29 Nisan 2013, Pazartesi 22:47:15

BOEING 747 DÜŞTÜ

Afganistan'da içinde 7 kişinin bulunduğu Boeing 747-400 tipi kargo uçağı düştü.
  • Nerde o çok bilen komplo teorisi üreticileri? Yok füzedir, yok uçaksavardır... Boş bulunca desteksiz salla sallayabildiğin kadar. Bildiğin stall'a girip düşmüş işte.
  • henuz hıc bır sey aydınlanmamıs ama eger l/m hatası dıyorsanız su anda ucan kargo ucaklarında l/m lerı kale almayan onları kucuk goren tüm kago havayollarına bır uyarı olmuş olsun onlarada gereken degerleri versinler.tüm l/M ARKADAŞLARA ve onlarla uçan ekiplere hayırlı uçuşlar dilerim.bende afganistana az uçmadım oranın ne kadar tehlikelerle dolu olduğunu bilirim.tum ucus ekipleri allaha emanet olsun
  • Maalesef vurulmuş
  • İlk bilgi yüklemede hata olması sonucunda , uçağın stall olmasıdır. Tahminim kuyruk pozisyonunda ki paletin kilitlenmemesi sonucu uçak kaza kırıma gitmiştir.Loadmaster görevini yapmamış diyebiliriz. 747 F lerde kuyruk taki S1 pozisyonda kilit kontrolü bazen unutulabiliyor. Eğer 2-3 tonluk bir palet burada kilitten kurtulduysa birkaç dakika içinde panellere çarpabilir. Bunun simülasyonunda defalarca bulunmuş birisi olarak, Loadmaster ların işini %200 dikkatle yapması, aksi halde kargo uçaklarının ölümcül tuzaklarla dolu olduğunu hatırlatırım.Havacılık şakaya gelmez.Rabbim yenilerinden korusun.
  • Information Related to Flight NCR102 National Airlines aircraft N949CA, flight NCR102 has been involved in an accident departing Bagram, Afghanistan on April 29, 2013. Uçak inerken değil kalkış ta 1200 feet te stall olmuş. Kokpit ekibi kuleye load shift olabileceğini bildirmiş. Herşey olabilmesi mümkün ancak bekleyip detaylarını takip etmek lazım. Yukardaki yazı havaholunun kendi sitesindendir bilgi. ailelerine sabır diliyorum
  • Düşen uçağın kuyruğu N949CA dur.Uçak stall olmamış iniş esnasında uçak vurularak havada patlamış ve piste ateş topu şeklinde düşmüştür. Afganistanda ki meydanları kullanan her firmanın başına gelebilecek bir olaydır geçen yıllarda bir türk firmasınında başına gelmiş airbus uçağı iniş esnasında dikmesinden vurulmuştur şansa o sırada load master arkadaş video kaydı yaparken o anı k kaydetmiş ve popüler video sitesine yüklemiştir fakat o kaza kayıtlara dikme kırdı olarak geçmiştir.Amerikan askerlerine lojistik destek sağlayan tüm kargo uçakları afganistandaki meydanları kullandıkça bu risk devam edecektir.
  • uçak kazaları çok trajik oluyor,çok üzücü. kargo uçaklarının bakımları yeterince yapılmadığındanmıdır yoksa eski olduklarından mı, sanki daha çok kaza yapıyorlar.
  • Maalesef 8 kişilik mürettebatın tamamı vefat etmiş.
  • Ne zaman nerede bir uçak düştü haberi alsam yemin ederim yüreğim yanıyor inşallah hayatını kaybeden olmamıştır..
  • yanlış yüklemedir

Afganistan'da Bagram Havaalanı'ndan kalkan Boeing 747-400 tipi bir uçak kalkıştan kısa süre sonra düştü.

National Air Cargo şirketine ait uçağın 1200 feet yükseklikte stall olduğu kaydedildi.

