22 Ocak 2020, Çarşamba 09:19:54

Boeing 737 MAX defterini resmen kapattı!

ABD'li uçak üreticisi Boeing, iki kazada toplam 346 kişinin ölümüne sebep olan B737 Max tipi uçağın üretimine son verdiğini resmen açıkladı.
  • Resmen kapattı değil, hali hazırda devam eden üretimi şu an için durdurdu, bilindiği üzere olaylar yaşandıktan sonra bile imalat devam ediyordu onu durdurdular(ara verdiler) DeVaM edeceK..
  • iyi de resmi bir açıklama yok, hem zaten durdurmuştu, durumlar netleşene kadar üretilmeyecekti, zaten otoparklarda da yer kalmadı ?
  • B737 artik alinmasin, bu ucaklar 1960 yillarin urunudur. Bu ucaklari yenileme adina motor buyutup daha guncellestirerek bugune gelinmistir. Bu ucaklarin omrunu tuketmis durumda, boeingin felsefesi bu ucaktan yenileyip ne kadar kar yapabilirim politikasi uyguluyor, sonunda elinde patladi. Her deyisiklikde ucagin agirlik merkezi kritik bolgeye dogru gitmisdir ve tabi en sonunda ucak kaldiramiyacak seviyeye gelinmisdir.
  • ABD' nin Dünyaya insan öldürmek üzere geliştirdiği F35 ide aynı akıbet bekliyor. Bekleyin görelim
  • Güzelim uçakları, para hırsı ve yönetenlerin vicdanı kaldırıp bir tarafa atmaları sebebiyle muhteşem teknolojiyi Uçan tabuta çevirdiler. Bundan malesef THY'de Amsterdam'da nasibini aldı. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum.
  • Yerli ve milli ucagimiz gokyuzune kavusunca bu sorunlarda biteceke. Herkes sabretsin kardeslerim.
  • Insallah utealaaaa bizim yerli ve milli ucagimiz yerini alacak! Kiskanan v.hainleri catlasin patlasin.
  • Haber kaynağınız neresi? Boeing'in kendi sitesinde bununla alakalı herhangi bir şey bulamadım. üretime ara verdikleri zaten eski haber.21'inde yapılan açıklamada da birşey yazmıyor. Ben mi ingilizce çeviride hata yapıyorum yoksa siz mi kelime oyunu yapıyorsunuz?
  • Üretimi bilinmeyen bir tarihe kadar geçici olarak durdurdu şeklinde verdi yabancı ana akım medya. Beklenen uçuşa geri dönüş zamanını da Haziran 2020'ye ötelediler.
  • Yani uzucu bir durum havaciligin gelecegi icin.Bir cok hava yolu sirketi sekteye ugrayacak bu hatalardan dolayi.Elinde bulunan 737 max olan sirkketler bu ucaklari ucuramayack operasyonlar aksamaya devam edecek egerki zararlari karsilayamzsa devam edecek.Boing e olan guven sarsildi yogunluk Airbus a olacak oda sparisleri yetistiremyck vs vs

ABD'li uçak üreticisi Boeing, iki kazada toplam 346 kişinin ölümüne sebep olan B737 Max tipi uçağın üretimine son verdiğini resmen açıkladı. 

Geçtiğimiz ay uçağın üretimini belirsiz bir süre durduracaklarını açıklayan Boeing, uçağın üretiminin tamamen son bulacağına dair herhangi bir tarih dile getirilmemişti. Şirketin üzerindeki baskıları azaltabilmek adına üretimi durdurma kararı aldığı belirtildi.

Boeing'in uçağın üretiminin durdurulmasından dolayı tedarik zincirinde büyük sıkıntılar yaratacağı ve ABD ekonomisinin büyümesini olumsuz etkileyeceği ifade edildi.

B737 MAX'lerin tekrardan havalabilmesi adına bir gelişme yaşanması durumunda bile üretim sürecininin yeniden başlaması için zorlu bir sürece girileceği ön görülüyor.

