26 Mayıs 2009, Salı 10:57:19

Boeing müzik ziyafeti sunacak

Boeing, klasik müziğin üç usta ismini sanatseverlerle buluşturuyor.
  • cok hos olacagindan eminim... ozelliklede Turkiyenin PR calismalarinda etkin bir rol oynayacaktir...

Boeing, uzun yıllardır geleneksel olarak sürdürdüğü Uluslararası İstanbul Müzik Festivali gösteri sponsorluğu kapsamında, bu yıl sanatseverleri 10 Haziran Çarşamba akşamı Aya İrini Müzesi’nde saat 20.00’daki “Festival Buluşmaları-I” konserinde bir araya getirecek. Konserde, dünyaca ünlü keman virtüözü Suna Kan’a, klasik müziğin usta yorumcularından piyanist Nikolai Lugansky ve çellist Alexander Rudin eşlik edecek.

Boeing’in Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’ne 18 yıldır aralıksız destek verdiğini vurgulayan, Boeing Ticari Uçaklar’ın Avrupa, Rusya ve Orta Asya’dan sorumlu Satış Başkan Yardımcısı Aldo Basile, “Gerçek anlamda uluslararası kaliteye sahip olan İstanbul Müzik Festivali’ni desteklemekten gurur duyuyoruz. İstanbul’un zengin kültürüyle bir kez daha bir araya gelmek ve Türk halkının coşkusunu yeniden yaşamak bana mutluluk veriyor.” dedi.

Konserde sahne alacak Suna Kan, Türk sanatına katkısı ve üstün hizmetleri nedeniyle, 1971 yılında Devlet Sanatçısı unvanıyla onurlandırıldı. “Olağanüstü bir yorumcu” olarak tanımlanan  Suna Kan, ilk keman derslerini 5 yaşındayken, babası Nuri Kan’dan almaya başladı. Mozart’ın 5. Keman Konçertosu’nu seslendirdiği ilk konserinde ise henüz 9 yaşındaydı. 1948 yılında İdil Biret’le birlikte, “Üstün Yetenekli Çocuklar Yasası” ile Paris’e gönderildi.

Günümüzde dünyanın en büyük piyanistlerinden biri olarak değerlendirilen ve önemli orkestraların seçkin şefleriyle çalışan Nikolai Lugansky, 1988’deki Uluslararası Bach Yarışması, 1990’daki Rahmaninov Yarışması ve 1994’teki Uluslararası Çaykovski Yarışması’nı kazandı. Avrupa’nın önde gelen birçok müzik mekanında ve festivalinde konser verdi. Chopin, Rahmaminov gibi sanatçıların eserlerindeki performansıyla, 19. ve 20. yüzyıl müziğinin en iyi yorumcularından biri olarak kabul ediliyor.

Çellist Alexander Rudin, kuşağının en parlak, özgün ve karizmatik yorumcularından biri olarak kabul ediliyor. Rudin, dünyaca ünlü bir çellist olmasının yanı sıra, şef, piyanist, öğretmen, müzik tarihi araştırmacısı ve oda müziği aranjörü olarak kazandığı büyük başarılarla tanınıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, 5 – 30 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek 37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, müzikseverlere çok zengin bir program sunacak. Festival süresince, seçkin solist ve toplulukların yanı sıra, oda müziği ile senfoni ve filarmoni orkestralarının konserlerini içeren 18 ayrı etkinlikte, 500’ün üzerinde yerli ve yabancı sanatçı performans sergileyecek.

Boeing müzik ziyafeti sunacak

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
cok hos olacagindan eminim... ozelliklede Turkiyenin PR calismalarinda etkin bir rol oynayacaktir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000