10 Mart 2008, Pazartesi 12:39:49

Boeing kafe izin alamıyor!

Hurdaya ayrılan Boeing 727 tipi uçağı Kartal sahiline getirerek uçak-kafetarya projesinde kullanmak isteyen işadamı Ali Rıza Aksu, belediyeden izin alamadığı için uçağı depoda bekletiyor. Uçağa rekor sayıda ziyaret yapılıyor.

 yıl önce hurdaya ayrılan Boeing 727 tipi uçağı Kartal sahiline getirerek uçak-kafetarya projesinde kullanmak isteyen işadamı Ali Rıza Aksu, belediyeden izin alamadığı için uçağı depoda bekletiyor. Yurtdışında kullanılmayan bir uçağın kaleye dönüştürüldüğünü gören Aksu, Türkiye'de de böyle bir projeyi uygulamak istedi. Aksu, Atatürk Havalimanı’nda hurdaya ayrılmış 1979 model 198 kişilik Boeing 727 tipi bir uçağı 37 bin 500 dolara salın aldı ve kanatları sökülen uçağı, Kartal Rahmanlar sahiline getirdi. Ancak uçak-kale için izin alamayan Aksu, uçağı bir arkadaşına ait depoya kaldırmak zorunda kaldı.

YASADA UÇAK-KAFE YOK

Uçağın kokpitinde, havada uçuyormuş hissini verecek ses sistemi kurulacaktı. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilgili yasada ‘Uçak kafe’ ile ilgili bir madde olmadığı gerekçesiyle izin vermedi.

Bu arada uçağı sahilde 2 günde 10 bin kişi ziyaret etmişti.

Boeing kafe izin alamıyor!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000