06 Eylül 2017, Çarşamba 13:52:05

Boeing: "Çin 20 yılda uçağa 1.1 trilyon dolar harcayacak"

Amerikalı havacılık devi Boeing tarafından yayımlanan ve 2017 - 2036 yılları arasındaki projeksiyonlara yer verilen 64 sayfalık pazar raporuna Çin damga vurdu.
  • Biz de kendi milli ucagimizi 2023 e kadar yetistirebilirsek Cin pazarinda yer alabiliriz.. Reisimiz de izin verirse buyuk govdeli ucaklarimiza da 15 temmuz sehitler ismini verelim...
  • Dünyanın gözü Asya ve uzakdoğu da bukadar büyük çaplı uçak ihtiyacına nası pilot yetiştirecekler ? Özelliklede Türkiyede pilot ihtiyacı ne olacak? Büyük gövdeli uzun menzilli uçaklar için nasıl pilot temin edilecek? Yeni mezunlar bile !!!! Yetersiz kalacak .bir zamanlar 60 yaş sınırı vardı. Şimdi 65 oldu yarın 70 olacak gibi görünüyor!! Bir de Türkiyedeki problemlerden dolayı ,sivil pilotlara ihtiyaç anormal derecede artacak! Özellikle özel şirketler düşünmek zorunda!,!! Pamuk eller cebe!,!!

Amerikalı havacılık devi Boeing tarafından yayımlanan ve 2017 - 2036 yılları arasındaki projeksiyonlara yer verilen 64 sayfalık pazar raporuna Çin damga vurdu.

Boeing tahminlerine göre, gelecek 20 yılda Çinli havayolu şirketleri çeşitli kategorilerde 7 bin üzeri uçak satın alacak. İç hatlar ve uluslararası uçuşlardaki talebi karşılamak ve filolarını büyütmek isteyen Çin firmalarının bu alımlar için sektöre 1.1 trilyon dolar kaynak aktaracağı öngörülüyor. 

DÜNYANIN EN HIZLI YÜKSELEN YOLCU TRAFİĞİ

Çin ve Hindistan'ın başı çektiği Asya - Pasifik bölgesi dünyanın en hızlı büyüyen havacılık trafiğine sahip. Boeing raporuna göre Çin'de her sene yüzde 10, Hindistan'da ise yüzde 20 civarında artan bir hava yolu trafiği mevcut.

Uzmanlar bu artışta dünyanın en yüksek nüfusuna sahip iki ülkenin milli gelirinin ve orta sınıf nüfusunun çoğalmasını başlıca faktör olarak gösteriyor. 2000 - 2016 yıllarında Çin ve Hindistan'daki orta sınıf kategorisine mensup nüfus yüzde 70 artışla 80 milyondan 135 milyona fırladı.

ABD'Yİ GEÇECEKLER

Boeing tahminlerine göre Çinli havayolu şirketleri gelecek 20 yıl içerisinde, 1,670 tanesi geniş gövdeli olmak üzere 7 bin 240 adet tek koridorlu yolcu jeti satın alacak. Bu sayı, ABD için yapılan 6 bin 810 tahmininden yüzde 6.3 daha fazla. Dünya genelindeki yeni uçak taleplerinin yüzde 20'si Çin'den geliyor.

Boeing ve Fransız rakibi Airbus, dünyanın en hızlı büyüyen havacılık pazarında montaj fabrikaları açarak pazar payında kıyasıya bir rekabet içerisinde. 

Boeing: "Çin 20 yılda uçağa 1.1 trilyon dolar harcayacak"

Yorumlar

Kusbeyin ~ 7 yıl önce
Biz de kendi milli ucagimizi 2023 e kadar yetistirebilirsek Cin pazarinda yer alabiliriz.. Reisimiz de izin verirse buyuk govdeli ucaklarimiza da 15 temmuz sehitler ismini verelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oscar ~ 7 yıl önce
Dünyanın gözü Asya ve uzakdoğu da bukadar büyük çaplı uçak ihtiyacına nası pilot yetiştirecekler ? Özelliklede Türkiyede pilot ihtiyacı ne olacak? Büyük gövdeli uzun menzilli uçaklar için nasıl pilot temin edilecek? Yeni mezunlar bile !!!! Yetersiz kalacak .bir zamanlar 60 yaş sınırı vardı. Şimdi 65 oldu yarın 70 olacak gibi görünüyor!! Bir de Türkiyedeki problemlerden dolayı ,sivil pilotlara ihtiyaç anormal derecede artacak! Özellikle özel şirketler düşünmek zorunda!,!! Pamuk eller cebe!,!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000