23 Mart 2019, Cumartesi 12:08:14

Boeing güvenlik özellikleri için "ek ücret" istedi

Ortaya çıkan bulgular, 737 Max kazaları ile gündeme gelen Boeing'in güvenlik konusundaki yanlış tutumunu ortaya çıkardı!
  • Önce 737 serisine tamamen son verip yeni bir model üzerinde kafa yorarken 2010 yilinda A320NEO'larin ortaya cikmasiyla panige kapilip yeni model yerine 737 serisini modife etme yoluna giden Boeing, aleyhine isleyen zamana karsi henüz olgunlasmamis 737 Max serisini alel acele görücüye cikartti. Bunu yaparken de hayati öneme haiz bazi özellik ve yazilimlari da hem müsterilerinden hem de yetkili organlardan gizledi. Sonuc: Düsen iki ucak ve hayatini kaybeden 300'ün üzerinde yolcu.
  • Airbustan kaç para alıyorsun airporthaber airbus fiyasko olunca üstün körü yaz konu boeing olunca her gün var yerden yere
  • Acaba thy deki max larda bu paket alındı mı merak ettim
  • Sizce bundan sonra bir yolcu max modeli olan bir uçakla uçmak isteyecek mi
  • Adamlar hem 300kişinin ölümüne sebep oluyor hemde utanmadan ben duzeltirim ama bedava olmaz diyor.Harbiden Amerika vatandaşı olmak bi ayricalik su dünya da
  • O sistemlerin ücreti, hayatını kaybeden 300 küsür insanın kanıyla ödendi zaten.
  • Bu para hırsı ile max lara ne yapılırsa yapılsın ,ne yolcu nede ekip güvenerek uçmayacaktır.thy diğer yerli uçakçılar siparişlerininacilen iptal etmeliler.
  • YAHU SİZİ AKLI SELİME DAVET EDİYORUM! ARKADAŞ AIRBUS IN YAPTIĞI KAZALARDA SEBEP OLAN KİŞİLER YARGILANSIN DEMEDİNİZ?? BOEİNG OLUNCA OLAY DEĞİŞİYOR MU? NE İÇİYORSUNUZ SİZ YAA!
  • Bakmışlar vw çok satıyo herşey opsiyonken, başını sonunu düşünmeden boeing bizde bu politikayı izleyelim demiş
  • Aoa indication 20 senedir opsiyoneldi zaten

Boeing, Boeing 737 Max modeli uçakların kazaları ile gündeme gelen teknik sorunları belirleyebilecek temel güvenlik sistemlerini havayolu şirketlerine opsiyonel olarak sunuyor.

New York Times'ın yer verdiği iddiaya göre söz konusu uçak serisinde ekstra ücret ile sunulan ek sensörler, uçak üzerindeki diğer sensörlerin sunduğu verileri analiz ederek pilotları potansiyel sorunlar ile ilgili bilgilendirme yeteneğine sahipti.

Boeing tarafından opsiyonel olarak sunulan iki ek güvenlik özelliği, uçaklarda kullanılan yeni yazılım ile entegre olarak çalışıyor. Yazılım, uçağın gelen hava akımına bağlı olarak uçağın burnunun ne kadar yüksekte veya alçakta olduğunu hesaplayan "ilerleme açısı" sensörlerini değerlendirebiliyordu. Eğer yazılım, uçağın havadaki manevra kabiliyetini kaybettiği "stalling" konumuna girmesine sebep olacak bir burun açısını tespit ederse bunu otomatik olarak düzeltebiliyor. Araştırmacılar ise kazalarda bu yazılımın sensörlerden gelen yanlış bilgilerin de yazılımın hatalı davranmasını sağlayabileceğini belirtiyor. Uzmanlar, Boeing'in opsiyonel olarak sunduğu iki güvenlik özelliğinin de yakın zamanda gerçekleşen Boeing 737 Max kazalarını engelleyip engelleyemeyeceği konusunda net bir açıklama yapamıyor.

