12 Şubat 2011, Cumartesi 08:21:02

BOEING DESTEKLİ UZAY KAMPI SONA ERDİ

İzmir- Ege Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren Uzay Kampı Türkiye'nin sömestre tatili özel programları düzenlenen mezuniyet töreniyle sona erdi.
  • 2 günden fazlası bayıyor bu kampın. İçeride çocukları bir hafta idare edicek donanım yok. Dışarda voleybol aynatıyorlar. Tek elle tutulur şey Discovery mekiğinin simulasyonu. Dünyadaki örneklerinin çok gerisinde maalesef ama en azından Türkiye'de bi uzay kampı var.

Boeing'in sponsorluğuyla programa katılan 25 öğrencinin de aralarında bulunduğu toplam 149 katılımcı, kamp programı boyunca teleskopla gökyüzü gözlemi, uzay mekiği uçuş görevi, astronot simülatörleri kullanımı gibi uzayla ilgili birçok etkinliğe katılmanın ayrıcalığı ve mutluluğuyla kamptan ayrıldılar.

Uzay Kampı Türkiye'nin 6-11 Şubat tarihinde sunduğu beş günlük programa katılan 149 öğrencisi için düzenlenen mezuniyet töreni, Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin'in de katılımıyla gerçekleşti. Mezuniyette yaptığı konuşmada tüm öğrencileri tebrik ederek sözlerine başlayan Pepin "Uzay Kampı Türkiye; uzay araştırmalarının, geleceğin bilim adamları, mühendisleri ve uzay araştırmacıları olabilecek öğrencilerin fen ve matematiğe ilgi göstermelerini sağlayan bir sınıf aracı haline geldiği yerdir. Uzay Kampı Türkiye, Boeing'in dünya çapında ve Türkiye'de desteklediği eğitim aktivitelerinden sadece bir tanesi. Genç nesli özellikle matematik ve fen alanlarında desteklemek şirketimizin yardımseverlik ve gönüllülük faaliyetlerinin odağında yer alıyor" dedi.

Kampta fen ve uzay bilimleri eğitiminin yanısıra, uzay teknolojileri alanında kariyer hedefleri konusunda da bilgi veriliyor. Boeing'in sağladığı sponsorlukla Ankara Dumlupınar İlköğretim Okulu'ndan gelen Mine Alpaslan (13) havacılığa ve uçak teknolojilerine gösterdiği merak ve ilgiyle 'Boeing Liderlik' madalyasını kazandı. Madalyasını Greg Pepin'den alan Mine "Bütün derslerimin beş üzerinden beş olması nedeniyle kampa seçildim ama burada madalya alacağımı hayal bile etmiyordum. Büyüyünce çok başarılı bir mühendis olmak istiyorum. Aldığım bu madalya daha büyük hayaller kurup onları gerçekleştirmeye çalışmamda bana güç verecek. Eve gidip aileme, öğretmenlerime ve arkadaşlarıma madalyamı ve sertifikamı göstermek için sabırsızlanıyorum. Uzay Kampı Türkiye'yi hiç unutmayacağım. Boeing'e çok teşekkür ederim" dedi.

Uzay Kampı Türkiye Uluslararası Pazarlama Direktörü Scott Woodham Uzay Kampı Türkiye'de 45 farklı ülkeden 100 bini aşkın öğrenciye eğitim verildiğini, Boeing'in desteğinin Uzay Kampı Türkiye'ye güç verdiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü, "2001'den bugüne kadar Türkiye çapında toplamda 272 öğrenci Boeing sayesinde Uzay Kampı Türkiye programlarına katıldı. Boeing'e bugüne kadar verdiği ve vermekte olduğu önemli destek için teşekkür ederiz. Çocukların uzay kampında edindikleri tecrübe ve bilgiler kariyerlerini şekillendirmede kuşkusuz çok önemli rol oynuyor. Bu çocuklar, geleceğin bilimadamları, pilotları ve mühendisleri olacaklar. Boeing gibi, bu eğitim fırsatının daha çok öğrenciye sunulabilmesinde bize destek olacak başka firmaları da yanımızda görmekten mutluluk duyacağız"

BOEING'İN DESTEĞİYLE DAHA İYİ EĞİTİM OLANAKLARI

Uzay Kampı Türkiye'ye katılan burslu öğrenciler Boeing'in okul tadilatı, bilgisayar laboratuarları ve kütüphaneler kurulması gibi finansal destek verdiği okulların yöneticileri tarafından seçiliyorlar. Boeing'in kuruluşundan bu yana geçen yaklaşık 95 yıl içinde şirket ve çalışanları, küresel yardım ve işletme yatırımlarıyla, bağış ve gönüllülük çerçevesinde yürüttükleri çalışmalarla toplumlara kazandıklarının karşılığını vermeye kendini adamışlardır. Türkiye'de yürütülen çalışmalar ise, eğitim, sağlık, insan kaynakları, kültür ve sanat alanlarına odaklanmaktadır.

BOEING DESTEKLİ UZAY KAMPI SONA ERDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
2 günden fazlası bayıyor bu kampın. İçeride çocukları bir hafta idare edicek donanım yok. Dışarda voleybol aynatıyorlar. Tek elle tutulur şey Discovery mekiğinin simulasyonu. Dünyadaki örneklerinin çok gerisinde maalesef ama en azından Türkiye'de bi uzay kampı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000