22 Nisan 2008, Salı 14:22:37

Boeing sözleşme tazeledi

Boeing ve Türkiye'nin önde gelen yazılım ve sistem şirketi HAVELSAN, bölgesel ve küresel balistik füze savunma konularındaki çözüm arayışını sürdürmek için bir mutabakat metni deklare etti.

Boenig'den yapılan açıklamaya göre, 2003 yılında imzalanan anlaşmanın süresini uzatan bu mutabakat metniyle iki şirket mevcut kabiliyet ve teknolojilerine dayanarak füze savunma konusunda ortak değerlendirmeler yapacak ve yeni fırsatlara imza atacaklar. Boeing'in ABD hükümetinin yer bazlı Midcourse Savunma ve Havacılık Lazer programlarının birincil yüklenicisi olduğu belirtilen açıklamada, "ABD Füze Savunma Ajansı'nın balistik füze savunma programının küresel odağına cevap vermek amacıyla Boeing; Avrupa, Kanada ve Birleşik Krallık'ta füze savunma anlaşmaları oluşturarak tüm dünyaya ulaşmaya devam etmektedir" denildi.

Boeing Füze Savunma Sistemleri Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Scott Fancher, "Bu uluslararası ortaklıklar Boeing'in kendini dünya çapındaki pek çok ulusu koruyacak ve fayda sağlayacak füze savunma teknolojisine adamışlığının bir yansımasıdır. HAVELSAN'ın lider rolü ve kabiliyetleri sayesinde bu anlaşmanın küresel fırsatlar kadar, bölgesel fırsatlar yaratma konusunda da karşılıklı yarar sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Mutabakat metninin iki şirketin güçlü ortaklığını devam ettirdiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Daha önce Boeing ve HAVELSAN, füze savunma avantajlarını Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer NATO ülkelerinin savunmasında da kullanılabilecek olan NATO sistemlerine entegre etmek amacıyla birlikte bir çalışma yürütmüşlerdir. Boeing ve HAVELSAN aynı zamanda NATO'nun Aktif Bölümlü Yerlerine Yönelik Balistik Füze Savunma programı için savunma ortaklığı ekibi konusunda da bir ortaklık gerçekleştirmişlerdir. HAVELSAN, Türkiye'nin Barış Kartalı havadan erken uyarı ve kontrol uçağı projesinde Boeing'in ana tedarikçilerindendir. The Boeing Company'nin bir birimi olan Boeing Entegre Savunma Sistemleri (Boeing Integrated Defense Systems), yenilikçi ve kabiliyete dayalı müşteri çözümlerinde uzmanlaşmış olup, dünyanın en büyük uzay ve savunma şirketlerinden biridir."

Boeing sözleşme tazeledi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000