Boeing'in opsiyonel olarak sunduğu diğer opsiyonel özellik, sensörlerden gelen verileri değerlendirerek eşleşmeyen verileri pilota bildiriyor ve bu sayede pilot, uçağın sensörlerinde gerçekleşebilecek muhtemel arızaların pilotlara önceden bildirilmesini sağlıyor. Boeing, bu özelliği 737 serisinde opsiyonel olarak sunmayı durdurarak varsayılan bir güvenlik özelliği hâline getirecek ancak "ilerleme açısı" sensörü, ek ücret ile satın alınabilecek opsiyonel bir güvenlik önlemi olmaya devam edecek.

Boeing, uçaklarında sunduğu güvenlik özellikleri konusunda herhangi bir regülasyona tabii değil ve Federal Havacılık Kurumu, bu konuda firmaya belirli güvenlik teknolojilerini uçaklarında kullanmayı zorunlu tutmuyor. Ancak buna rağmen şirket, ABD dahil birçok ülkenin Boeing 737 Max modeli uçakları hangarlarına ve hava sahalarından men etmelerine karşılık olarak söz konusu uçak modellerindeki güvenlik seviyesini daha yukarı çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Şirket ayrıca Nisan ayında söz konusu seriye mensup uçaklar için bir yazılım güncellemesi de yayınlayacak.

Boeing güvenlik özellikleri için "ek ücret" istedi

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Messerschimidt ~ 5 yıl önce
Önce 737 serisine tamamen son verip yeni bir model üzerinde kafa yorarken 2010 yilinda A320NEO'larin ortaya cikmasiyla panige kapilip yeni model yerine 737 serisini modife etme yoluna giden Boeing, aleyhine isleyen zamana karsi henüz olgunlasmamis 737 Max serisini alel acele görücüye cikartti. Bunu yaparken de hayati öneme haiz bazi özellik ve yazilimlari da hem müsterilerinden hem de yetkili organlardan gizledi. Sonuc: Düsen iki ucak ve hayatini kaybeden 300'ün üzerinde yolcu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boyink ~ 5 yıl önce
Airbustan kaç para alıyorsun airporthaber airbus fiyasko olunca üstün körü yaz konu boeing olunca her gün var yerden yere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yahu ~ 5 yıl önce
Onlar hep öyle işine gelen havayollarını cayır cayır reklam yaparlar sen habercilik mi bekliyorsun bunlardan UGUR DUNDAR MİSALİ
Klkmk ~ 5 yıl önce
Acaba thy deki max larda bu paket alındı mı merak ettim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güvenilirliği sarsıldı ~ 5 yıl önce
Sizce bundan sonra bir yolcu max modeli olan bir uçakla uçmak isteyecek mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 5 yıl önce
Tabi ki hayır
Bu nasıl bi yüzsüzlük ~ 5 yıl önce
Adamlar hem 300kişinin ölümüne sebep oluyor hemde utanmadan ben duzeltirim ama bedava olmaz diyor.Harbiden Amerika vatandaşı olmak bi ayricalik su dünya da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özgür ~ 5 yıl önce
O sistemlerin ücreti, hayatını kaybeden 300 küsür insanın kanıyla ödendi zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maxcoffin ~ 5 yıl önce
Bu para hırsı ile max lara ne yapılırsa yapılsın ,ne yolcu nede ekip güvenerek uçmayacaktır.thy diğer yerli uçakçılar siparişlerininacilen iptal etmeliler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
max-bus ~ 5 yıl önce
YAHU SİZİ AKLI SELİME DAVET EDİYORUM! ARKADAŞ AIRBUS IN YAPTIĞI KAZALARDA SEBEP OLAN KİŞİLER YARGILANSIN DEMEDİNİZ?? BOEİNG OLUNCA OLAY DEĞİŞİYOR MU? NE İÇİYORSUNUZ SİZ YAA!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A.d. ~ 5 yıl önce
Bakmışlar vw çok satıyo herşey opsiyonken, başını sonunu düşünmeden boeing bizde bu politikayı izleyelim demiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aoa ~ 5 yıl önce
Aoa indication 20 senedir opsiyoneldi zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000