07 Haziran 2018, Perşembe 08:09:45

Boeing anlaşmaları iptal etti!

Amerikalı uçak üreticisi Boeing'in ABD'nin İran'a yönelik yeni yaptırımları nedeniyle İranlı havayollarıyla yaptıkları anlaşmaları iptal ettiği ve hiçbir teslimat yapmayacağı bildirildi.
  • Türk şirketlerinin ellerindeki yaşlı Boeing leri, İran'a iteleyebilme imkanı oldu işte. Ver petrolü, al uçağı.
  • iran ekonomik olarak bitik. bankalarda 1USD= 40,000 Rial, serbest piyasada 80,000 Rial! kara borsa
  • iran ı önce pastırma gibi ezecekler sorada ekmek arası yerler! iran sadece laf yapar tam patataes olmuşlar
  • Bizim için iyi haber. Reisin hedef koyduğu ve yakın zamanda hayata geçecek Milli ve Yerli uçağımızı ihraç ederiz İranlilara..

Amerikalı uçak üreticisi Boeing'in ABD'nin İran'a yönelik yeni yaptırımları nedeniyle İranlı havayollarıyla yaptıkları anlaşmaları iptal ettiği ve hiçbir teslimat yapmayacağı bildirildi

Boeing yetkilisi, Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada, Boeing'in İranlı havayolu şirketleriyle yaptığı milyarca dolarlık anlaşmanın iptal edildiğini ifade etti.

İran’la imzalanan Kapsamlı Ortak Eylem Planı'nın (KOEP) ardından yapılan anlaşmalar çerçevesinde şu ana kadar hiçbir teslimatın yapılmadığını vurgulayan yetkili, "İran'a şimdiye kadar hiç uçak teslim etmedik ve artık lisansımız olmadığı için edemeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Boeing, yaklaşık 40 yıl süren ambargo nedeniyle ABD'den yolcu uçağı ve uçak yedek parçası satın alamayan İran'la Aralık 2016'da 16,6 milyar dolar ve Nisan 2017'de 3 milyar dolarlık iki anlaşma yapmıştı.

Boeing'in anlaşmaları iptal etmesine, ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen ay KOEP'ten çekilme kararı alması ve 2015'te askıya alınan İran yaptırımlarının yeniden uygulanacağını açıklaması neden oldu.

İran, ayrıca Fransız uçak üreticisi Airbus ile yaklaşık 20 milyar dolar karşılığında 100 uçak için anlaşma yapmıştı. Şu ana kadar İranAir'e 3 yolcu uçağının teslimatını yapan Airbus'ın ABD'nin yaptırımları yaz sonunda devreye girmeden daha fazla teslimat yapmaya çalıştığı basına yansımıştı.

İran'da havayolu şirketlerinin ambargo nedeniyle uçak filosu yenileyememesinin son 39 yıl içinde 200'den fazla uçak kazasına ve 2 binin üzerinde insanın hayatını kaybetmesine yol açtığı belirtiliyor.

Boeing anlaşmaları iptal etti!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

... ~ 6 yıl önce
Türk şirketlerinin ellerindeki yaşlı Boeing leri, İran'a iteleyebilme imkanı oldu işte. Ver petrolü, al uçağı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 6 yıl önce
VER UÇAĞI YE AMBARGOYU:)
bitik ~ 6 yıl önce
iran ekonomik olarak bitik. bankalarda 1USD= 40,000 Rial, serbest piyasada 80,000 Rial! kara borsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yerler ~ 6 yıl önce
iran ı önce pastırma gibi ezecekler sorada ekmek arası yerler! iran sadece laf yapar tam patataes olmuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baskan ~ 6 yıl önce
Bizim için iyi haber. Reisin hedef koyduğu ve yakın zamanda hayata geçecek Milli ve Yerli uçağımızı ihraç ederiz İranlilara..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guzel ~ 6 yıl önce
Süper haber gerçekten. Yakında reis 3. Havalimanına milli uçağımız la ilk inişi yapacakmış inşallah.
Neyin kafadı lan bu ~ 6 yıl önce
Havacılık gıbı bılım irfan beyin gerektiren bır sektorde hala reis kelimeleri hala hicbirsey yapmadan milli ucak kelimeleri kullanmak ne kadar komık.ne kullanıyorsanız soyleyinde kafayı bulmak ıcın okadar para harcamıyalım
...... ~ 6 yıl önce
Hayalmi satacağız İran a ortada fol yok yumurta yok
Bre cahil ~ 6 yıl önce
Güçlü iran güçlü türkiye demek ... hala akıllanmadın mi suriye irak libya bu müslüman ülkeleri sudan sebeblerle işgal etti siz de çanak tuttunuz amerika neden iraka saldırdı hatırlayan var mi ? Hani kimyasal silah vardı? Sanki israilde yok! Ne güzel kumanda ediyorlar valla pes.... iran düşerse türkiye amerikanın rusyanın oyuncağı olur! Teknoloji cağındayız bilgisayar oyununda bile ileride olan kazanıyor! Ama kapasitesiz insanlar anlamak istemiyor! Sonuçta biz kaybediyoruz! Olmayan arabayı olmayan uçağı satın bakalım.. . Sanki biz karşıyız en fazla biz istiyoruz üretim olsun ama hayal satmayın
aydin ~ 6 yıl önce
2012 secimleri milli ucagimiz 2019 de gôklerde
Cehalet ~ 6 yıl önce
Otomobil üretemeyen ülke uçak yapacak. Biz de inandık diyecem ama işte millet inanıyor. Şaka gibi. Biraz araştırın yahu
..... ~ 6 yıl önce
Yerli uçak ?
Baskan'a ~ 6 yıl önce
Madem o kadar seviyorsun Reisini, ulkeni. Gel eurolari bozdur da burada ulkende yasa. Disaridan sallamasi kolay

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000