12 Şubat 2020, Çarşamba 10:33:34

Boeing 'sıfır' çekti! SunExpress'in siparişleri ne olacak?

50 yıldan sonra ilk defa Ocak ayında sipariş alamadı. Sıfır çekti.
  • Kardeş şirketimiz sunex'teki teknisyen arkadaşlarımız maaşları üzerinde fındık kırarken biz onların maaşının üçte birine fındığın tadını unutmuş durumdayız. Ne olacak bu TK teknisyeninin hali??
  • Uçamayan uçaklara verilen sipariş diye bir şey yok. Nasıl bu kadar sığ düşünüyorsunuz anlamıyorum. Siz dünyanın en güçlü devletine ait, pazarın yüzde ellisine sahip Boeing'in o uçakları yerde bırakacağını mı düşünüyorsunuz? Şu an sadece olayların durulmasını bekliyorlar, yoksa çoktan uçmaya başlamıştı. Zaten FAA'in nasıl çalıştığını biliyoruz. İsteseniz de istemeseniz de bir yıl sonra hepiniz o Max'lara bineceksiniz. Bu durgunlukta önceden sipariş gayet mantıklı. Merak etmeyin adamın Ceo olmasının bir sebebi var, aklında bir şeyler vardır(Kartal İmam Hatip'ten gelmedi sonuçta). Kimsenin de siparişleri şaşkınlık karşıladığını düşünmüyorum.
  • AYCI da süper yönetici ya...
  • Ne dediysek o. Aylardan beri bu sadece Boeing max olayi degil. dogal olarak Tüm Boeingi etkileyecek, öyle bir Zaman gelecek yolcular Boeing ucaklari ile ucmak istemeyebilirler dedigimizde bay cok bilmisler farkli seyler söylüyordu. Ahan da buyurun buradan yakiniz. Bu daha iyi günleri. beklenen ve dogal bir sonuctur bu. THY nin Amsterdam da düsen ve kaza nedeni pilotlara yüklenerek üstü kapatilan kazadan bu yana gizlenen gercekler en sonunda gün yüzüne cikmaya basladi. THY nin amterdamda d+sen Ucak kazasina Türk devleti tekrar el atip sorusturmalidir.
  • Bakımsızliktan düşen uçağın faturası Boeing e patladı. Ne kadar şansız bir şirket bu Boeing.
  • Kac sirketten yonetici maasi aliyorsun sayin Ayci bir acikla herkes duysun

Amerikan uçak üreticisi Boeing, Ocak ayında sipariş alamadı. Özellikle B737 Max tipi uçaklarla ilgili büyük problemler yaşayan şirket, son olarak SunExpress'ten Kasım ayında gerçekleştirilen Dubai Air Show’da 30 Adet B737 MAX siparişi almıştı.

Boeing en son 1962 yılının Ocak ayında sipariş alamamıştı. 58 yıl sonra aynı başarısızlığı yaşayan şirketin 737 Max ler ile ilgilenmesi 777X projesinin de gecikmesine sebep oldu.

SUNEXPRESS'İN SİPARİŞLERİ NE OLACAK?

SunExpress’te görev yapan dönemin CEO’su Jens Bischof’un uçamayan uçaklar için verdiği bu siparişten 1 hafta sonra Lufthansa tarafından alınan kararla Eurowings'in başına getileceği duyurulmuştu. Uçmayan uçaklarla ilgili verilen sipariş ise sektör temsilcileri tarafından şaşkınlıkla karşılanmıştı.

Jens Bischof'un ayrılığı sonrası SunExpress’in yeni CEO’sunun Max Kownatzki olacağı duyurulmuştu. Şirketin yönetim kurulu başkanlık görevini İlker Aycı yürütürken, genel müdür yardımcılığı görevini ise Ahmet Çalışkan üstleniyor.

Kownatzki'nin gelişi sonrası SunExpress'in B737MAX siparişleriyle ilgili nasıl bir yol izleneceği ise şimdiden merak konusu oldu.

Boeing 'sıfır' çekti! SunExpress'in siparişleri ne olacak?

