29 Ocak 2019, Salı 14:51:49

Boeing 2,4 milyar Dolarlık ihaleyi kaptı

Boeing, 2,4 milyar dolar değerinde 19 adet yeni P-8A Poseidon uçağının üretimi konusunda ABD Donanması’ndan ihale kazandı.
  • Norveçin askeri ordusumu var ki savaş uçağı alıyor aldıklarını “great britain” için alıyor sükse olmasın diye herhalde
  • Boeing ihaleyi kazanmadı Boeing ihaleyi aldı!
  • Abd'de Airbus'ın ya da başka bir şirketin kazanmasını beklemiyorduk zaten. Hele de askeri uçak

Boeing, 2,4 milyar dolar değerinde 19 adet yeni P-8A Poseidon uçağının üretimi konusunda ABD Donanması’ndan ihale kazandı. Söz konusu ihale, ABD Donanması filosunda mevcut P-8A’lara 10 uçağın daha eklenmesini, beş jetin Norveç’e verilmesini ve kalan dört uçağın Birleşik Krallık’a verilerek Birleşik Krallık’ın satın aldığı uçak sayısının dokuza çıkmasını kapsıyor.

Boeing uçaklarını Yabancı Askeri Satışlar süreciyle edinen Birleşik Krallık ve Norveç, bu kez Amerikan Donanması için farklı tasarlanan ve üretilen P-8A Poseidon alacak. Birleşik Krallık ilk uçağı 2019 yılında teslim alırken, Norveç 2022 yılında teslim almaya başlayacak.

Uzun menzilli ve çok işlevli bir deniz karakol uçağı olan P-8, geniş alan, deniz ve kıyı harekatları yapabiliyor. Boeing Yeni Nesil 737 ticari uçağından türetilmiş olan P-8, üstün performans ve güvenilirliği, savaş alanında maksimum karşılıklı çalışabilme sağlayan ileri bir görev sistemiyle birleştiriyor.

Modern bir açık görev sistemi mimarisi ve deniz savunma sistemleriile askerileştirilmiş olan P-8, aynı zamanda ticari satın alınabilirlik açısından destekleniyor. Bomba yuvası ve her bir kanatta ikişer istasyonla savunma sistemleri için kılavuz kuleleri bulunduracak şekilde modifiye edilen uçak, 129 sonik şamandıra taşıyabiliyor. Uçak ayrıca havada yakıt ikmali sistemi ile donantıldı.

180.000’den fazla uçuş saatiyle tüm dünyada devriye gezen P-8 Poseidon ve P-8I, anti-denizaltı ve su üstü savaşı, gözetleme, keşif, insani yardım, arama ve kurtarma görevlerini yerine getiriyor.

Boeing 2,4 milyar Dolarlık ihaleyi kaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Fly by wire ~ 5 yıl önce
Norveçin askeri ordusumu var ki savaş uçağı alıyor aldıklarını “great britain” için alıyor sükse olmasın diye herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Norveç Ordusu ~ 5 yıl önce
Norveç ordusu teknolojik olarak çok iyi bir ordu. Türkiye’nin çok ilerisinde. Ancak, nüfusu az olduğundan kara ordusu da çok küçük. Ancak NATO içerisinde etkin olabiliyor.
Beluga ~ 5 yıl önce
Boeing ihaleyi kazanmadı Boeing ihaleyi aldı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 5 yıl önce
Abd'de Airbus'ın ya da başka bir şirketin kazanmasını beklemiyorduk zaten. Hele de askeri uçak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canıtın ~ 5 yıl önce
Aynen..
Canıtın ~ 5 yıl önce
Benim bildiğim kenevir uyuşturucu neden bu kadar ünlü oldu son zamanlarda??
Abi ne işş? ~ 5 yıl önce
Yakıtından kamyonuna full yabancı şeyler kullan hiçbirşey üretme sonra nie ekonomi kötü yok bilmem ne dolar nie artıyo çünkü üretim yokk...
gorcısboy ~ 5 yıl önce
katılıyorum

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000