Yaşanan kazalar sonrası B737 MAX'ler geçtiğimiz yılın Mart ayında yere indirilirken, şirket üretim hızını düşürmüştü. 

Boeing, üretimin durdurulduğu süre boyunca çalışanlarını başka görevlere atayacağını ve işten çıkarmayacağını açıkladı. 

Boeing 737 MAX defterini resmen kapattı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Düzeltme ~ 4 yıl önce
Resmen kapattı değil, hali hazırda devam eden üretimi şu an için durdurdu, bilindiği üzere olaylar yaşandıktan sonra bile imalat devam ediyordu onu durdurdular(ara verdiler) DeVaM edeceK..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne? ~ 4 yıl önce
iyi de resmi bir açıklama yok, hem zaten durdurmuştu, durumlar netleşene kadar üretilmeyecekti, zaten otoparklarda da yer kalmadı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Samsunlu ~ 4 yıl önce
B737 artik alinmasin, bu ucaklar 1960 yillarin urunudur. Bu ucaklari yenileme adina motor buyutup daha guncellestirerek bugune gelinmistir. Bu ucaklarin omrunu tuketmis durumda, boeingin felsefesi bu ucaktan yenileyip ne kadar kar yapabilirim politikasi uyguluyor, sonunda elinde patladi. Her deyisiklikde ucagin agirlik merkezi kritik bolgeye dogru gitmisdir ve tabi en sonunda ucak kaldiramiyacak seviyeye gelinmisdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 4 yıl önce
bir ucağın hangi tarihte uretildiği kimin umrunda her şirket kar için bunu yapiyor yoksa adamın umrundaydı uçak üretmek. Boeing 737 Havacılığa damgasını vurmus bir uçak bu miras devam etsin
Bahri ~ 4 yıl önce
ABD' nin Dünyaya insan öldürmek üzere geliştirdiği F35 ide aynı akıbet bekliyor. Bekleyin görelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mountaineer ~ 4 yıl önce
Güzelim uçakları, para hırsı ve yönetenlerin vicdanı kaldırıp bir tarafa atmaları sebebiyle muhteşem teknolojiyi Uçan tabuta çevirdiler. Bundan malesef THY'de Amsterdam'da nasibini aldı. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vayyyt ~ 4 yıl önce
Yerli ve milli ucagimiz gokyuzune kavusunca bu sorunlarda biteceke. Herkes sabretsin kardeslerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 4 yıl önce
öyle kolay birsey mi uçak uretmek 2023 gelsin hayırlısı olsun bakarız
Aktrol ~ 4 yıl önce
Insallah utealaaaa bizim yerli ve milli ucagimiz yerini alacak! Kiskanan v.hainleri catlasin patlasin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacI ~ 4 yıl önce
Haber kaynağınız neresi? Boeing'in kendi sitesinde bununla alakalı herhangi bir şey bulamadım. üretime ara verdikleri zaten eski haber.21'inde yapılan açıklamada da birşey yazmıyor. Ben mi ingilizce çeviride hata yapıyorum yoksa siz mi kelime oyunu yapıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haber hatalı ~ 4 yıl önce
Üretimi bilinmeyen bir tarihe kadar geçici olarak durdurdu şeklinde verdi yabancı ana akım medya. Beklenen uçuşa geri dönüş zamanını da Haziran 2020'ye ötelediler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Algorist ~ 4 yıl önce
Yani uzucu bir durum havaciligin gelecegi icin.Bir cok hava yolu sirketi sekteye ugrayacak bu hatalardan dolayi.Elinde bulunan 737 max olan sirkketler bu ucaklari ucuramayack operasyonlar aksamaya devam edecek egerki zararlari karsilayamzsa devam edecek.Boing e olan guven sarsildi yogunluk Airbus a olacak oda sparisleri yetistiremyck vs vs

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000