21 Kasım 2019, Perşembe 09:02:46

Boeing 7 bin uçağı yere indirebilir!

Geçen sene ABD merkezli Southwest Havayolları'na ait bir Boeing uçağın yaptığı kazayı inceleyen araştırmacılar, Boeing'in yaklaşık 7 bin uçağının motor kısmının değiştirmesi gerektiği sonucuna vardı.
  • Bizde olsa yok derler ..çünkü insan cani hep ikinci sıra da
  • Tk'daki hala boeing alma ısrarını anlamıyorum. Dön şu airbusa rahatla be.
  • Boeinge yürüyolar
  • Bu kadar zamandir kusursuz ucan ucaklar bir anda sirayla off durumuna geliyor yada boeing e yonelik bir kasitli tavirmi acaba ?
  • ""Türkiye'deki şirketlerde yapılan uçaklarda uçuşa engel herhangi bir duruma rastlanmadığı açıklanmıştı."" derken bu ucaklarin tek tek incelendigini ve 250 ucaktan bir tanesinde bile sorun olmadigi sonucuna bu kadar cabuk karar verilebildigini mi söylüyorsunuz. Adamlar 7 bin ucagi yere indirmekten bahsediyor. bizimkiler daha haberi cikmadan incelemeyi tamamlamis sorun yoktur demisler bile. Hizli Trenin aynisi..
  • Bu gidişle Boeing fabrikaya kilidi asacak

Geçen sene ABD merkezli Southwest Havayolları'na ait bir Boeing uçağın yaptığı kazayı inceleyen araştırmacılar, Boeing'in yaklaşık 7 bin uçağının motor kısmının değiştirmesi gerektiği sonucuna vardı.

Geçen sene Southwest'e ait Boeing 737-700 tipi bir yolcu uçağının motorunun bir parçası havada patlayarak uçağın gövdesine çarpmış ve bir camı kırmıştı. Kırılan camın yanında oturan kadın hayatını kaybetti ve uçak acil iniş yaptı. Olayla ilgili geniş bir soruşturma başlatılmıştı.

CNN International'ın aktardığına göre kazayı inceleyen ABD Ulusal Ulaşım Güvenlik Yönetimi, Boeing'e bu modellerde uçağın motorunun dışını kaplayan bölümün tekrar dizayn edilmesini tavsiye etti.

Boeing, şu ana kadar NG serisinden yaklaşık 6 bin 700 tane uçak teslim ederken, MAX serisinin üretilmesinin ardından yeni sipariş almayı bıraktı. 737 NG'ler kısa süre önce de uçakların kanatlarını gövdesine bağlayan bölümünde tespit edilen çatlaklar sebebiyle gündeme gelmişti. Boeing'in MAX 8 uçaklarından iki tanesi sistemindeki bir üretim hatası yüzünden Endonezya ve Etiyopya'da çakıldıktan sonra bu modellerin tümü dünya çapında yere indirilmişti.

Ulusal Ulaşım Güvenlik Yönetimi'nin vardığı sonuç tavsiye niteliğinde olsa da, ABD Federal Havacılık Yönetimi de bu karara destek verirse Boeing dizayn değişikliğine gitmek durumunda kalacak. Boeing, Ulusal Ulaşım Güvenlik Yönetimi'nin tavsiyelerini dikkate alacaklarını söyleyerek motoru geliştirme üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Türkiye merkezli havayolu şirketlerine ait 227 adet 737 NG tipi uçak faaliyet gösteriyor.

Türk Hava Yolları'nın filosunda 113, Sun Express'in 68, Pegasus'unkinde ise 46 adet 737 NG tipi uçak bulunuyor. 

Türkiye'deki şirketlerde yapılan uçaklarda uçuşa engel herhangi bir duruma rastlanmadığı açıklanmıştı.

Boeing 7 bin uçağı yere indirebilir!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Normal ~ 4 yıl önce
Bizde olsa yok derler ..çünkü insan cani hep ikinci sıra da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamıyorum ~ 4 yıl önce
Tk'daki hala boeing alma ısrarını anlamıyorum. Dön şu airbusa rahatla be.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meraklı ~ 4 yıl önce
Motorları Boeing üretmiyor, Southwest' in 737 si CFM56 kullanıyor, bu motorları A320 ailesinde bir çok hava yolu kullanıyor
Sabotaj var bu kadarda olmaz ~ 4 yıl önce
Boeinge yürüyolar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ilginc ~ 4 yıl önce
Bu kadar zamandir kusursuz ucan ucaklar bir anda sirayla off durumuna geliyor yada boeing e yonelik bir kasitli tavirmi acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maxi ~ 4 yıl önce
""Türkiye'deki şirketlerde yapılan uçaklarda uçuşa engel herhangi bir duruma rastlanmadığı açıklanmıştı."" derken bu ucaklarin tek tek incelendigini ve 250 ucaktan bir tanesinde bile sorun olmadigi sonucuna bu kadar cabuk karar verilebildigini mi söylüyorsunuz. Adamlar 7 bin ucagi yere indirmekten bahsediyor. bizimkiler daha haberi cikmadan incelemeyi tamamlamis sorun yoktur demisler bile. Hizli Trenin aynisi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boeing ~ 4 yıl önce
Bu gidişle Boeing fabrikaya kilidi asacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zor durum ~ 4 yıl önce
Boeing de calisan kac kisi var biliyormusunuz ? 35 bin kisiden fazla. Kapanirsa mutlu mu olmamiz gerekiyor ?
Airbus ~ 4 yıl önce
Böyle bi şey olması herkese zarar

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000