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Değerli İlker AYCI ~ 4 yıl önce
Kardeş şirketimiz sunex'teki teknisyen arkadaşlarımız maaşları üzerinde fındık kırarken biz onların maaşının üçte birine fındığın tadını unutmuş durumdayız. Ne olacak bu TK teknisyeninin hali??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs K/A ~ 4 yıl önce
Çok bile alıyorsun sus bence. Ekmek elden su gölden senelerdir. Shhh ses çıkarma.
... ~ 4 yıl önce
Uçamayan uçaklara verilen sipariş diye bir şey yok. Nasıl bu kadar sığ düşünüyorsunuz anlamıyorum. Siz dünyanın en güçlü devletine ait, pazarın yüzde ellisine sahip Boeing'in o uçakları yerde bırakacağını mı düşünüyorsunuz? Şu an sadece olayların durulmasını bekliyorlar, yoksa çoktan uçmaya başlamıştı. Zaten FAA'in nasıl çalıştığını biliyoruz. İsteseniz de istemeseniz de bir yıl sonra hepiniz o Max'lara bineceksiniz. Bu durgunlukta önceden sipariş gayet mantıklı. Merak etmeyin adamın Ceo olmasının bir sebebi var, aklında bir şeyler vardır(Kartal İmam Hatip'ten gelmedi sonuçta). Kimsenin de siparişleri şaşkınlık karşıladığını düşünmüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 4 yıl önce
İstediği kadar ceo olsun şuanda bir çok açıdan bakınca 320 neo daha mantıklı geliyor. Maxler uçacak belli ama hiç bir zaman yüzde yüz güven vermeyecek
Boş insan ~ 4 yıl önce
Aenin gibi boş insanlar oldukca Maxlar daha çook ucar. Babanda Ceoydu galiba
Boş insan ~ 4 yıl önce
Aenin gibi boş insanlar oldukca Maxlar daha çook ucar. Babanda Ceoydu galiba
Kafa ~ 4 yıl önce
Açma
Max ~ 4 yıl önce
Uçacak mı??? Ahahahajajajajajjajaaahahahahahahha
... ~ 4 yıl önce
AYCI da süper yönetici ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boe ~ 4 yıl önce
Ne dediysek o. Aylardan beri bu sadece Boeing max olayi degil. dogal olarak Tüm Boeingi etkileyecek, öyle bir Zaman gelecek yolcular Boeing ucaklari ile ucmak istemeyebilirler dedigimizde bay cok bilmisler farkli seyler söylüyordu. Ahan da buyurun buradan yakiniz. Bu daha iyi günleri. beklenen ve dogal bir sonuctur bu. THY nin Amsterdam da düsen ve kaza nedeni pilotlara yüklenerek üstü kapatilan kazadan bu yana gizlenen gercekler en sonunda gün yüzüne cikmaya basladi. THY nin amterdamda d+sen Ucak kazasina Türk devleti tekrar el atip sorusturmalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amsterdam ~ 4 yıl önce
Amsterdam kazası ekibin hatası değildiyse kimin hatasıydı? Açıklasanızda biz de öğrensek?
İstersen ~ 4 yıl önce
Amsterdam kazasını karıştırma kardeş.. O tekirdağ isimli uçak normaldi o gün arıza yaptı. Pilotların yapabileceği birşeyler vardı.. MAX ise fabrikadan arızalı çıktı.. Ölenlerin ölmekten başka opsiyonu yoktu..
Ah ya ~ 4 yıl önce
Amsterdam uçağının da uçan Emniyet Pilotu rahmetli Olgay Özgür adeta çırpınıyor hocam düşük süratdeyiz 100 knotdayız sürat hocam sürat onarağmen Kaptan çok geç müdahale ediyor amma iş işten geçiyor
Boeing ~ 4 yıl önce
Bakımsızliktan düşen uçağın faturası Boeing e patladı. Ne kadar şansız bir şirket bu Boeing.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oooo ~ 4 yıl önce
Kac sirketten yonetici maasi aliyorsun sayin Ayci bir acikla herkes duysun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dinci kapitalistler ~ 4 yıl önce
Onlara serbest

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000