiz yok. Paramiz ulkede kalsin. Uzmanlarin yardimiyla Bizde yapariz ucak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amerikalılar ~ 7 yıl önce
"Siz yapmayın, biz size daha ucuza hatta bedavaya veririz" derler. Biz de kabul ederiz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engine ~ 7 yıl önce
Bir motor gerek. Hem iha hem de küçük eğitim uçağında kullanılan çağa uygun hafif bir piston motor. Başlangıç noktası bu olmalı. Gövde yapmak kolay. Evde bile yapılıyor. Mutfak, koltuk, eğlence sistemleri ile ilgili havacılık çalışmalarına bir sözüm yok bunlar da elemanlara ekmek verir ama bize ileriye yönelik bir katkı sağlamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mobilya ~ 7 yıl önce
Mobilya işinden çıkmak gerek. Birkaç 100milyon usd için bu işler yapılmaz. Master planın ne olduğunu biz halk olarak bilemezsek nasıl destek vereceğiz. İnşaatlara gelince -hiç knowhow ımızın- olmadığı işlerde MİLYAR usd lerden bahsederken büyük bir pazar olarak gösterilen havacılık sanayinde MİLYON usd lar ile avunmaya çalışmak üzücü...
Tabi canım ~ 7 yıl önce
Star şeysinin (kağıt israfının) ücretsiz reklamlarını okudunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000