Kazanın nedenine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

BOEING 747 DÜŞTÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

çok bilen ~ 11 yıl önce
Nerde o çok bilen komplo teorisi üreticileri? Yok füzedir, yok uçaksavardır... Boş bulunca desteksiz salla sallayabildiğin kadar. Bildiğin stall'a girip düşmüş işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mısafır l/m ~ 11 yıl önce
henuz hıc bır sey aydınlanmamıs ama eger l/m hatası dıyorsanız su anda ucan kargo ucaklarında l/m lerı kale almayan onları kucuk goren tüm kago havayollarına bır uyarı olmuş olsun onlarada gereken degerleri versinler.tüm l/M ARKADAŞLARA ve onlarla uçan ekiplere hayırlı uçuşlar dilerim.bende afganistana az uçmadım oranın ne kadar tehlikelerle dolu olduğunu bilirim.tum ucus ekipleri allaha emanet olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Panter05 ~ 11 yıl önce
Maalesef vurulmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yükleme Problemi ~ 11 yıl önce
İlk bilgi yüklemede hata olması sonucunda , uçağın stall olmasıdır. Tahminim kuyruk pozisyonunda ki paletin kilitlenmemesi sonucu uçak kaza kırıma gitmiştir.Loadmaster görevini yapmamış diyebiliriz. 747 F lerde kuyruk taki S1 pozisyonda kilit kontrolü bazen unutulabiliyor. Eğer 2-3 tonluk bir palet burada kilitten kurtulduysa birkaç dakika içinde panellere çarpabilir. Bunun simülasyonunda defalarca bulunmuş birisi olarak, Loadmaster ların işini %200 dikkatle yapması, aksi halde kargo uçaklarının ölümcül tuzaklarla dolu olduğunu hatırlatırım.Havacılık şakaya gelmez.Rabbim yenilerinden korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
torpilsiz ~ 11 yıl önce
umarım bu yorumu okuyordur ACT nin yetkilileri ?
By bilire düzeltme ~ 11 yıl önce
Information Related to Flight NCR102 National Airlines aircraft N949CA, flight NCR102 has been involved in an accident departing Bagram, Afghanistan on April 29, 2013. Uçak inerken değil kalkış ta 1200 feet te stall olmuş. Kokpit ekibi kuleye load shift olabileceğini bildirmiş. Herşey olabilmesi mümkün ancak bekleyip detaylarını takip etmek lazım. Yukardaki yazı havaholunun kendi sitesindendir bilgi. ailelerine sabır diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
By_Bilir ~ 11 yıl önce
Düşen uçağın kuyruğu N949CA dur.Uçak stall olmamış iniş esnasında uçak vurularak havada patlamış ve piste ateş topu şeklinde düşmüştür. Afganistanda ki meydanları kullanan her firmanın başına gelebilecek bir olaydır geçen yıllarda bir türk firmasınında başına gelmiş airbus uçağı iniş esnasında dikmesinden vurulmuştur şansa o sırada load master arkadaş video kaydı yaparken o anı k kaydetmiş ve popüler video sitesine yüklemiştir fakat o kaza kayıtlara dikme kırdı olarak geçmiştir.Amerikan askerlerine lojistik destek sağlayan tüm kargo uçakları afganistandaki meydanları kullandıkça bu risk devam edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katılıyorum ~ 11 yıl önce
Koskoca Airbus uçağı dikme kırıldığını kabul etmiştir neden mi??? Sebebi çok kolay.Airbus uzmanları "bu uçak dikme kırmamış,dikmesinden vurulmuştur"deseydi oraya lojistik destek sağlayan bir çok kargo şirketi bu işten vazgeçecek yada taşıma fiyatlarını çok yukarı çekip o şekilde yapacaklardı.Amerika Airbusa müdahale edip dikme kırıldığı rapor edildi ve hatayı terörizim faliyet olarak değilde uçak hatası olarak lanse edip lojistik falliyetleri bu şekilde devam ettirdiler. ABD ye lojistik destek sağlayan bir firmanın daha doğrusu 747 nin bunu basına stall oldu olarak lanse etmesi ise çocuk oyuncağıdır
yanlis bilgi ~ 11 yıl önce
sevgili dostum , bilmeden nasil yorum yaparsiniz anlamam .. inis esnasinda diyorsun , olay kalkis esnasinda oldu .. o yuzden piste dusen herhangi bir sey de olmadi ..
murat ~ 11 yıl önce
uçak kazaları çok trajik oluyor,çok üzücü. kargo uçaklarının bakımları yeterince yapılmadığındanmıdır yoksa eski olduklarından mı, sanki daha çok kaza yapıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FarmErdeM ~ 11 yıl önce
Maalesef 8 kişilik mürettebatın tamamı vefat etmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GİYOTİN ~ 11 yıl önce
Ne zaman nerede bir uçak düştü haberi alsam yemin ederim yüreğim yanıyor inşallah hayatını kaybeden olmamıştır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ürkütücü ~ 11 yıl önce
Arkadaş haklısın.Ölüm haberi hepimizi üzüyor da senin bu GİYOTİN başlığıda ölüm gibi.Ürkütüyor adamı.
GİYOTİN ~ 11 yıl önce
Rahat ol kardeşim benden kimseye zarar gelmez.Ürkme korkma ben her zaman doğru yorumlar yapmaya çalışırım elimden geldiğince.
kesin ~ 11 yıl önce
yanlış yüklemedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
L/M ~ 11 yıl önce
sen mehmet ahmet lale mısın?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000